Prečo mám stále špinavé poháre a taniere z umývačky?

16. nov 2023

Ahojte,

už neviem čo je s mojou 3-ročnou umývačkou BEKO. Používam kapsule, soľ doplnená, leštidlo tiež. Občas pridám ocot. Poháre ulepené, až zahmlené. Taniere to isté.

Raz do mesiaca dávam prípravok na prečistenie umývačky.

Prečoooo?

Má umývačka viac filtrov ako ten jeden, čo sa vyťahuje?

Ten bežný filter vyťahujem po každom umývaní, premyjem ho vodou v umývadle.

cookie29
16. nov 2023

Vycistila si naozaj vsetko? Filtre, tesnenia, vrtule... ? Ja som minule cistila tak, ze som po manualnom vycisteni dala do misy ocot koncentrovany s kyselinou citronovou, dala do kosika a pustila na najvyssiu teplotu. Mam tiez Beko.

taga
16. nov 2023

Tak nabuduce vymechaj to lestidlo a skus..
Mozno ti to zanechava filter.. ja som lestidlo nikdy nedavala, a vsetko je krasne leskle (aj ked ina umyvacka)

egonsk
16. nov 2023

Ja nepouzivam kapsule, lebo s nimi nemam dobre skusenosti, castokrat som nasiel nedostatky v umiti priborov,alebo niektorych tanierov. Kazdopadne mozes skusit si zmerat, ci sa ti nezmenila tvrdost vody a pokial hej, tak uprav nastavenie umyvacky. Druha vec je, ze ten riad (predpokladam skleny?) ked umyjes rucne, tak je OK? Lebo niektore sklo sa v umyvacke dokaze "zahmliet" ak ho das na 70'c par krat umyt a to uz je vlastne naleptany povrch chemiou a tam uz mas smolu. Rovnako aj niektore taniere/pohare keramicke ti tak dokaze umyvacka poskodit, ked na to niesu stavane.

lenkahvh
16. nov 2023

toto som nasla: Ako spinave? S bielymi flakmi alebo uplne od jedla? Spinave len hore v kosi alebo aj dolu?
Ja mam lacne kapsule z DMka a riad ako novy stale - nebude to v kapsuli ale inde🙂

Stále vyťahujete neumyté taniere z umývačky riadu? Pravdepodobne ste ich dali na nesprávne miesto

Ak sa vám napriek pravidelnému a dôkladnému čisteniu stále stáva, že z umývačky riadu vyťahujete neumytý riad, venujte pozornosť tomu, ako ho do nej vkladáte. Príbory vždy ukladajte na určené miesto – či už je to výsuvná zásuvka v hornej časti, alebo dodatočný kôš, ktorý by mal byť umiestnený v spodnej zásuvke medzi taniermi, tanierikmi, panvicami, miskami a iným riadom. Nezabudnite hlboký riad umiestniť v miernom sklone a nezakrývať ho vpredu napríklad plochým tanierom. Šálky, poháre, riad na stopkách a misky majte v hornej zásuvke, dnom nahor. Takto si môžete byť istí, že sa voda a umývací prostriedok dostanú do každého zákutia.

Prečo umývačka riadu nečistí? Skontrolujte dve položky

Mať umývačku riadu má mnoho výhod. Vďaka nej šetríme čas, vodu aj peniaze. Prístroj má niekoľko programov, ktoré sa dajú prispôsobiť typu riadu. Ak sú na riade po umytí ešte zvyšky jedla alebo škaredé škvrny, zariadenie neplní svoju funkciu správne. Príčinou môže byť porucha jedného z komponentov. Najčastejšie je na vine poškodený solenoidový ventil. Potom umývačka nedostáva dostatok vody na správne umytie riadu. Často je chyba v poškodenom ohrievači. Bez vhodnej teploty nie je zariadenie schopné odstrániť niektoré nečistoty.

Špinavý riad v umývačke riadu. Môže ísť o vážnejšie zlyhanie

Umývačka riadu tiež nemusí správne fungovať z niekoľkých iných dôvodov, napr. poškodený dávkovač pracieho prostriedku. Neotvára sa v správnom momente, takže čistiaci prostriedok sa neuvoľní včas. Ak umývačka vydáva bzučanie alebo ju vôbec nepočujete bežať, mohlo dôjsť k poruche čerpadla. Rozbité obežné koleso čerpadla bráni jeho otáčaniu, čo znamená, že nie je dostatočný tlak na vytlačenie vody z ostrekovačov. Oplatí sa skontrolovať aj samotné ostrekovače a filtre. Znakom zanesených umývačiek je neumytý horný alebo dolný kôš s riadom. Ak je filter upchatý, zvyšky jedla sa nevypustia a zostanú na riade.

dusankomoj
16. nov 2023

Možno ju priveľmi plníš,vtedy sa stane,že je zle umyté. Skús dať menej riadu a vyskúšaj.

nin12345
16. nov 2023

Ak je sklo zahmlene je to sposobene tym sklom.. nam sa to tiez deje ale len na konkretnych poharoch a tanieroch ostatne su okej. Niektore sklo je asi menej kvalitne a umyvacka s prostriedkami ho takto ,,rozozerie". Neda sa to nicim odstranit. Ak sa vam to da normalne z tych poharov odstranit tak to potom znamena ze su naozaj spinave

pinkgirl
16. nov 2023

Ak máš poháre "zahmlené" tak ide o chybu tých pohárov. Sú vyrobené zo skla nižšej kvality a nie sú vhodné na umývanie v umývačke (aj napriek tomu, že výrobca toto nezakazuje). Zahmlenie je korózia skla a je to nezvratný proces. Poháre zahodiť a kúp si poriadne.

euka210
16. nov 2023

Tie pohare som riesila aj ja, nikdy som to nemala, az mozno 1r dozadu. Niekto vravi ze je to sklom. Mala som prasok z Dm lebo lacny, ale potom som skusila naspat prejst na kapsule co som mala predtym. Mne pohare prestalo zahmlievat.