Prevoňaný byt

jevma
14. okt 2023

Dobrý večer dámy. Čím prevoniavate byt? Ide o to, že nechcem používať chemické vône z drogérie, tak či máte nejaké overené tipy na niečo prirodnejsie, čo je dostatočne cítiť a nezaťaží zbytočne organizmus, ďakujem a prajem pekný večer 😉

lenka098123
14. okt 2023

@jevma pár kvapiek esenciálneho oleja do teplej vody s ktorou umývam dlážku 😁

jevma
autor
14. okt 2023

@lenka098123 to znie fajn, ale to nevydrží dlho.. či áno? Chcela by som niečo, čo napr položím do nejakej izby a bude to cítiť po cely týždeň😁

ivangeline
14. okt 2023

Levandulu? ...akoze mna z voni boli hlava..takze velmi neporadim ale urcite nehake susene bylinky alebo tie bio olejceky.

domiklik
14. okt 2023

@jevma woodwick sviecka

andrii
14. okt 2023

Ja v poslednom čase najradšej prevoniam byt tak,že do prázdneho rozprašovača dám trochu obľúbenej avivaže a dolejeme vody - podľa potreby,podla toho ,aké chcem intenzívne. A s tým potom postriekam koberčeky,taburetku,vankúše,posteľné oblecenie aj záclony. Alebo iba niečo z toho...príjemná vôňa čerstvo vyprateho oblečenia je potom v byte kedy chcem 😉

pribinak
14. okt 2023

@andrii píše že nechce používať chémiu, toto čo odporucas je čistá chemia

daniela2202
14. okt 2023

@andrii aviváže sú čistá chémia

sisaka
14. okt 2023

Do difusera prírodné esencialne oleje, robím si vlastné kombinácie, do skríň dávam nakvapkané na takom sadrovom odliatku, v malom priestore pekne prevonia, na okamžité prevonanie do rozstrekovača vodu s esenciálnymi olejmi, prevonia. Používam aj na prevonanie deky, posteľneho pradla, postelí…

daniela2202
14. okt 2023

@jevma škorica na obrúsku , nastrúhaná vanilka, klinčeky

andrii
14. okt 2023

@pribinak
@daniela2202 pokooooj...nevšimla som si,že bez chémie...ale zas,keď sa dá pár kvapiek do rozprašovača,tak to nie je taká strašná chémia. Netreba dávať veľa avivaze...ale keď chce úplne bez chémie tak ok, niekto možno niečo dobré poradi

pribinak
14. okt 2023

@andrii Stále je to chemia ktorú dýcha a ktorá skončí aj na pokožke
Za mna proste zlý nápad, ale ak sa ti to zdá u teba doma fajn, tak ok

slavka1988
14. okt 2023

@jevma do aroma lampy citronove kvapky ,.alebo pomaranč napichaný klinčekmi na radiátor .,vanilkové sviecky .,levandulove drevené guľôčky v izbach

mima172
14. okt 2023

@jevma Difuzer a kvalitný éterický olej. Jeden difuzer mame v obývačke, jeden na dcéra v izbe 😍
Každý, kto k nám príde len ochká ako krásne to u nás vonia 😁

akvi
14. okt 2023

@jevma esenciálne oleje nakvapkane na drevených gulickach držia pomerne dobre vôňu v uzavretom priestore, ako wc. Vo väčšom už ale nie, je to príliš málo. Celkom dlho vydrží ak zapalis do vonnej lampy ten vosk na to určený, len ten tiež netuším, z čoho robia. A ja na pohltenie pachov používam katalyticku lampu, používa sa do nej isopropylalkohol a vieš kúpiť aj čistý a kvapnut esenciu. Sú na to rozporuplné názory, ja za seba môžem povedať, že naozaj dokáže eliminovať pachy a ostane taká vôňa trochu divná, ale po vyberaní mi vonia akoby čistotou (viem, možno len mne 😅😂) Používam ju v prenajimanom dome, keď potrebujem naozaj doslova za pár hodín odstrániť pach po hosťoch a fakt sa mi to osvedčilo. Ale netvarim sa, že je to ekobio 😅

akvi
14. okt 2023

@mima172 difuzer je fajn, ale vytvára vlhkosť a to ja napríklad nemôžem, v našom dome je zvýšená vlhkosť, aj odvlhčovač musíme v zime používať.

akvi
14. okt 2023

Oprava preklepu **po vyvetrani, nie po vyberaní 😅

mima172
14. okt 2023

@akvi Jasné, o nejaké to % môže zvýšiť vlhkosť. My ho primárne používame zo zdravotných dôvodov, čiže keď tu vlhkosť vyššiu aj treba, čiže mne to nevadí. Tiež niekedy aj odvlhcujeme, aj teraz máme 65%, čo je dosť ale tak dcéra je chorá, takže to nevadí. EO sa dá kvapnut aj napriklad na takéto niečo a vonia to krásne a dlho 🙂 Je to niečo ako sadra.

lasona
14. okt 2023

Aróma lampa sviecka a prírodná esencia...najradšej citrón, citrónová tráva, grep, mäta.. parádne prevonia

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jevma
autor
14. okt 2023

@andrii aviváž nepoužívam ani do prádla na pranie, iba machadlo...ale ako nápad je ro fajn, pokiaľ by bola z prírodných zložiek 😉

jevma
autor
14. okt 2023

@walentina7 preto hľadám niečo, čo nie je syntetické...vetrame tiež, avšak čosi tomu chýba aj tak

jevma
autor
14. okt 2023

@lasona skvelý nápad... mám vela olejčekov od Doterry...a tu lampu máte na sviečku, či elektricku? Ďakujem 🙂

jevma
autor
14. okt 2023

@domiklik ďakujem, pozriem sa na ňu 😉

nikasmile
14. okt 2023

Woodwick sviečky alebo milefiori oleje do difúzera a tie tyčinkové ešte...

fineta
14. okt 2023

Používame difuzer a oleje. Áno, už som tu bola tiež zdisovaná, že je to sama chémia, ale tak čo no... Niekto si farbí vlasy, umelé nechty každé 3 tyzdne, užíva antikoncepciu, fajčí... a táto chémia mu extrémne prekáža. 🫣😅

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaete
14. okt 2023

@fauko Ten stromcek je snad najhorsia chemia na trhu.

zuzanaete
14. okt 2023

Myslim, ze nieco dlhsie trvacne ani velmi nenajdes. Ono postupne si na tu vonu zvykas a prestavas ju vnimat. Ked tak ist cestou esencialnych olejov a vyberas si oleje podla aktualnej nalady alebo problemu. My oleje pouzivame, ale iba zo zdravotnych dovodov, nie na prevonavanie.

sisaka
15. okt 2023

@akvi isopropyl alcohol? V byte, kde bývajú asi nie. V robote používame, musíme mať ruška, posledné, čo chceš, je vdychovať ho.