Prádlo nevonia ani po vypratí

fialova159
18. sep 2024

Ahojte, mam otazku, ktora sa tu uz rozoberala, no som bezradna. Mame pomerne novu pracku, oblecenie spociatku vonalo, zrazu vsak prestalo. Filter je v poriadku, pravidelne cistim bubon, skusila som cistenie s tabletami do umývačky na 90 stupnoch, zmenila som pred dvoma tyzdnami gelove kapsuly za prasok, davam ho primerane (skusila som aj viac, bez vysledku), oblecenie hned vyberam a pracku nechavam vyvetrat…no nic. Absolutne ziadna vona, pritom len nedavno pradlo rozvoniavalo aj zo skrine. Pouzivam pritom to iste, dokonca som skusila raz dva razy kapsule, ci predsa a nic. Periem na teplote 40 +, pracku nepreplnam.

Kde este moze byt problem? Mam kvalitny prasok z Nemecka a naozaj netusim a uz som z toho na nervy, hlavne len pred par tyzdnami oblecenie rozvoniavalo tyzdne…

ali12377
18. sep 2024

skusat raz tyzdenne vypustat dole vodu, myslim kde je ten filter, tam zvykla skysnut voda pri niektorych prackach a preto nevonia pradlo

veklipo
18. sep 2024

Tvrda voda, skus pridat zmakcovat.

alik1986
19. sep 2024

Skúste vytiahnuť práčku zo sásuvky tak na pol hodki a potom znova zapojte.

pupava36
19. sep 2024

Skus pouzit avivaz a pradlo bude vonat. Mne jedine pradlo vonalo vzdy z persilu ten prasok krasne vonia inak nech som prava v akomkolvek prasku na pranie okrem persilu mi pradlo vobec nevonalo. Absolutne ziadnu vonu to nemalo aj ked som to vybrala hned z pracky a vesala. Potom som zacala pouzivat Puelu a ta mi pradlo krasne prevonala aj ked som ho šupla po oprati do sušicky. Aj po mesiaci co som tie veci ktore som oprala v puele vybrala zo skrine mi krasne vonali.

ankare
19. sep 2024

@alik1986 a to ma aký vplyv?

alik1986
11. okt 2024

@ankare je to elektronika.Má to svoje programy tak ako aj telefón a ten tiež je lepšie raz za čas reštartovať.

kris_tin257
11. okt 2024

Ja mám rovnaký problém pri prackach plnených zvrchu neviem prečo... Pri práčke plnenej spredu tento problém nemám 🤷

mikella912
11. okt 2024

@fialova159 skus či ti hreje práčka či máš v poriadku špirály, ja som mala problem ale so staršou práčkou prádlo bolo zatuchnuté a zistila som že mi nenahrieva vodu, ked daš prac cca hodinové pranie na 60 stupnou priebezne sleduj sklo ak mas z predu plnenú či máš horuce sklo

fialova159
autor
13. okt 2024

@mikella912 dakujem, nakoniec mi pomohlo práčku uplne reštartovať, co nechapem 🙈

jaroe
14. okt 2024

@fialova159 prosim ta ako sa restartuje pracka? Tiez mam problem s nevonavym pradlom...

alik1986
16. okt 2024

@jaroe stačí keď ju vytiahnete zo zásuvky tak na pár minút a je to.