Ahojte s akými prostriedkami na pranie ste spokojný? Gél, prášok, kapsuly, aviváže.. kľudne napíšte aj značky a vaše postrehy 🙂
V zásade používam na bežné pranie sypaný prášok, väčšinou Ariel/ persil. Na škvrny z DM Oxi prášok na škvrny a žlčove mydlo. Tekuté Perwol na svete, šaty, bundy.
Tekute na farebne. Periem v nich vsetko. Najradsej Perwoll, ak nie je v akcii, tak Rex, Ariel, Persil. Avivaz Coccolino.
Aviváž milujem cocolino modrú a lenor ružovú. Gél používam perwoll na biele, farebné a čierne.
Malému periem v detskom silane.
Teraz som prvy krat kupula praci gel savo jarna sviezost a je to prvy gel kde nemueim davat avivaz. Aj perie dobre a netreba ho vela
Iba prášky - Weisser Riese, Ariel, Persil. Aviváž Tesori.
Formil gel z Lidla pouzivam uz roky, obcas v akcii kupim nieco "znackove" ale aj tak potom hovorim, ze neperie o nic lepsie ako ten Formil
Ja som sa naučila na prášky z dm, dlho som používala surf ale ten nikde nie je dostať po novom. Inak tekutý mám stále surf a používam vždy aj prášok aj gél do prania. Plus vôňu do prania tiež z dm ale zas som si všimla že moje obľúbené už nikde nemajú. Neviem či už nebudú alebo len idu na dračku.
Chodim čapovat ekologicky a teda je to to najlepsie co som mala. Uz čapujem niekolko rokov a teda okrem toho, ze uz asi 4 roky pouzivam tie iste flase, ta vona a ta kvalita je neporovnovatelna. Avivaz nepouzivam vobec
Neviem ci mame divnu pracku alebo vodu, ale okrem lovely na farebne pradlo mi pride vsetko na prd. Woolite gely, perwoll kapsule renew color a prasky z dm velke sklamanie. Ked to pominam, skusim na alze tie nemecke prasky. Ak ani tie nebudu dobre, skusim daco z Rakuska
Na farebné používam gél Ariel s Lenorom
Na čierne gél Ariel na čierne prádlo
Na biele a mega riňavé veci (montérky) - prášok najčastejšie Savo
Do všetkého dávam aviváž Lenor fresh air.
Ja tie komerčné moc nemusím, je to na mňa príliš agresívne. Za mňa Frosch prací gél aj aviváž, hlavne tá modrá. Fajn je aj Ecover, spraví robotu k spokojnosti. Oba dostupné v DM drogérii. Teraz budem skúšať z mydlových orechov, trochu sa bojím, že to bude slabé. Inak ešte mi pasoval z DM Denkmit, na farebné prádlo v takom tom neforemnom balení ako sa predávajú náhradné náplne. Akurát že ono to nie je náhradná náplň, takže potrebuješ k tomu nejakú fľašu kam to preleješ, alebo priamo z toho liať. Je taký koncentrovanejší a má asi najbližšie ku komerčným, aj čo sa vône týka, len na rozdiel od tých vyššie vymenovaných nie je hypoalergénny, takže pri akýchkoľvek kožných problémoch a cistlivosti by som sa mu vyhýbala a komerčným ako Ariel a Persil dokonca oblúkom. Všetky tieto spomínané mi vyprali prádlo perfektne a nevidím rozdiel vo výkone čo sa týka čistoty a pocitu prádla na dotyk.
@prasiatko30 áno, po čapovanom géli je prádlo mäkké I bez sušičky a jemne vonia. Ja som mala najradšej gel s dezinfenkčným účinkom, mne strašne vonia. Som čudná, viem 🫣 ale v " mojej" ho prestali čapovať, nejaký výpadok či čo. A v inej som ho tiež nevidela.
@katka533 ten lenor je srdcovka 😉
Ariel color tekutý.