Prádlo z lyžovačiek

31. dec 2024

Caute baby. Poradte nejaku fintu , hlavne zanietene lyziarky. Sme rodina 2 plus 2 deti. Balim na tretiu lyzovacku a samozrejme aj periem, vcera sme sa vratili. A toho praaadla. Mate nejaky hint ako cely tento proces urychlit? Uplne zacanam neznasat balenie.

pinkgirl
31. dec 2024

Tiež sme rovnaké zloženie, akurát že "deti" už majú veľkosť ako dospelí ľudia, takže periem 4-rom dospelým. Zvyčajne sa to rozdelím na etapy - to čo treba vyprať ako prvé vyperiem a potom ostatné veci, ktoré hneď nepotrebujeme na nosenie čisté (to sú napríklad oteplovaky - idú posledné). Už podľa toho ako často ktoré oblečenie nosievate si to prispôsob na svoju rodinu.

biba_18
31. dec 2024

fux, tretia lyžovačkaaa…

onedaynick
31. dec 2024

Sme piati. Ja periem termo pradlo, merino, flisky..a bundy a oteplovacky neperiem po kazdej lyzovacke. To je moj hack 🙂

luxus10
31. dec 2024

mat pracku s vysokymi otackami, a skvelu susicku...a pradlo co nejde do susky, zavesit na ramienka , vyvesit, a dat pod ne el.odvlhcovac vzduchu....a za pol dna mas vsetko suche do skrine...

zzzzza
31. dec 2024

@luxus10 dobrý nápad

pinkmink
31. dec 2024

Merino do mrazaku na noc alebo do mrazu ak je dost zima,periem az ked je to nutne,a ostatne veci mame viac ks takze len zoberiem ciste a ked sa nazbiera az vtedy periem a rozkladam na susiak k odvlhcovacu(susicku mame ale sportove/funkcne veci do nej nedavam) lyzujeme x krat tyzdenne celu sezonu a neda sa prat kazdy den.

autor
31. dec 2024

@onedaynick decka maju lyziarske overaly, to je najmenej ale ten zvysok. Dala som teraz poslednu pracku a uz to nechcem sni vidiet

autor
31. dec 2024

@biba_18 vsak je tu hnusne.. sama hmla, vlhko vonku, tu sa neda nic robit.. a deti uz lyzuju vyborne. Doma sme boli iba na Jeziska a teraz na Novy Rok… lepsie mat decka vylyzovane ako od rana do vecera na telke…

autor
31. dec 2024

@pinkmink co je to to merino?

onedaynick
31. dec 2024

Mna skor zaujima kde.. lebo Chopok bol rozbity, medzi bubnami lad. Otras. Po 11 rano to bolo trapenie. A inde hlava na hlave, rady, kvalita o nicom. Pranie ma zaujima ako posledne ;)

pinkmink
31. dec 2024

Je to extra kvalitna vlna z určiteho druhu oviec a nieje nutne ju casto prat ale staci davat vymrazit. Robi sa z toho prva vrstva oblečenia ale aj tricka mikiny svetre atd…dost draha zalezitost ale stoji to zato

autor
31. dec 2024

@pinkmink dakujem, pozriem to

autor
31. dec 2024

@onedaynick na chopok nechodime, vlastne som tam nikdy nebola. Mame ine destinacie

btus
31. dec 2024

vlna

btus
31. dec 2024

@onedaynick podľa mňa, teraz lyžovačka jedine mimo SR. U nás sa nedá, je teplo a nie je sneh. Na svahy u nás skôr korčule ako lyže.

pralinka86
31. dec 2024

To mas este celkom fajn, ked hned balis na dalsiu akciu.. rovno skladas do kufra aspon
Pre mňa je najhorsie na začiatku vsetko balit, vsetky skrine prejsť, milion krat hore dole a potom to zas ukladat naspäť az sa vratime. Prat a susit, najmenej, s dnešnými spotrebicmi skoro radost 🙈😃

senta_sofia
31. dec 2024

Z lyzovaciek mam paradoxne vzdy najmenej pradla a vacsina veci je funkcna, takze schne rychlo. Neviem, aky hack ocakavas

autor
31. dec 2024

@pralinka86 no uplna, preto som z toho tak otraven- 🙂

autor
31. dec 2024

@senta_sofia ze to same naskace do kufra 🙂

autor
31. dec 2024

@btus my sme extremni cestovatelia, viac nepisem ;)

senta_sofia
31. dec 2024

Ja mam napriklad kopu veci zbalenych, ze nebalim, ak chodime takto casto, napriklad veci, ktore beriem ako nahradne, ostavaju nachystane zbalene a dobalim len zvysok, co sa medzitym pral alebo vymenim za ciste. Ja v tom nevidim nejaky extra rozdiel medzi beznym pradlom, co sa nazbiera z tyzdna.

senta_sofia
31. dec 2024

@btus lyzuje sa uplne v pohode aj na Slovensku, tisz sme uz boli

btus
31. dec 2024

ja som ti odpisovala len na to, že čo je merino - je to vlna z novozelandských ovcí. 🙂 https://norwayshop.sk/sk/module/hiblog/postdeta... Je mi jedno, kto kam chodí lyžovať. 🙂

onedaynick
31. dec 2024

@senta_sofia ale bolo to preplnene a nie bohvieake podmienky.

senta_sofia
31. dec 2024

@onedaynick aj horsie sme uz zazili, cez prazdniny je plno vzdy a vsade, aj na klzisku