Prací prostriedok pri čističke

3. jan 2025

Ahojte, zienky prosim vas, tie co mate doma cisticku odpadovych vod, ake pracie prostriedky do pracok pouzivate? Mame cisticku uz pomaly rok, zmenila som komplet vsetky cistiace na eko, okrem pracich. Stale pouzivam Persil lebo s tym som najviac spokojna. Ale manzel si vsimol ze strasne vela peny je v cisticke po prani a aj bakterie neustale kapu v tej cisticke. Tak rozmyslam ze zmenim aj praci… dakujem

maca1984
3. jan 2025

Chvíľu som používala Feel eco prací gel, ale ten mi teda absolútne nevyhovoval. Chcela som "ušetriť" čističku (čistiace som vymenila) ale vrátila som sa nazad k Ariel kapsulám. Nám ale nejak extra nepení po praní.

veselo_neveselo
3. jan 2025

Ak ti to strasne peni, nedavas do prania privela prasku?
Skus si to naozaj odmerat, mozno uvidis ze davas aj dvojnasobok toho, co by si mala.

kiki68
3. jan 2025

Skus almawin

autor
3. jan 2025

@maca1984 ano tiez som na zaciatku skusala a nevyhovoval. Mozno skusim kapsuly miesto tekuteho prasku

autor
3. jan 2025

@veselo_neveselo to je pravda ze davam od oka. Skusim nabuduce cez odmerku

evita2222
3. jan 2025

používam Ariel, Persil, Formil z Lidlu. Zatiaľ OK

maca1984
3. jan 2025

Skús odmerku teda fakt.
Ja na koberčeky, mužove veci do záhrady čo má periem v obyčajnom prášku z Lidlu, a tiež nepení.
Muž čističku pravidelne kontroluje, vedeli by sme.
Aj napr.do umývačky používam Finish tablety, lebo tie sa mi najviac osvedčili z odskúšaných.
A nebudem zas na úkor čističky riešiť všetko " eko ".

liliblacky
3. jan 2025

ja som si kupila to vajíčko pracie a k tomu pridávam rôzne eko prasky z Dm alebo aj Dedra nám odporúčali. Tým, že mame doma malé deti, tak používam Frosha na detské pradlo a zapáčilo sa mi tak dávam skoro na všetko 😀