Ahojte vie mi niekto poradiť ? .
Mám práčku Whirlpool zhora plnenu, práčku nastavujem na 45 min. Práčka začne prať ale už keď ma plachať tak začne hučať. Veci nepoplácha ani nepožmyka,zastaví sa vždy na 0:1 min . Ale neotvorí sa. . Veci sú samá pena. Neviete čo sto môže byť ? Ďakujem za každú radu
@katuskaveronika27 vacsinou spinavy filter alebo upchatá hadica. Treba vycistit.
@katuskaveronika27 ak ti pracka nechce spustit žmykanie, tak mozno odislo odtokové cerpadlo ,mne sa to tak prejavilo. Dala so malo informácií , hlučná pri prani? Ako dlho ju máš? Moze byt aj upchatý filter.
Pouzivas tie utierky na zachytavanie farieb? Lebo mne tieto utierky vcuclo a nechcelo mi vyzmykat pradlo len hucalo a hucalo, hadica na odtok bola zapchata.
@enka81 práčku mám dve týždne . Nie je nová ale z druhej ruky. Ale išla dobre hneď ako som ju minule zapla dokončila svoj 45 minútový program veci boli aj vypraté aj vyžmýkane. Len dnes ako si ,takto zapla som ju perie nehučí až keď ide už plachať vtedy začína hučať a svieti mi tam na červeno nejaka kontrolka kohútik je tam aj nejaká mriežka tam to svieti červené
A nepreplnila si ju ?
@candii asi nie
A čo si prala a 45 minút?
Niekedy to môže byť aj zle vyváženym prádlom v práčke....
Alebo filter
Návod na použitie si nájdi na internete a určite nájdeš aj ukazovateľov chýb....
@katuskaveronika27 skús odobrať časť prádla a dať zmykat
Ešte je otázne ,aky program si pouzila....
Napríklad také "rychlo pranie " mám ja na polovičnú dávku prádla....oproti nejakej standardnej 40/60°tky čo mám na plnú práčku....
Mohla si tiež kľudne preťažit
@katuskaveronika27 ked svieti kohutik, moze byt problém v odtoku, pozrela si filter?
prednedavnom som citala clanok kde vysvetlovali preco pracke trva posledna minuta vecnost 🙂 pozname to asi viacere... ide o to, ze pracka vazi pradlo a na zaciatku nastavi pranie na urcity cas napr. u vas 45 min. ak v priebehu prania vplyvom vody v roznych materialov zvysi vaha pradla inak ako predpokladala na zaciatku upravi svoj program v poslednej minute a preto moze posledna minuta trvat aj 10 min. - aspon take bolo vysvetlenie v clanku
rovnaky problem riesim vzdy, ked do pracky dam malo pradla na zvoleny kratky program..situaciu vyriesim tak, ze dam opat plachat a odstredit..a hlavne nabuduce nesmiem zabudnut vlozit do pracky primerane mnozstvo bielizne..pracku mam whirpool z vrchu plnenu..
Buď je upchatý filter , alebo odtokové hadica .
Môže byť niečo aj s čerpadlom.
Ale u mňa neťahala vodu, nezmykala keď mi padla odtokové hadica príliš k zemi akonáhle som ju nadvihla a bola vo výške práčky už ťahala. Skús sa vzadu pozrieť .
@katuskaveronika27 poväčšine filter upchatym alebo spinavy
Toto je prilis kratky program ak mas pracku na 6 kil realne tam mozes oprat len polovicnu davku.veci naberu vodu pracka je preplnena a nedokonci program..odober polku veci ak to spravi znova daj tu polku znova vyplachat a vyzmychat uvidis ci pomoze.
@saxana000 mám práčku na 5kg Whirlpool z vrchu plnená . Len keď perie tak dobre a už keď ide na plachanie vtedy tam hučí. Keď sa práčka vypne tak v bubne ostava voda
@katuskaveronika27 ty si asi nepochopila....
veď ale uz sme viaceré písali,že program na 45 minút je pravdepodobne" rýchly program",pre maximálny objem 2/3kg pri práčke 5/6kg....
Mne obyčajný program bavlna na 40/60 trvá 118- 140 minút....podľa náplne samozrejme(mám 6kg práčku)
Keď som pretazila práčku,nevykrutila mi prádlo....
Program 45 minútovy mám na Max 2 kg.....
@fantaghiro21 takže na koľko ju mám nastaviť? Na minimálne tých 1.21 ? Práčku automaticku mám prvý krát preto až s tak nerozumiem
@katuskaveronika27 ja neviem akú máš práčku,ako sa nastavuje ,či nejaký starší model ....
Na práčke by si mala mať číslo,model práčky atď....
Nájdi si podľa toho na internete návod na pouzitie.(Ak je staršia,dá sa dohľadať)
A podľa neho sa zariad ...
Ja si však myslím,že ano,ak práčku narves plnú a pustis ju na 45 minút,pretazila si ju ....
@fantaghiro21 ďakujem za odpoveď vyhladam si návod na nete
Standartne dlhe programy su na plnu davku a kratke na polovicnu.. pouzivaj program bavlna alebo eko tam mas istotu ze je na plnu vahu a vyplacha.
@saxana000 ja mám asi ten starší tip práčky Whirlpool AWE 7316 . Dnes som ju zapla nedokončila zase program začala pri vyplachani hučat. Vybrala som s práčky veci mokré sama pena
@katuskaveronika27 a pozerala si toto?
https://najdinavod.sk/navod-na-whirlpool-awe-73...
A.ked si.z nich odobrala polku a dala.len vyplachnut a vyzmychat? Ci si to take mokre penove isla zavesit? Akoze v dnesnej dobe dievca by som pouzivanu pracku fakt nekupovala tie spotrebice su nastavene na 3-4 roky a potom odchadzaju.cest vynimkam ta moja frci uz 8 rokov. Vybehni do elektra a kup novu pracku s vacsim objemom.
Naša práčka po rokoch používania tiež začala takto blbnúť, program začal prať a nedokončil sa ... prišiel opravár a boli zodraté uhlíkové ložiská. Deti boli malé, prala som každý deň, absolútne nevhodný typ práčky na niekoľko každodenných praní. Ešte opravár dodal, že ide z domova dôchodcov a tam tiež presne riešil na ich práčke tento problém. Proste akokeby práčka bola vyrobená na určitý počet praní a ložiská v nej odídu tak či tak. Oprava drahá, kúpili sme novú už s iným typom ložísk. ČI je to Vás prípad neviem.
@katuskaveronika27 Niektore pracky sa musia pred prvym pouzitim nakalibrovat.