Škvrny na dlažbe od oleandrov

pe_mi
30. dec 2023

Ahojte,máme obrovské oleandre v kvetináčoch,teraz icnh máme schované v zimnej záhrade,v lete sú vonku na bledo sivej dlažbe vonku
V lete kvitnú a kvety často opadávajú, aj dážď ich obije na zem a padajú na tú bledú dlažbu a robí to škvrny.Tie škvrny sa nedajú vyčistiť.
Ako to riešiť?

madeincssr
30. dec 2023

@pe_mi poskladajte pod kvetinac tu puzzle penovu izolaciu, co dostat tusim v kobercovych predajnach, alebo sa tam inspirujte nejakou uhladnou rohozou, alebo takym tym velkym "podnosom" na topanky. A v obchodoch typu Kinekus/Obi/Hornbach sa predavaju take antivibracne gumy pod pracku.

pe_mi
autor
30. dec 2023

@madeincssr jooj,keď tomuto sa chcem vyhnúť ,nechcem podložky a plastové veci,koberceky.chcem mať peknú čistú líniu a položené na dlazbe 4ks kvetináčov.ze či neexistuje taký nejaký čistič ,ktorým to vyčistim.
Ak by niečo existovalo,bola by som vďačná.Viem,že možno nie ,ale predsa skusim

ja_mama
30. dec 2023

Neviem ci to niecim vycistis, snad niekto poradi...fajn by bolo mozno najskor tu dlazbu niecim naimpregnovat aby sa tie skvrny do nej tak nevpili. Napr. kamenne zasteny/pracovne dosky do kuchyne sa tiez impregnuju (tusim sa to da aj nejakym olejom "nacucat") aby tam potom neostavali skvrny z jedla/oleja/napojov.

madeincssr
30. dec 2023

@ja_mama ano, myslim ze aj na betonove zamkove dlazby dostat kupit nejaku impregnaciu.

pe_mi
autor
30. dec 2023

@madeincssr
@ja_mama super.dakujem.