Mame nivu pracku, par mesiacov, 9 kilovu.
Ked operiem, niektore veci vonaju, ine nie, A aj tie ,ktore zehlim, uz vobec nevonaju, alebo len velmi slabo. Dostala som veci od znamej, jej veci vonaju aj ked boli v krabici. To iste mama aj svokra, vsetky veci vonaju aj dlho ked nepouzivam. Skusala som kupit rovnaky prasok, avivaz, ked sme kupili tuto pracku som sa tesila, ze konecne budu vonat aj mne, Nic nepomohlo.
Ma aj niekto taky problem? Avivaze davam za dve odmerky aj tak nic.
Prosim poradte
myslím, že dôležité je aj sušenie...ak nesprávne sušíš, veci potuchnú.
za mňa ideálne vonku na šnúre v miernom vetriku a na slnku. 🙂
Kde a ako susis?
@cheeta noooo, v tomto pocasi na balkone v panelaku v ziadnom pripade. Vsetky smrady naokolo to natiahne do seba. Alebo na dedine, kde sa kuri pevnym palivom, radost susit pradlo vonku. Ale v lete je to ideal.
Ja mam zase iny problem, pracka ma 16 rokov, mama ma rovnaku. Pouzivame minimalne mnozstva prasku, gelu...a aj tak pradlo vonia strasne silno, nam dobre neplacha. Dam sem foto, toto je voda po prani s extra plachanim navyse, po 2. rucnom plachani. Nech dam gel, prasok akykolvek, takto to vyzera. Asi boli pokrokovi a pracka prilis setri vodou alebo co. Tak pouziva menej vody. Moj oco sa cely zivot rozculuje, ze mama dava vela prachu a jemu tie "smrady" vadia. A ja ani avivaz nepouzivam. Babatko malo vyhadzanu tvaricku a zistim, ze plienky, co ma pod tvarickou, ked spi na brusku, maju v sebe kopu z toho prachu. Tak placham rucne...🙄.
Vies co mne zacalo pradlo konecne realne vonat aj po ususeni az ked som zacala pouzivat vonny praci olej (nvm ako sa to oficiálne vola, mozem poslať link). Avivaze boli slabucke
Skus olej na pranie, mne vonaju veci aj pol roka
@bobkovci5 pardon pisem ako dement, milion preklepov, stranka sa vola vonavydomov.sk
Ja pouzivam uz velmi dlho tento, ale skusila som vela, len tento je pre mna topka, tato 500 ml flaska mi vydrzi tak 2,5 mesiaciacs pri prani 5 krat do tyzdna
https://www.vonavydomov.eu/diamante-500ml
@fatima30 Ahoj ja som mala taký istý problém. Pomohlo meniť aviváž, napríklad ja používam Cocolino. Kúpim jednu fľašu a po jej minutí prestriedam za inú vôňu tej značky. A čo ešte pomohlo je nenaložiť plnú práčku ale dať menej prádla a všetko krásne vonia 🙂 to je moja skúsenosť
@ivanka12311 ďakujem vyskusam
@fatima30 a ktore cocolino? Lebo nie kazde na bielizni vonia. Napriklad ruzove je slabé, prvykrat mam zlte a je fajn, inak stale kupujem bledomodre a biele sensitiv, a tie vonaju po vyprati super
@fatima30 mam 9eocnu whirpoolku a pradlo vonia. Za mna naj modry kuchelwaich avivaz..mam aj oleje vonavy domov ale najradsej mam tu avivaz
@fatima30 skúste ja som predtým tiež z voňavý domov objednávala kým som neskúsila Giovanniho aj mama moja je na nich závislá vôňou keď to porovnám tieto sú o dosť na inej úrovni navrhované podľa parfémov známych vôní
@ivanka12311 vyskúšam a koľko toho tam ide a kde sa to dava? Priamo do prádla ci tam kde je aviváž? Ďakujem
@fatima30 ja dávam 10ml samé do priečinka kde sa dáva avivaž nasypeme prášok a periem nenormalne to vonia ak keď prádlo uschne..moje topky sú modrá, hnedá, zlatá,a sivá
@ivanka12311 skúsim dakujem
Nove pracky vyborne plachaju a odstreduju takze vsetok prach a gel ktory sa zadrziaval vo vlaknach predtym sa uplne odstrani a ostane len cista bielizen bez zbytocnej chemie.
@alexka89 ja som za 2,5 mesiaca kludne minula na avivaz 22 e, kedze perem 5-6 krat tyzdenne a avivaze som davala vela lebo som chcela intenzivnu vonu, za mna sa to uplati uz iba pre tu vonu, po avivazi mi nikdy takto nevonalo, samozrejme neni to pre kazdeho, zasa netvrdim, ze je to zadarmo, ja vsak na oleje nedam dopustit a uz by som sa k avivazi nevratila🙂
@fatima30
Čím viac avivaže, tým je to horšie...treba len odporúčané množstvo ..ale áno, aj ja som po kúpe novej práčky mala tento problém...vôbec mi prádlo nevoňalo tak ako zo starej pračky...kúpila som potom ďalšiu, a prádlo už voňalo...to bola nejaká záhada, ktorá nie je dodnes vyriešená 😁