Príjemná vôňa do bytu

122laura122
17. sep 2023

Ahojte, o pár dní sa sťahujeme, a rada by som nový byt prevoňala niečím pekným. Zvlhčovačom som neprišla na chuť, bežne dostupné vône do zástrčky tiež nie sú to, čo hľadám, nechcem také to štandardné ovocie, ani kvety. V niektorých lepších obchodoch býva krásna vôňa (je mi jasné, že do toho idú tisíce eur) ktorú ani neviem opísať, možno nejaké kombo vanilky, dreva, prípadne rastlín,niečo ako rituals. Nevedeli by ste mi poradiť? Ešte aby nedošlo k nedorozumeniu, drevom nemyslím ani santal, alebo ťažký závan faraónovej hrobky, či kleopatrinho parfému 😄

oli18
17. sep 2023

@122laura122 to mas byt prerobeny z mastale? 😆 Bez urazky, byt ma vonat za novotou, ak je novy, za zivotom, kuchyna za varenim, kavou, cajom. Jedine kupelna a wc za nejakou vonou. Inak chemie mame vsade okolo seba dost a nevidim dovod, aby byt nejak vonal, okrem prirodzenych voni, alebo vobec, ak je dobre vetrany.

soldi
17. sep 2023

Ja mam v izbe prirodnu vonnu sviecku a aj bez toho aby som ju zapalovala mi prevoniava celu spalnu

domiklik
17. sep 2023

@122laura122 woodwick sviečka... mam rada bavlnu, levandulu, levanduľa plus santalové drevo...

122laura122
autor
17. sep 2023

Sto ľudí, sto chutí. Ja radšej budem vo svojej maštali cítiť nevtieravú "umelú" vôňu, než napríklad kuchynské pachy, alebo milión ďalších vecí, čo ľuďom v bytoch cítiť často bez toho, aby si to vôbec uvedomili..

122laura122
autor
17. sep 2023

@domiklik @soldi ďakujem, ešte som natrafila na katalytické lampy, tak skúmam, čo to je za vynález 🙃

mima172
17. sep 2023

Difúzer? Alebo si sa pomýlila a pod pojmom "zvlhčovač" myslíš difuzer? Mame v byte dva a krásne prevoňajú celý byt. Oleje meníme podľa nálady a potreby.

lubkovaandrejka
17. sep 2023

@122laura122 ja ta uplne chapem 🙂 tiez nemam rada "pach" z varenia, caju atd. Ako pise niekto vyssie ta Woodwick sviecka je paradna a staci ju mat len otvorenu ani zapalena byt nemusi. No podla mna budu aj difuzery od rituals skvele rovnako, ako ich kozmetika :D minule som rozmyslala ci kupit, este som sa neodhodlala, ale verim,ze to bude stat za to. Skus este pozeiet stranku vonavydomov, mozno ti nieco padne do oka.

122laura122
autor
17. sep 2023

@mima172 ano,moja chyba, nepatrala som hlbsie, mali sme v praci jeden dost chaby, ale asi som sa unahlila v zaveroch, urcite este pogooglim, dakujem

122laura122
autor
17. sep 2023

@lubkovaandrejka dakujem, som rada, ze nie som jedina "divna" 🙂

anavixy
17. sep 2023

No ved nieco ako rituals, tak preco nie rituals? nemas moznost navstivit predajnu? Oni maju kopec krasnych voni, silnejsich aj jemnejsich, podla mna idealne ovonat a vybrat podla seba 🙂

bielavila
18. sep 2023

Difuzer, prevona dom dostatocne, vyber si kvalitne vonne oleje nie somariny za 5 e, yenkee candle , najlepsie a najvonsvejsie sviecky, tiez prevonaju velky priestor, u mna dolne poschodie co je cca 150 m2 a vonaju aj na horne poschodie, spominala si katalyticke lampy, mam aj tu, ja mam dolne poschodie dost otvoreny priestor tam mi vona zanikla, treba tam menit knoty ale oleje maju nadherne vone…tiez oleje na pravnie prevonaju priestor ked vyvesis pradlo, ale iba docasne🙂ak chces vonu ako v obchode tak msju na to specialne zariadenia, precitaj si nieco o vonnom marketingu a tieto clanky ta isto posunu aj ku konkretnym produktom🙂

122laura122
autor
18. sep 2023

@bielavila ďakujem, a vedela by si mi prípadne odporučiť konkrétny olej do difuzéra alebo lampy? Minimálne pri lampách sa mi zdá, že sa predávajú prevažne online, bez možnosti odskúšania v kamennej predajni

simik22
18. sep 2023

@oli18 dom voňať za varením? 🤣 čize za prazenou cibuľou a reznami, áno? Vieš o Tom, že existujú aj prírodné a zdraviu neskodlive vône, že?

daniela2202
18. sep 2023

@122laura122 ja som si z papierového obrúsku spravila kvetinku a na tú kvapkám esenciálne oleje .... eucalyptus, smrek , borovica atď. 😁👍

ivkav5
18. sep 2023

U nás to sú esenciálne olejčeky doterra v difuzeri, ale aj tyčinkový difuzér v stupnej chodbe, wc a kúpeľni.

luccija
18. sep 2023

@122laura122 ja mám toto tiež nemám rada sladké vanilkové kvetinové vône.Kupila som v xxllutz myslím, že sa dajú objednať aj z webu.Ale ja to nakvapkam na záves, koberec, dám na tampón a vložím do kochlika...

oli18
18. sep 2023

@simik22 aj za casnakom a pecenym kolacom. 😆A neviem o tom, diky za poucenie. Ja ostanem radsej pri vetrani.

liusa82
18. sep 2023

tiež by som odporučila yankee candle.Ale zaujímavé vône aj kombinácie majú aj Kringle candle alebo country candle.Ja už iné ani nekupujem