Robotický vysávač verzus 3,5 cm vysoký schodík

haggard_222
22. okt 2023

Ahojte. Premýšľam nad kúpou robotického vysávača, ale mám v byte dva schodíky vo výške 3,5cm. Máte niektorá skúsenosť s vysávačom, ktorý by takéto schodíky zvládol vyštverať?

Ešte keby bol ten schodík jeden, tak by som ho nastavila aby začínal vo vyvýšenej miestnosti a teda sa nemusel vracať po schodíku späť, ale ak chcem mať povysávaný celý byt, tak tu to nie je možnosť. Schodíky sú na strategických miestach. Jeden je z chodby smerom do časti obývačka a spálňa. Druhý je z chodby do kuchyne. Minimálne z jedného smeru sa vysávač musí vrátiť na chodbu.

kvietok2012
22. okt 2023

No on nevysava, ze povysava 1 miestnost celu a ide do dalsej...ten moj vysava kusok tam, odíde, zase kusok inu miestnost a tak... 3,5cm schodik neprejde...ten 3,5 cm schodik je akoze drevený prah pri dverach? Ak ano, nevies ho nahradit prechodovou listou?

guudy
22. okt 2023

Nas teda vysava vzdy jednu miestnost a potom sa presuva do dalsej. Vysava v poradi, ako sme mu to nastavili. Prechodovu listu zvlada bez problemov, 3,5 cm schodik by nedal urcite :(
Mame roombu.

haggard_222
autor
22. okt 2023

@kvietok2012 Aha, to ma nenapadlo, že niektoré takto prebehujú.
Schodík je kvôli tomu, že dlažba na chodbe je položená vyššie (pravdepodobne na starej dlažbe). Tak som už kúpila ten byt. Tie schodíky sú vlastne L-kový prechodový profil. Takže sa s tým nedá robiť veľa, jedine keď raz budem prerábať, tak dať všetky podlahy do rovnakej úrovne. Čo pri týchto cenách a platoch tak skoro nebude 😅

vanilkovazmrzka
22. okt 2023

Tak mu musis spravit nejaku rampu na ten vyssi teren 😄