Prečo sa mi robia po vypratí fľaky na oblečení?

xxmariankaxx1
5. jan 2024

Ahojte, chcem sa len poradit ci mate niektora skusenosti s flakmi na obleceni po vyprati.. vlozim ciste veci do pracky a po vyprati sa na niektorych veciach zakazdym objavia slabe sivkaste flaky..co totalne znehodnoti oblecko, kupili sme novu pracku v domnienke ze problem vyriesim, a aj nova mi toto zacala robit 😐 mame tvrdu vodu a ci spina niekde ostava usadena..nechapem

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

Snad vidno nieco

madeincssr
5. jan 2024

Skusala si v pracke dat nieco oprat na 90 (normalny dlhy program) a len klasicky praci prach? Aby sa pracka poriadne "umyla" zvnutra. To by snad vylucilo nejaku pricinu (usadenu spinu, mastnotu z niecoho) zvnutra pracky.

anonym_kaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinka89
5. jan 2024

@xxmariankaxx1 nalieva avivaz alebo tekutý gel priamo na oblečenie?

katarinka89
5. jan 2024

@xxmariankaxx1 alebo ak používaš tie parfumovaná oleje .....

jenny224
5. jan 2024

Mne presne toto robila predošlá práčka, bolo to kvôli aviváži a mala som puknutu tú nadobku na prostriedky (práčka zvrchu plniaca).

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@madeincssr vies,ze 90° ani nemam? 🤦‍♀️ tusim 60° je maximum a to sa perie 4-5h

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@katarinka89 avivaz lenor davam do zasobnika,nikdy nie do bubna. A na pranie pracie kapsuly davam do bubna,,, pekne vonia oblecko po nich nez z klasickeho prasku...a parfumovane oleje puella a podobne blbosti vobec nekupujem,sama chemia

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@anonym_kaa samozrejme ze neperiem spolu vsetko 🤗

hipuska
5. jan 2024

To bude práškom alebo avivazou. Môžeš dávať aj príliš vela. Skus znížiť množstvá, pridať pohár octu do každého prania.

madeincssr
5. jan 2024

@xxmariankaxx1 to sa mi moc nezda, ale aj tak by som vyskusal minimalizmus - len dobry prasok tam kam patri (dievky poradia taky, ze pradlo vonia) a nic ine, bez avivaze a cohokolvek ineho.

fajnova
5. jan 2024

Toto mi robila stará práčka. Uvoľňovalo sa tam mazivo z gulickovych lozisiek a robilo mastné fľaky na oblečení

simca06022011
5. jan 2024

Ak ti to robi aj nova pracka, tak ako robila stara, tak vymen tie kapsuly za iny praci prostriedok, vymen avivaz (pripadne davas vela avivaze, a ked ti ju leje do pracky, kde je este aj studena voda tak ju dostatocne vobec nerozriedi). Ano kapsule su pohodlne, len si predstav ak este naplnis pracku malo/vela + k tomu studena voda, lebo 60tka ako pises u teba je 4-5h, cize predpokladam ze to nepouzivas ta kapsula sa roztopi trochu ten riadny koncentrat z nej ti poskodi pradlo kym sa stihne ako tak "rozmiesit po pracke"...

Ja napr nie som za ziadne prasky, prach na pranie mi ostava v prackach zlepeny v guci v sufliku, cize na figu... pouzivam gel, mam na to v pracke davkovac, kde dam 1,5Litra.. a detto avivaz... ale vzdy musim nastavit riadne davkovanie podla OBALU vyrobku, dokonca casto nizsie. Vyrobca mojej pracky vobec ani nema v ponuke sypke prasky (myslim), takze ani to podla mna neriesia. Pradlo mam ciste a pracku mam v poriadku... LEN TREBA ju cistit pravidelne, pouzivat aj tie horucejsie programy...

