Ahojte keďže prvýkrát budem mať matnu linku tak neviem na aké produkty siahať. Taktiež pracovná doska a zástena budú Egger dub. Tak aj na to mi môžte poradiť, aby sa to nezničilo. Granitovy drez budem mať po prvý krát, môžete mi prosím dať rady ako sa o neho starať? Prijmem aj nejaké rady ktoré vás napadnú napr aké handričky sú naj na matnu linku. Vopred ďakujem
@viestta super ďakujem. Obávala som sa že musím nejaké špeciálne produkty. Áno tiež nemienim každú šmuhu riešiť
Vlhká handricka, keď je linka zamastena na to mam Savo na mastné fľaky,a granitovy drez raz do týždňa nastriekam pripravkom na vodný kamen a zotrem
celú kuchyňu utriem clinom multi (25 povrchov - modrý) a mikrovláknovou handričkou. Odstráni capky, mastnotu. Granitový drez čistím bežne jarou, a podľa potreby čistím od vodného kameňa fosch malinovým octom, vytriem dosucha a natriem olivovým olejom, po pár minútach prebytočný olej utriem. ak drez olejuješ, kameň sa usádza oveľa pomalšie a drez vyzerá ako nový.
na mastnotu je vyborna sgrassa&brilla od Madel... potom uz len jarovou vodou a nechlpatou utierkou (mikrovlakno).
Ja používam na pracovnú dosku sanytol (musím prejsť každý deň aspoň raz, bojím sa baktérií v kuchyni) a na matné dvierka ak je mastné tiež sanytol trošku ale ak je len potečená kvapka vody tak vyutieram do sucha papierovou utierkou
@kykymora tvoj drez ma vacsiu starostlivost nez moja pleť 😂 malinky, vytriet dosucha, potriet olejom....
@zuzanka.zuzu raz za 3 - 4 tyzdne? robim to az ked je biely, na ciernom dreze vyzera vodny kamen hrozne.
Dres - domestis a olej
Ku hymna - modrý čistič denkmit z dmky zázrak
@timea301196 náhodou foto toho čističa?
@timea301196 ďakujem
Mam matnu kuchynu. Na bezne cistenie pouzivam cistu vlhku mikrovlaknovu handru, ked dojde na dokladne upratovanie tak dvierka cistim parnym cisticom, vytriem do sucha mikrovlaknovou handrou. Na pracovnu dosku ked je velmi zacapana nastriekam fixinelu na mastnotu, vysucham hubkou, zvysky zotriem mikrovlaknovou handrou. Uz davno ma preslo sialenstvo z kazdej smuhy, kuchyna je na to aby nam sluzila, nie aby som ju furt pucovala