Ahojte. Na akom cykle právate botasky respektíve inú obuv v práčke? Dávate dole šnúrky a vložky, alebo periete celé v kope? Ja som vždy zvykla prať obuv ručne v lavoriku, ale nejak sa ich teraz nakopilo :D
@danielittar cele ( nedavam nic prec), 15min na 30 stupnov
Vlozky zvacsa vyberam a aj snurky. Inak ich pravam normalne na 30 stupnov na cely program. Kolko krat ak ich potrebujem aj rychlejsie vysusit, tak ich dam normalne aj do susicky a musim si zaklopat, zatial sa im este nic nestalo
A dávate aj žmýkanie alebo bez? resp. na nižšie otáčky?
@danielittar dávam na 400 otáčky ale na dva razy.
Periem na 30 stupňov s pracim gélom, biele s pracim práškom. Všetko spolu, nevyberam nič. 😉
Na 40 stupnov buchnem cele ako su snurky vyberiem tiez hodim, vela prasku a normalne hodinovy program a zmykanie na 1200 otacok a ako nove, pri 30tke mi ich velmi nevyperie to je studena voda, periem roky takto a vsetky tenisky prezili x prani
Normálne 1000 otáčok a nikdy sa žiadnym nič nestalo. Akurát včera som tak prala adidasy pumy aj vans a sú ako nové. Akurát keď si viac špinavé pred rým ich prebehnem kefou
@danielittar tiež periem v práčke aj Fila a adidas , nike takze nie lacné botasky na 40stupnov a nezmykam alebo mecham minimum 400 a nevyberam z nich nič
Mam program na obuv
asi záleží od toho, akej kvality sú atď. ja osobne mám doma také, ktoré periem na 40 stupňov, program ako tmavé, teda u mňa necelá hodina, otáčky 800. vyberám vložky, ak sú vyberateľné, periem to spolu s botaskami. ak sú ale botasky veľmi špinavé, najprv ich prebehnem kefkou vo vedre a tú najhoršiu špinu spláchnem vo wc. až potom idú do práčky, aby mi nezadrbalo blato práčku. dávam klasika prášok ako do prádla a dokonca aj aviváž 😀
No ja ich davam d obliecky na vankus a zazipsujem. Aj ked su vycistene, vzdy nieco zostane a nepotrebujem, aby sa mi to dostalo do pracky (napr drobne kamienky a podobne) A odstredujem na nizsie otacky, nechcem znicit bubon pracky. Na normalne otacky odstredujem, len ak je pracka plna spolu s inymi vecami.
@danielittar ja ich periem cele na 30 stupnou a najmenej otacok.
Ja ich davam spolu s funkcnym oblecenim, teda na 30° a s gelom na sportove oblecenie, nevyberam ani snurky ani vlozky, len ich vlozim do vrecka na jemnu bielizen
Ako sa mi chce a aj ako sú špinavé. Ale väčšinou hodím celé len vložky vyberiem s nejakým starym uterákom. Hodinový program 40st.