Puella zničila plasty

petka963
10. apr 2023

Dievčatá prosím poraďte mi..mam novu práčku, cca rok a bola aj celkom drahá. Chcela som si ju šetriť a používať kvalitné prípravky, tak som začala používať Puellu avivaz. Vôňou je topka, ale... niekoľkokrát mi kvapla na povrch práčky a hlavne na cierny bubon (práčka plnená zpredu), kým som utrela plast bol rozožraty, vyzerá to veľmi škaredo akoby to niekto opľul, pripadne, no ani nepíšeš ze ako ešte...hrozne chce sa mi plakať, neviem čím to vycistit pripadne aby aspoň tie fľaky neboli do biela ale v jednej farbe.. som z toho strašne nešťastná a sklamaná..vôňa narobí parádu ale tie ostatne veci..no comment..mohli mať na obale aspoň varovanie pozor aby nekvaplo mimo, čo to potom musí robiť s vnútrom práčky pripadne na tele??

koniarova
10. apr 2023

Ja ti neviem. Asi by som sa to už bála dávať na telo a do práčky. Fixkou to nejde pretrieť?

pribinak
10. apr 2023

Keď to takto vyzerie farbu, tak to musí byt pekný bordel
Viac by som to používať nechcela, aký vplyv to musí mat na zdravie …

anjelicek26
10. apr 2023

Znie to veru ako silna chemikalia, za to by mi ziadna vona nestala :( A ano, co sa tyka vnutra pracky, rozmyslas logicky, ziadna slava to nebude...

pinkgirl
10. apr 2023

Je to len vonkajšie poškodenie. Už s tým asi nič neurobíš. Skúsila by som tie fľaky pretrieť diavou, možno to pomôže, prípadne si kúp fóliu a prelep dvierka.

nikpa
10. apr 2023

@petka963 s prádlom nič neurobí a poškodí to plech? Ja som s ňou x-krát obliala práčku, aj bubon a nič také sa nestalo 🤷

petka963
autor
10. apr 2023

@petka963 vyzerá to asi takto nejako, skúsim zajtra na dennom svetle odfotit, teraz pri umelom sa to odráža

petka963
autor
10. apr 2023

@nikpa ale oliala ste vonkajší povrch práčky? Lebo mne sa to stalo len na povrchu a tiež aj jednej mojej známej keď sme sa dostali k takejto téme, zistila som, že ma rovnakú skúsenosť.

liljana
10. apr 2023

Za rok- dva ti bude jedno, ako ta pracka vypada. 🙂 ved tam nic dokopy nie je, bezne zaspinenie. Pracka ma prat, nie je to nabytok, aby sa neposkriabala,.... Na stare flaky kasli a uz to tam nelej, nech nie su dalsie.

petka963
autor
10. apr 2023

@pinkgirl akú fóliu myslíš a kde to kúpim? Diavu skúsim

nikpa
10. apr 2023

@petka963 keď som dávala aviváž do prekážky naliala som ju celú mimo. Čiže mi stiekla na plast aj na bubon do práčky.

petka963
autor
10. apr 2023

@nikpa potom máš asi práčku ktorej plasty sú odolnejšie, ja mam Haier a kamoška Samsung, čo sa jej to tiež stalo

nikpa
10. apr 2023

@petka963 nemam žiadnu špeciálnu práčku, ani nebola drahá. Jedine čo ma napadá, že to bolo asi pred rokom, či tie aviváže nezačali robiť iné, čo sa zloženia týka.

petka963
autor
10. apr 2023

@nikpa ktovie..nedávno tu bola diskusia ohľadom Puelly, že ružová mala napísané že spôsobuje neplodnosť a potom od istého dátumu uz bola vraj ok... a tiež niektoré písali ohľadom poškodenia plastov ale nedozvedela som sa, či sa im to nejako podarilo odstrániť

belllinka
11. apr 2023

@petka963 Aj mojej susede to vyzralo nejake napisy na pracke, ale stale to dava do prania 🤦‍♀️ Az hlava ma boli, ked pride k nam a je cela prevonana. Je to velmi obtazujuce pre okolie take tazke, silne vone.