zuzubb007
5. jan 2024

Mne to tiez robilo som pouzivala len kapsule, ze lepsie vonaju a neslo mi do hlavy z coho to mam znicilo mi kopu veci, prestala som davat kapsule a odvtedy som to uz nikdy nemala

luckajozko21
5. jan 2024

Dala som si pripomienku, ze raz do mesiaca pustim pracku na program Bavlna (tam si individualne nastavim teplotu 95stupnov). Do bubdna dam bud kys. citronovu alebo sodu bikarbonu. Videla som uz aj navod, ze hodit 4-5tabletiek do umyvacky do pracky a pustit na vysoku teplotu. Na programe som si nastavila usporu casu - netreba aby to slo 3hodky, stavi kludne hodina a pol.
Odvtedy mi to nerobi, pouzivam nadalej kapsule. Predtymto som samozrejme skontrolovala vsetko na pracke co sa dalo. Ma asi rok, cize vsetko bolo ok. Toto pomohlo

dominima
5. jan 2024

Raz sme mali zákaznícku čo mala podobný problém a problém bol v práčke. Z práčky sa uvoľňoval olej a jej to spinilo prádlo.

simca06022011
5. jan 2024

@dominima ale ona to ma uz na druhej pracke... aj na novej.

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@luckajozko21 sodu som teda este nikdy nedavala, v kauflande maju nejaky "cistic pracky".. sacok s nejakym praskom nasypat do davkovaca a spustit na 60°.. vraj to odstranuje spinu a vod.kamen... pouzila som to uz parkrat ale nejaky zazrak nevidim 🤷‍♀️

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@zuzubb007 mne z prasku nikdy pradlo nevonia pekne,hoci dam plny zasobnik avivaze 🤷‍♀️ tusim ariel som stale kupovala, nie volake lacne prasky. Nejde mi o to,zw nevonia na celu kupelnu ale po vyprati to vobec nevonalo, nebolo svieze

hipuska
5. jan 2024

Keď ti nevonia prádlo, môže to byť aj tým, že ho dvas príliš veľa pradla.na jeden cyklus. A to by mohol byť aj pôvod tých flakov. Pradlo musi byt v pracke volne, aby pekne pomedzi dokazala.prudit voda. Ak mas intel.pracku, mozno aj preto ten praci cyklus je taky dlhy, bo je vela pradla. Treba taktiež dávať podobne prádlo prať spolu. Tj tričká, nedavat s riflami, teplákami (keďže tricka sú väčšinou tenké, tepláky hrubsie)

mk1111111111
5. jan 2024

Pises, ze plny zasobnik avivaze, tak uber, to je vela, ak nepomoze, vymen kapsulu za prasok, pripadne vyper bez kapsuly a prasku. Logika nepusti, 2 pracky a ten isty problem, tak je problem v tom, co si do nich dala rovnake - kapsula, avivaz

zuzubb007
5. jan 2024

@xxmariankaxx1 ani mne nevonia tak ako z kapsul, lenze robili mi to ariel kapsule tak som to vzdala, radsej menej vonave ako znicene, prasok mi nerobi nic s pradlom

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@zuzubb007 ja tiez pouzivam ariel kapsule 2 druhy 😳

tamtumdo
5. jan 2024

@xxmariankaxx1 skúšala si používať obrusky proti zafarbeniu?keďže deti majú všelijaké farby...tak triedim farby len cca....kľudne pustím červené,zelené,žlté spolu....keď ti to bude robiť aj po obruskoch tak problém bude v práčke podľa mňa...

hipuska
5. jan 2024

@xxmariankaxx1 a.kolko dávaš prádla? Kapsule sú ôk, ak nie je príliš plná pracka

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@tamtumdo obrusok je v kazdom prani..jedine k postelnemu pradlu nedavam

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@hipuska no....🤦‍♀️ tak skoro po vrch bubna

zuzinka888
5. jan 2024

@xxmariankaxx1 lebo lenor je cisto prirodny🤣🤣. Skontroluj ci davas avivaz do spravnej priehradky a ci mas zatlacenu klapku- avivaz ci tekuty gel si ma pracka tahat sama- nema sam vytiect.

hipuska
5. jan 2024

@xxmariankaxx1 podľa mňa, množstvo pradla a veľa pracieho prášku/avivaze bude problém. Skus takk max 2/3 pradla a znížiť množstvo čistiacich prostriedkov. A uvidíš určite rozdiel. Nie je možné, keď použiješ kvalitný prášok a avivaz aby prádlo v novej práčke smrdelo

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

Dakujem vam 🤗