Ahojte, úplne nové oblečenie ktoré kúpim v obchode nestačí oprať na 40 stupňov ? Čítam rôzne diskusie kde 80% žien píše že to musí byt 60-90 stupňov 🙈 príde mi to hrozne veľa , veď keď operiem take oblečenie na tak vysokej teplote to môžem rovno vyhodiť do koša. Sú tu nejaké maminky ktoré mi napisu že stačí aj na 40 prať všetky vecicky ?😁
Pokojne stačí na krátky program na 40 stupňov. Obzvlášť vzhľadom na skutočnosť, že to budeš žehliť a teda teplotne to bude ešte ošetrené žehličkou.
Určite nemusíš prať veci na 90, ja som prala tak okolo 50-60
Stačí 🙂
Staci a idealne to svihnut do susicky.
Jasne že stačí 40
Stačí 40, nikdy som na viac neprala.
Ja som nikdy malej veci neprala viac ako na 40
Vzdy na 40 som prala + zehlila.
Mne pľúcny povedal, pre deti všetko na 60 prať a poriadne vyplachat
Ja som všetko prala na 40, ale cca do pol roka som mu veci žehlila. Polročný už sa vedel plaziť a olizoval všetko, tak už som nemala potrebu mu veci dezinfikovať :D
To je hlupost, neviem ktore detske bezne oblecenie sa da vobec prat na takych vysokych teplotach (okrem plienok a uterakov samozrejme), urcite staci na 40 alebo proste podla stitku, ja tiez tak periem.
Ked pozriem štitky na detskom obleceni, tak vsade je ze prat na 30 max 40 stupnov 😅 na 60-90stupnov take veci neperiem
Stačí na 40, aj tak sa všetko pre bábätká následne žehlí
Na 60tke periem a len v prášku lovela baby. Avivaz detska od frosch
Bože, už pri 40° sú veci, ktoré sa buď zrazia alebo zlezie obrázok 🙄 najmä ak sa bavíme o lacnejších značkách. Tie drahšie ako Lindex, Next, Gap a podobne tiež majú odporučenia na max 30-40°. Normálne oper na 40° a prežehli. Hotovo 😁
Periem na 40.. ale dlhé plakanie,žiaden krátky cyklus...
Ja som prala nove veci na 30 a potom vsetko zehlila
Prala som a stále periem detské veci na 40-tke, v programe som pridala viac vody pre lepšie vypláchnutie prášku, nežehlím. Uteráky a látkové plienky som dávala na 60-tku, bez žehlenia.
Aj keby si všetko prala na 90-tku, baktérie z kože na zadočku predsa nezmyješ, stále sú prítomné. A ak tie zázraky pri umývaní zadočku robí mydlo, zvládne to aj prací prášok s prádlom.
Keď som ju dávala ležať na bruško, pocikala sa a všetko jej to stieklo ku hlave, ešte aj do toho položila tváričku. Ak ju nezabilo toto, ani oblýzanie kolieska od kočiara pri začiatkoch plazenia, a ani zjedenia špiny pri chodníku, tak to príroda zariadila lepšie ako si človek myslí 🙂
@danielahamar poriadne vyplachat je kamen urazu dnes, mne pracka po 2 extra plachaniach nechala tolko "peny", ked som to sibla do lavoea, tak na 3x to konecne prestalo penit. To uz akoze vyplachane. To je to, ze sa pouzivaju tie eko programy, ktore setria vodu, ale potom nemas dobre vyplachane pradlo. A to prasku, gelu, davam menej ako odporucaju, hoci mame extra tvrdu vodu. Mam novu pracku v dome a teda uvidim.
@plamienka555 hej, netreba byt hystericki. Ked si predstavim, co vsetko pooblizuju, tak pranie fakt nic nezarucuje. Tie bakterie, darmo by si ich "zabila" pranjm na 90, ked to polozis do nestrilnej skrine, tak to tam mas znova. V sekunde.
Pro oboch deťoch som prala na 40ke a žijú😄
Podla mna staci. Periem na 40 uz pri druhom babatku. Okrem plienok a uterakov.