Práčka so sušičkou

31. okt 2024

Čaute. Sme 5clenna rodina a nemáme sušičku. Fungovali sme na sušiakoch (na balkóne), ltt sme to dávali, ale vždy som sa tešila na leto. Teraz už ale fakt nemám nervy na to sušenie, hlavne keď manžel príde z týždňovky a keď náhodou nemá kde prať, tak donesie tonu vecí a nestiham sušiť prať atd. Máme mini mini kúpeľňu,kde máme práčku a nad ňou skrinku, klasickú. Do kúpeľne sa nám sušička nevojde vôbec. Preto sa chcem opýtať, je lepšie kúpiť práčku so sušičkou 2in1, (čo nie je najlepšie, veľakrát som čítala že je to veľmí riskantné kazivé atd) alebo kúpiť sušičku samostatne a mať ju v spálni (kde na nu miesto máme, síce je to neestetické, ale praktické. Ďakujem za názory.

gejb
31. okt 2024

Susicku zvlášť a dať do spálne.
Pri 2v1 by si si veľmi nepomohla keď máte veľa prádla...

veronika1754
31. okt 2024

Ja mám AEG spokojnosť ale vydrží tak u nás cca 5 rokov, no som ja a 5 detí takže vyťaženosť na 200%,napratych hodín viac ako niekto za 10 rokov, no nemenila by som, prádlo skladám rovno do skrine, ešte teplé, žehlim len košele a sem tam nohavice, záleží od materiálu, inak všetko rovné, nič sa mi nezbehlo, aplikácie nepoškodilo

januska12323
31. okt 2024

Zvlášť a do spálne alebo chodby alebo hocikde kde je miesto.

s_o_n_i_k_e
31. okt 2024

Sušička a osobitne pračka. Zbytočne by Vás sušenie brzdilo v prani, takto môžete točiť nonstop, pračka a hneď sušička a potom znova dalej prať. My sme si dali susičku do šatníka, treba brať do úvahy, že hreje, vytvára sušička teplo, my máme vodu do šuflíčka, čiže keď sa naplní šuflík iba vylejeme a stačí nám tak zásuvka 🙂

alias313
31. okt 2024

Mám LG práčku so sušičkou a už nikdy viac....po každom sušení neuveritelne dlhý proces čistenia práčky,lebo pokiaľ ju riadne nevycistim a následne prádlo len operiem je celé zabraté. Takže už v nej väčšinou len periem a susim len vo výnimočných prípadoch.

mimikarol
31. okt 2024

Radšej by som dala sušičku do spálni. Mala som práčku zo susickou a to nestálo za nič. Už by som to nechcela.

la_dolce_vita
31. okt 2024

Mam kombi Haier kupovanu nedavno a za mna spokojnost. Ticha je, moderna.. davam vacsinou iba na 30 minutove susenie, do vecera je vsetko na susiaku suche. Ale sme len dvaja.

guudy
31. okt 2024

Zvlast. Pri vacsej rodine je 2v1 uplne zbytocna. Vobec o takej moznosti nerozmyslaj.

michalka4193
31. okt 2024

2 v 1 nieje dobrá vobec!!!

janulka1802
31. okt 2024

My máme 2v1 a som spokojná. Kebyže máme priestor, kúpila by som zvlášť. Momentálne som rada i za kombinovanú.

autor
31. okt 2024

Ďakujem za názory, utvrdili ste ma v tom že samostatne.

slovakboy
31. okt 2024

Práčka so sušičkou ma veľa kompromisov nie je to ani dobrá práčka ani sušička. Nemôžte zrušiť v kúpeľni tú skriňu a na ňu dať sušičku? V spálni tiež môže byť. Jej výhodou je že počas práce kúri a v zime manželka k nej rada chodí a ju objíma aká je tepľučká.

nila0622
31. okt 2024

@la_dolce_vita Pripájam sa, tiež máme Haier 2v1 a nedám na ňu dopustiť. Určite by som si nedala sušičku do spálne, aby som cez celý byt chodila s prádlom 😅 Jasné, že je lepšie mať 2 samostatné spotrebiče ak je na to priestor, ale popravde, ja by som ju nevymenila ani keby priestor bol (resp. vieme dať na seba, ale načo). Večer naložím, nastavím odklad, ráno vyberám suché, zložím a neriešim.

