Neviem 😂😂😂😂 ale robi to aj moja.
Whirpool. Mam ju uz 10rokov.
A veru. Posledna minuta je najdlhsia.
To robí aj moja pozri filter
Lebo je to TA pracka - zensky rod
Nad týmto som sa nikdy nepozastavovala
Neviem, ale robi to kazda jedna, ktoru sme mali 😅
pretoze ako hovoria dezolati "má na dlzku tej minuty iný názor" 😀
@zmrzlinka2021 pretoze "ma na to pravo" 😁
Mne toto práčka našťastie nerobí 😁
Lebo to reálne nie je minúta.
Myslim, ze to teraz robia vsetky “inteligentne” pracky. Moja ma specialny senzor na to, aby vedela, kedy sa ponahlam. Vtedy si tie minuty pridava jedna radost.
A este ma vie vytocit, ked “zmyka” kobercek a je plny vody. Musim tam pridat aspon jednu suchu osusku, aby ho vyzmykala.
Pretoze chcem ist prec a ponahlam sa😁
Mne na Gorenje to preistotu tie minuty niekedy pripocita, takze zmyka a tesis sa na koniec a zrazu vidis, ze display ukazuje o par minut viac. Inteligentne pracky vyhodnocuju vlhkost a rozlozenie pradla a ked zisti, ze je zgucene, tak predlzi cas a este par krat poprehadzuje pradlo aby za rozlozilo a az ked sa nezmeni vlhkost, resp. z neho uz nic nevytecie, tak ukonci proces.
Lebo 15 minutove pranie trva cca 25 minut.
@stanulienkat áno, malo to byť 15minutove. Len som dávala koberček z kúpeľne, ale nevyzmykalo to, takže asi musíme vyčistiť filter.
😃 volame to minuta vecnosti
Na mojej práčke po 4 zostávajúcich minútach nasleduje číslo 7🥲
Aj u nas vsetky robili alw preco..nvm. Niekdy je kratsia a niekedy dlhsia..
neviem, ci to nie je tym, ze je pretazena? ked ju moc prepcham nesedi mi potom cas...alebo kamen vo filtre
Preto, preco aj tyzden pred vyplatou trva "celu vecnost" 🤣
@zmrzlinka2021 🤣🤣🤣👍🏼
no ja mam LG a veru minuta trva minutu, stopovala som si to🤣😁
posledna minuta sedi aj u nas, ale na nasej ak neukazuje pod 10 minut netreba jej verit ona si pripocita... az ked ukaze konecne 9 a menej minut tak neklame 😆
Práčka má na motore umiestnený tzv 3G senzor, ktorý sleduje kmitanie motora v priestore v 3 kolmých osiach. Motor je pevne spojený s oinkajšim bubnom pračky. Filter odfiltruje vyššie frekvencie kmitania motora a nechá vyhodnotiť len kmitanie vo vlastnej frekvencii kmitania bubna. To je zhodné s otáčkami bubna a cez prevodový pomer medzi motorom a bubnom elektronika presne vie akou frekvenciou má kmitať bubon pri daných otáčkach motora. Už pri rozbiehaní sleduje 3G senzor amplitúdu výkmitu pri príslušnej frekvencii a ak je veľká, tak bubon spomalí pod otáčky, ktoré držia objekty odstredivou silou na stene bubna a prádlo padne dole a preskupí sa. Na toto ma práčka naprogramovaných niekoľko pokusov. Ak sa nepodarí preskupiť prádlo dostatočne, tak práčka bude točiť motor a bubon len do otáčok, pri ktorých je amplitúda výkmitu bubna v nejakej tolerancii. Nemusí to byť požadovaných 1200 alebo 1600 otáčok. Potom prádlo nie je dostatočne vyžmýkané. S tým časovačom neviem prečo to tak je, ale myslím si že softvér má len niekoľko miest v programe, kedy si vypočítavá potrebný čas skončenia. Ak je prekročený, už nový čas skončenia nepočíta, a preto tam má predvolenú minútu ktorá ale nedefinuje skutočné ukončenie programu. To určuje množstvo vody, alebo minimálna dĺžka žmýkanie. Všimnite si, že maximálne otáčky sú vždy len v závere a trvajú rovnako dlho. To aby sa nezničilo prádlo. Odstredivá sila pôsobiaca na prádlo je aj niekoľko 100 kilogramov.
Mne sa to stáva, keď ju prepchám veľkými vecami a neviem vyžmýkať.
Mne to spravi len vtedy ked je pretazena..a len urcite rychle programy.bavlna to nerobi nikdy
Presne, ja som si vsimla, ze ona si "nadstavi" cas a snazi sa este vyzmykat, lebo vnima, ze z toho este tecie voda. Nieco ako ked na niekoho cakam a on stale vravi "este chvilku..." 😃
Pretože nevie vyzmykat