Ahojte, odporucite mi nejaky práci prostriedok na bielu bielizeň? Videla som v obchode len na farebne a čierne. Neviem či sú aj specialne na biele, teda urcite sú ale nevidela som. Prosím poraďte mi vobec sa do toho nevyznám a mam 18
Perwoll ma prostriedok na biele, ale teba ja som z neho nestastna, lebo strasne peni aj ked je urceny do pracky a pekne perie
Ale biele mozes oprat aj v prasku na farebne, dolezitejsie ako prasok je to aby si prala iba biel alebo uplne svetle pradlo v jednej varke.
Perwoll je hlavne na vlnu, pulovre,svetre...najlepšie Ariel alebo Persil ..je tam clean deep...ak je tam color, to nie, to je na farebné...
Persil prasok na biele. Aby si vedela aky prasok je na biele tak da sa v nom prat na 95 a nesmie tam byt napisane color. Citaj obal a urcite neper biele v prasku na farebne ako ti tu niekto radi
Každá značka ma svoju radu, univerzálne, biele (svetle, stalofarebne), farbené. Potom sú špeciality na vlnu, Jemne prádlo, čierne... športové atď. Ja si nosím persil z de/at. Alebo kupujem cez net rôzne značky. Ale tak základ je takýto... perwoll, woolite a spol mne strašne smrdia, neviem prečo. Mam maku fľašu doma kvôli svetrom 🙂
Otvor si stranku mojadm.sk a pozri pracie prasky. Ku kazdemu maju popis, na ake pradlo je - biele, cierne, farebne, vlna …. Mozes vyberat.
Áno lenor na biele a dm zn denkmit na biele
Dm denkmit je dobry a super vonia.
Aj značka Surf má prostriedky na biele, farebné aj čierne prádlo. Na farebné a čierne odporúčam prací gél alebo kapsuly a na biele radšej klasický sypký prach.
@alexka89 nedavno som citala clanok o tomto, rozhovor s niekym z firmy, co vyraba pracie prostriedky. Hovoril, ze farebne prasky spoosbia zosedivenie bielych veci, prasok na biele ma opticke zosvetlovace. Inak odporucal na farebne pradlo gel a na biele prasok, aj kvoli abrazivnemu ucinku.
@simsalabim 👍
Na biele sa odporúča prášok,gél skôr na farebné.Zalezi aj či peries jemné prádlo alebo bavlnenú posteľnú bielizeň,ktorá vydrží viac.Mne vyhovuju DM prachy,myslím,že lepšie ako napr.Persil čo je medzi nami ženami asi strop?😁Mám veľa bielych veci aj do práce a sú krásne biele.Niektore lacné prostriedky spôsobujú zašednutie.Tak za mňa DM aj cenovo super,ak máš 18 asi sa nemôžeš rozhadzovať
@kubkovamama z dm ktorý prací prášok. Ak sa smiem pripojiť vďaka...a ešte ktorý na prac.odevy...ako napr montérky od oleja..nafty...ak vieš poradiť
@vitez DM má ako všetky klasika na biele a farebné,teda ich značka Denkmit.Eeko varianta v zelenom balení,používam modrý.Zidu aj škvrny od dezinfekcie a iný hnus ak dám na 60st a taký stredne dlhý program hodinku a pol.Na olej a naftu teda neviem,možno práškový vanish na škvrny?Alebo zlcove mydlo.Mozno baby niečo poradia
Sú aj na čisto biele (napr. Ariel, Lanza).
Ale keď kúpiš univerzálny prášok, napr. Savo, ten operie dobre aj biele.