Ahojte. Chcem sa opýtať ak tu je niekto kto má doma robotický vysavač a mop ktorý sa na konci sám vyprázdni v tom stanovišti (vyprázdni aj vysatý prach a aj špinavú vodu) . Aký model máte a ako ste spokojné? Ďakujem
My máme Roborock S7 MaxV ULTRA, je fakt perfektný. Zatiaľ sme nemali jediný problém, sám sa vyprázdni, krásne mopuje. Používame ho denne a pravdupovediac som rada, že sme šli do vyššej rady, lebo všetci, čo mali lacnejšie verzie, tak sa sťažovali hlavne na mopovanie, že im zanecháva čmuhy a tento je úplne perfektný. Dávame zároveň vysávať a mopovať prízemie rodinného domu a zvládne to naraz, nemusí sa dobíjať. Je rýchly, tichší a krásne sa orientuje aj potme, neblúdi. Predtým som rozmýšľala nad najnovšou Roombou, ale v recenziách som čítala, že má problém s orientáciou potme. Ale zase má lepší tvar, už nie je okrúhla, tak dúfam, že časom Roborock zmení tiež tvar a bude dokonalý 🙂
@sazumak ahoj a ako vás vyšiel cenovo kde ste kupovali? Sú drahé náhradné diely? Ja mám xiaomi a stalé sa kazí. Chcela by som niečo také čo sa samo vyprázdni, vyčistí. Čítala som že niektoré roboty majú aj funkciu samočistenia tej hubky mopu
@reddflowerlife Cenovo bol drahší, okolo 1200 eur sme zaň dali na Alze, ale vysáva sa sám a teda my sme vrecko vyprázdňovali asi po pol roku. A to sme vysávali denne celé prízemie, máme tri deti, takže smetí stále veľa. A podobne sa vyčistí sám aj ten mop, ja len sem tam nalejem čistú vodu a vylejem špinavú, keď ma to upozorní. Ale vyčistí sa to všetko samo, ja popravde ani neviem ako, nič s tým nerobím. Náhradné diely sme ešte nekupovali, máme ho od septembra-októbra. Zatiaľ stále funguje super, ale chystáme sa už nakúpiť, myslím, že raz za rok stačí vymeniť.
@reddflowerlife Odporúčam prečítať recenzie na Alze, je ich tam dosť 🙂
@sazumak s nesmrdí ten mop keď ho nevyperiete ? lebo niekde toto píšu že nie je to úplne že nič s tým netreba robiť lebo sa im zasmradel ten mop že trebalo to prať a potom meniť
@reddflowerlife Nesmrdí, on sa sám čistí. Sem tam ho preperieme, asi tak raz za 2-3 mesiace, dá sa to v pohode dať dole. Do vody nič nedávame, používame len čistú vodu na mopovanie. Smrdí len tá špinavá voda, ktorú akoby vysáva, keď pomopuje. Ale to vymeníme cca raz za 5 dní. Ináč, ani nabíjačky nepapá 🙂 Sem tam sa mu podarilo uchytiť, večne máme nejakú zastrčenú a nikdy ju nezničil. Dá sa samozrejme povysávať aj samostatne každá miestnosť, čo ja tiež často využívam, napr. keď mám smeti len v kuchyni alebo predsieni. My nemáme zvieratá v dome, ale obchádza aj hovienka, aspoň písali na Alze, nerozbabre ich. Možno akurát raz za 3 týždne prestrihneme vlasy okolo toho, čo vymetá rohy, ale my sme 4 baby a dievčatá majú vlasy až po zadok, takže ich je všade plno 😀 Ale údržba je fakt veľmi jednoduchá, akurát dnes som čítala recenziu od jedného pána, že je to jeho štvrtý robotický vysávač a hlučnosťou je najtichší. Ja to neviem porovnať, náš je prvý, ale som fakt spokojná 🙂 Keby bol lacnejší, tak ho rovno kupujem aj na poschodie 🙂
@reddflowerlife my máme niečo vyše dvoch rokov Lenovo T10 Pro. Sme viac menej spokojní, problém je ale v tom, že síce sa vysávač na SR predával, ale komponenty ako náhradné kefy a podobne nie a nesedia ani od iných značiek. Takže vysávač za vyše 400€ poslúži možno ešte rok a potom sme skončili... keď budeme zháňať nový, pôjdeme určite do značek, ktoré sa na tieto vysávače špecializujú ako napr roomba a podobne.
Povysáva fajn, čo sa samo čistenia týka, občas sa stane, že sa odpad v zásobníku zasekne. Nie je to ale veľký problém, zoberiem normálny vysávač a za pol minúty to vysajem. V zásobníku je vrecko na odpad, ktoré potom len vyhodím, keď je plné. Tiež by som do budúcna hľadala bezvreckový.