cerz
11. apr 2023

@petka963 aj mne sa to stalo a nejde to dole s ničím 😟
Úplne to vyzralo umelú hmotu a tiež som nevedela scoho to mám až neskôr som zistila že z puelli

bessie12
11. apr 2023

Ďakujem vám, že ste ma odradili od kúpy týchto vôní do prania. Aspoň som si ušetrila nervy a peniaze 👍ostanem pri starej dobrej avivazi

zafir01
11. apr 2023

ja pouzivam puelu zatial niekolko tyzdnov , ked umyvam podlahy kvapnem do vody zo dve kvapky a teda ani na obleceni, ked mi kvaplo, ani na kozi, ci plaste som nikdy nic nezaevidovala . no budem si to vsimat viac a uvidim, ale este som nepocula tieto veci, lebo sa mi dostalo vela dobrych odporucani od znamych

simca06022011
11. apr 2023

@petka963 je to stará známa vec. Robia to aj iné oleje. Tiež mi to rozlepralo plasty na práčke, hlavne ja mam na mojej šuplík a keď som skúšala vzorky tak to sa mi bezne rozlialo. Cele dávkovanie ' vrchnacikmi", je úplná sprostosť pri takýchto "chemikaliach".
Aj téma už tu je o tom. Bohužiaľ nič s tým neurobíš uz. Je to ako iné koncentrované vône ( aj v osviezovacoch, folonca niektoré esenciálne oleje sú dosť zrave).

sovica
11. apr 2023

@petka963 Daj si sem do vyhľadávača Puella, možno sa dozvieš nejaké novinky. Ja som otvorila len jednu diskusiu a je to celkom zaujímavé čítanie🙄 (prečítaj celú)
https://www.modrykonik.sk/forum/domacnost-a-jej-vybavenie/puella-parfumovany-olej-na-pranie-2/

simca06022011
11. apr 2023

@sovica netreba len puellu "hatovat", ostatne to robia tiež🙂)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domiklik
11. apr 2023

@petka963 no podľa zloženia je to na môj vkus ťažká chemikália... A úprimne, keď to cítim na niekoho oblečení je. Mi na vracanie, lebo niektorí ľudia nevedia odhadnúť mieru...

sovica
11. apr 2023

@simca06022011 Veď ja ju nehejtujem. Ja som sem dala len prvý link, ktorý som si otvorila (a veľmi lichotivý nie je). Nepoužívam žiadne vonné oleje ani aviváž. Stačí mi vôňa prádla po vypratí. Nemám rada ťažké alebo intenzívne vône, ktoré cítiť "na kilometer".

zorkahorka
11. apr 2023

Ja mam vonavy domov a som si vsimla,ze na vetrovkach zanechava smuhy

simca06022011
11. apr 2023

@sovica tal tazka vona atd to je subjektívne, vela ludi to pouziva v hroznom mnozstve, a vyberaju taketo vone. To hejtovanie bolo tak vseobecne myslene, lebo všetci píšu len o puella olejoch s aké je to neviem co 🙂 a ešte si odporúčajú iné značky.. 🙂ja som napr mala z voňavého domova tie talianske .. A takto to dopadlo. Nie na každom plaste to urobí, dávkovač je napr ôk (to je pochopiteľné, plast určený na chémiu je z iného materiálu). Používam olej stále ale dávam pozor, neodmeriavam olej, rovno to strieška do dávkovače🙂

belllinka
11. apr 2023

Inak, aby som teda bola presná, aj moja suseda používa "Voňavý domov", podľa mňa je to "prašť, ako uhoď", rovnaký bordel všetky oleje

simca06022011
11. apr 2023

A inak.aj avivaz je bordel ale zriedeny s vodou, takže keď sa vyleje plast nepoškodí;) rovnako tak všetko koncentrovane

bumblebee1
11. apr 2023
belllinka
11. apr 2023

@bumblebee1 to neviem, ale majú veľmi kreatívne názvy 😀

karolinakk
11. apr 2023

@petka963 Puella nie je kvalitná, je to shit vyrábaný v Číne, obrovská chémia, udivuje ma že to niekto nosi na sebe