Ahojte, ako periere prádlo ktoré ste mali na sebe len 1x, myslím tričká, rifle, mikiny .. atď. Stačí krátky program na 40 stupňov - 30 minút ? Predsa len ak to nie je špinavé len možno trošku od potu že sa to len refreshne.. či periete klasika na dlhom programe?
Ahoj, ja stale vsetko oblecenie periem len na tomto kratkom polhodinovom programe, ’obcas 30 a obcas 40 stupnov, kedy ako…. kedze nepracujeme v bani a nemame znecistene oblecenie 😀
@wishes no tak moje dieta je obcas horsie ako banik 😅
@wishes a spodné prádlo?
Refreshne 😁 oblečenie, ktoré mám na sebe krátko, rozumej napr. hodinu v obchode, odložím, oblečiem ešte 2-3 krát a periem podľa stavu normálne na hodinovom 40 stupňov. Oblečenie, ktoré mám na sebe celý deň ide rovno do prania na hodinu 40 stupňov. Samozrejme ak sa zašpiní už za tú prvú hodinu tak ho ďalej nenosím. Mne to vyhovuje, iným nemusí.
Jasne používam často 30 minútový ale uteráky obliečky spodné prádlo na hygienu program to je 60 tká.
@lakebabe hej hej to aj ja, vyslovene mi ide len o veci ako tričká, rifle a mikiny ktoré napríklad syn nemá šancu v škole zašpiniť a zase druhý krát mu tričko neobleciem, predsa sa aj trošku spotí v tej škole.
Áno, keď som mala povedzme na návšteve nejaké tričko, alebo legíny, hodím aj na 20 min program na 30° len preplákať a hotovo ☺️
Ja mám veľkú práčku, 9kg. Uzbieram veci, je jedno či som ich mala hodinu, celý deň alebo dva dni. Periem to spolu, keď je plná práčka.
Krátke programy nepoužívam. Periem takmer vsetko na 60 stupňov. Uteráky,utierky, obliečky periem na 70-90 stupňov.
@elbejo a nenici sa ti prádlo, keď peries tričká s potlacou na 60 stupňov ? Lebo moji chalani majú všetko s potlacou a bojím sa dávať vyššiu teplotu ako na 40 stupňov.
Stačí krátky, a zvyknem prať aj v lacnom šampóne, ostane to veľmi fajn a mäkké
ja periem na 30 stupňov pol h a bohato to stačí na prádlo ktoré neni neako strašne špinavé 🙂 na 60 periem spodné prádlo a návlečky a plachty a pod. ale niečo čo som mala iba raz dávam len na 30.
Nie, vôbec sa mi neničia potlače v práčke. Mladšej sa zničila potlač na jednom tričku len, aj to v susicke. Aj staršej som zničila potlač ale to tak, že som zo sušičky tie veci nevytiahla hneď, ale až po nejakom čase a potlač sa zlepila. Keď som to chcela oddeliť, tak sa potlač zničila. Keď to robím za tepla tak nič nie je zlepené.
Ja mám asi dobrú práčku a sušičku lebo aj otáčky dávam vysoké a nemám tie veci vôbec pokrčené 😁
Po jednom použití ak necítiť nič nevidno samozrejme neperiem. Periem v opačnom prípade a to už na riadnom programe. Tam by som dala napríklad čerstvé veci po behani alebo tak. Malo používam taky program
Určite áno, ved by sme sa nedoplatili keby mam všetko prat na dlhých programoch. Pre deti mám stiahnutý taky program ze "hygiena", perie to niečo vyše hodiny a celý čas drží teplotu bud na 60 stupňov. Ale ak sme mali len raz, dva krát niečo na sebe ,alebo syn každý deň nosi do školy niečo iné tak to vždy periem na krátkom, 30st mi perie 36 minút a 40st 47 minút.
Ja na krátkom perem len veci ozaj prepotené alebo nové kúpené z obchodu prípadne z butiku. Ale neplnim práčku úplne do plná.
Periem takmer vzdy hodinovy program na 40 st a vzdy plnu pracku. Uteraky tiez nazbieram a 60 st, utierky 95 st. Vsetko triedim poctivo. Ta hodina je pre mna minimum casu.
Podla stavu rozdelim na kratky a dlhy. U nas sa peru take kvanta pradla, ze to musim selektovat 🤣
Mne sa ešte vážne na 60 nič neznicilo aj keď sa pozabudnem a nechám tam tričká s potlacou jedine Svetre sa zničia co sa mi raz omylom priplietol do 60tky Sveter a letel do koša. Inak absolútne nič nemám zbehnute. Krátky program využívam po fitku na legíny a topy a nove oblečenie alebo také sveter co som mala na sebe dve hodiny len napachol v restike alebo tak.
"len" prepotené? Keď je niečo "len" prepotene je to automaticky špinave a dávam to na dlhý program...
Ja zvyknem jasne aj na kratkom.