Priveľa vodného kameňa

8. sep 2024

Ahojt, bývamev paneláku a zdá sa mi, že v pitnej vode je veľa vodného kameňa. Stačí, aby som v hrnci zohriala 2 rary vodu a už je treba čistiť vodný kameň. Aj v rýchlovarnej kanvici je to tak.Aj vy máte ten problém? Čo s týmrobíte? Ďakujem.

saxana000
8. sep 2024

Nic sa s tym neda robit je to proste tvrda voda cepe.zapadne slovensko ju ma.hrniec vydrhni praskom do pracky a umyvacky davam sol na zmakcenie kanvicu raz tyzdenne vyvarim s kyselkou a do zehlicky davam destilovanu vodu aby sa nezanasala..

egonsk
8. sep 2024

@saxana000 ocot, kyselina citronova, alebo pulirapid je najjednoduchsie pouzit na vodny kamen, pricom prve dva pre potravinarske nadoby a naradie samozrejme...
Inak tvrda voda = make cievy = zdraviu prospesne. Naopak maka voda skodi zdraviu. Takze radsej pit tvrdu vodu a saskovat s odkamenovavanim a zmekcovanim pri prani, ako pit maku, mat ziarivo ciste pradlo a mat problemy so zdravim (cievami).
Ale inak ked niekto ma az extremnu tvrdost a chce mat maku vodu, tak existuju specialne zmakcovace, ktore funguju na rovnakom principe ako je ten v umyvacke riadu, akurat su bojlerovych rozmerov a montuju sa na vstup vody do domu, alebo bytu. Napln regeneracnej soli podla kapacity sa potom dosypa napriklad raz za pol roka.

autor
8. sep 2024

Ďakujem krásne za vaše odpovede.

hara_vara
9. sep 2024

nemám taký problém