Chcela by som sa spýtať, či nemá niekto skúsenosť s tým, že po umytí zostáva riad z umývačky slaný. Umývačka je vyčistená - špeciálnymi čističmi do umývačky, umývame na programoch, ktoré trvajú hodinu a pol až dve hodiny. Umývačka má 4 mesiace. Kupovaná úplne nová. Prosím len o radu, komu sa to naozaj stalo, bez poznámok a zbytočných komentárov. Potrebujeme to čo najskôr vyriešiť. Ďakujem.
Ahoj, aj mne sa to stavalo, zmenila som tablety a uz su riady ok.
Nezostane ti v umývačke po umývaní veľa peny z čistiaceho prostriedku?
Ja som raz zle zavrela ten dedklik kam sa sype sol bol trosku nakrivo a nedotiahnuty.a riady boli sama sol
Mas dobre nastavene davkovanie soli? Mas dobre zavrety uzaver na zasobniku soli?
@domkakvet lízala.
A ty ako ješ lyžičkou alebo piješ z pohára? Diaľkovo? 🤦
@babulkomale ja som chcela oliznut, ci ho mam aj ja slany, ale nebola som doma, az potom ma napadlo, ze keby bol asi by som si to vsimla pri jedeni 😀
Ďakujem vám za odpovede, manžel ten dávkovač soly skontroloval, ale stále to robí. Budeme skúšať ďalej. Možno soľ nedávať a nechať len tie tablety keďže je to 5 v 1. Možno je toho veľa. Alebo nám reagujú s vodou.
@domkakvet keď som išla piť z pohára tak to bolo strašne nechutne, tak som ho olizala na druhom mieste, potom lyžičku z umývačky a iné veci aby som sa presvedčila či mi fakt nešibe 😂 a bolo to tak. A to nie je len slané ale cítiť to ako neumytý riad od saponátu. Skúšali sme všetky programy už. Uvidíme skúsime odstrániť soľ.
@saxana000 ďakujem, skúsime soľ úplne odstrániť, niektorí ju ani nepoužívajú, čo mi príde čudné, ale dobre možno budú stačiť tablety všetko v jednom
@stanulienkat to nie, riad sa tvári umytý, umývačka tiež bez škvŕn
@naturalka ďakujem za odpoveď, stalo sa nám to po zmene tabliet zo Somat na Jar. Skúsime to nejak vyriešiť. Tie tablety tiež nie sú najlacnejšie. Ale nabuduce už asi len tie Somat, co nám vyhovovali od začiatku
@adrienne18 Skús sa niekedy pozrieť na dno umývačky tesne potom, ako umývačka doumýva. My sme mali obdobia, keď nám zostávalo naspodku plno peny. Zrejme to bolo bude zle opláchnuté, alebo sme používali nevhodný prostriedok na umývanie. A riad sa tiež zdal čistý. Bol pekne poumývany, len bol zrejme zle opláchnutý. Z tej peny by mohla byť tá zlá chuť.
skusila by som vymenit tablety do umyvania. niekedy s stane, ze sa zle rozpustia alebo proste prilnu na riadoch
Sol v umyvacke byt MUSI! To ani neskusaj, ze ju nedas. Pokazis umyvacku.
Vymen tablety. Nam Jar tiez smrdeli a nepouzivame ich.
Nepoužívate veľmi krátke programy? Tablety sa poriadne neroztopia, na krátke programy používať somár gél, a asi 3
Roky používam len jar tablety a nikdy som nemala problém, soľ dosypujem iba raz za mesiac 🤪.
Ja zase na jar tabletky nedam dopustiť a prikláňam sa k názoru, že soľ treba.
Tiež ma napadol krátky program.
Ja osobne používam len ten prvý čo si umývačka reguluje sama čiže až do 2 hodín.
Mam riad 10 rokov bez problémov, špeciálne čističe nepoužívam, občas dám pohár sava do umývačky.
Poradil mi raz vodár medzi rečou
@danielle21 nie nie, používame minimálne program 1,5 hodiny.
@adrienne18 ja mam Jar tablety, nemam slany riad, cim to je neviem.
@adrienne18 sol dat musis. ked nedas sol, cire sklenene veci ti potom, co sa minie zo zadobnika, zostanu zajdene( doskriabene), teda ich znicis. Moj otec "sklerotik" takto zrusil vsetky pohare. Tiez pouzivam Jar tablety , a slany riad nemam. Jarou to nebude, ani solou. Skor mechanicka zavada
jar sme pouzivali kedysi, ale mali sme problem s tym, ze zanechavali na riade smuhy, mozno mate nieco niekde upchate, ako fakt neviem, preco by mal riad ostavat slany
My pouzivame Somat alebo aj Finish. Aj ked nie tie najlacnejsie. Ked sme pozuivali Jar, tak manzelka normalne hadam vsetko este rucne oplachovala, lebo vsetko bolo sice ciste, ale ako keby este "mastne" a trochu este ako keby smrdelo po cistiacom prostriedku. Ale neolizovali sme to 😉 Tablety sme nejak minuli a nove sa uz kupovali ine. Ako nic proti nim, viem, ze kopec ludi su s tabletami Jar spokojni, znami kupovali iba Jar. Ale nam proste nejak nesadli. Teraz uz mame druhu umyvacku, to robila ta stara, ale Jar sme uz nikdy neskusali.
@sono2 na co ten pohar sava?...dakujem
@erikavesela na vyčistenie
@sono2 dakujem
@adrienne18 ako vies, ze je slany, si ho lyzala, ci ako sa to prejavuje.....nesrandujem.