Chcela by som vedieť, koľké z vás za posledný rok dva kupovali novú kombi, keď to tak negujete.

janulka1802
31. okt 2024

@slovakboy absolútne nesúhlasím. Máme doma 2v1 a som spokojná. Vyperie rovnako dobre ako práčka predtým a vysuší.

simona92101
31. okt 2024

Sme 5 clenna rodina,3 male deti,periem temer denne(detom zvlast) a bez susicky by sme nevladali fungovat tiez,kedze vnutry to nie je kde susit.urcite odporucim zvlast susicku,nie 2v1

h2
31. okt 2024

@nila0622 Väčšina ľudí nemá zo spálne do kúpeľne tak ďaleko, aby práve toto mal byť tak závažný problém. Tak či tak chodíš s prádlom po byte, keď ho nesieš zo sušičky do skrine.

basska_b
31. okt 2024

Kamoska ma susicku tusim na balkone 😃 podla mna to smrdi, ide z toho take teplo, v spalni by som to nechcela. Jedine ze si vyvetram. Inak, ja som sklamana zo susicky, vacsina veci ma na stitku, ze tam nema ist a naozaj sa nam tam po jednom sušeni odrali, ničili, scvrkli... ale dobre, sak nebudem ta odradzat

slovakboy
31. okt 2024

@basska_b sušička nie je vhodná na všetko. My ju používame nauteráky posteľné prádlo a ponožky. Zvyšok klasicky na sušiaku. Ale aj tak jeho veľký pomocník.

gejb
31. okt 2024

@nila0622 ja to hejtujem a to som kupovala tento rok kombi 😄 nemám proste priestor na dva spotrebiče. Je to zdlhave, ked chcem oprat a vysusit 2 varky ide mi pracka od rana od 8mej do vecera. Keby som mala oddelené tak by som ušetrila čas... Je to ale lepšie ako žiadna sušička.

nila0622
31. okt 2024

@gejb Áno to je pravda, ja väčšinou zapínam 1 cez deň a 1 na noc s tým, že ráno vyberiem suché. Cez deň zabudnem, že už aj skončila, čiže keby to mám ešte aj prekladať, tak by to tiež trvalo deň 😂

@h2 Však nie, kilometer nenachodím, ale je to "zastávka navyše". Nehovoriac o tom, že v spálni mi spí bábätko. Poprípade aj my, čiže sušička by v noci asi nešla, čož teraz ide pravidelne 😅

autor
31. okt 2024

@basska_b tak keby môžem a mám na to priestor (pivnicu, chodbu, prázdnu miestnosť) tak sušim aj na troch sušiakoch, ale takto je to nič moc, mám dva sušiaky na balkóne, a kolujem ich v zime že deň vonku, potom dva dni vnutri a potom skladám, ale aj to je na nič lebo máme potom obrovskú vlhkosť vnútri. Plus teraz ako manžel pracuje v novej práci a nárazovo prinesie pracovné oblečenie, plus všetky veci z týždňa alebo dvoch, do toho tri malé deti pod 5rokov. V lete sa to usušilo aj za pol dňa ale včera už nastala situácia,kedy som fakt nemala kde povešať mokré veci. Sušičku potrebujeme.

bezmena18
1. nov 2024

@janulka1802 a aku mate znacku

bezmena18
1. nov 2024

@basska_b inak toto sa stalo aj mne viac krat ze sa mi zrazili veci 😀😀😀😀😀

bezmena18
1. nov 2024

@janulka1802 a aku mate znacku

bezmena18
1. nov 2024

@nila0622 ja som bola minule v okay a riesila som to tam lebo tiez nemam kde dat susicku reku 2 v 1 a jedna ženska sa do toho zakomponovala a začala ma silou mocou prehovarat jaka je to kravina ale ja osobne si myslim ze nemozme porovnavat taku candy za 300 eur a bosch za 800

nila0622
1. nov 2024

@bezmena18 Presne tak, nedá sa to porovnať. Verím, že pred pár rokmi nestáli za veľa a asi ani teraz tie lacné, ale ja by som ju kúpila znova. Tiež sme sa stretli s tými rečami a som rada, že sme sa nedali odradiť.

anika378
1. nov 2024

Určite osobitne . Mali sme 2v1 a už nikdy viac . Teraz máme osobitne zabudovanu v kuchyni a nič lepšie sme nemohli spraviť . A ak môžem odporučiť, určite Bosch sušička.

slniecko5
1. nov 2024

Ja som kúpila Candy 2v1 pred 4 rokmi a dodnes frci s jednou opravou v predĺženej záruke (nepoužívam ju už ja). Nevýhoda týchto kombi je kazivosť a dlhé sušenie, dosucha tuším 3 h sušila.
Používala som ju len v zime na sušenie.
Prala lepšie ako dve electrolux pred ňou. Stala do 300 eur.
Ja stále hovorím, že pri spotrebičoch je to veľmi o šťastí, niečo vydrží roky, niečo minimum.
Ale samozrejme osobitne je lepšie, chodim si sušiť postelne prádlo k mame raz mesačne a za jedno doobedie mám 2 pračky a sušenie voňavé a suché.

slniecko5
1. nov 2024

Teraz ani nie po 2r používania riešim opravu umývačky Bosch, tu sme asi stastie nemali..

janulka1802
1. nov 2024

@bezmena18 haier