Prací prášok na biele košele

10. apr 2024

Baby poraďte, muž bol klasický roboš 15 rokov chodil do práce v montérkach. Teraz je vedúci, majú nosiť oblečenie s logom firmy vrátane bielej košele. Pracuje však v prostredí kde je veľa prachu, trenie kovu o kov, mazív , palív, olejov, samozrejme všetci jeho podriadený v montérkach. Vyskúšala som tých praškov zopár ale po jednej smene je biela košeľa špinavá hlavne pri golieri, bez pridania odstranovača škvŕn priamo na golier zostava golier aj po praní čierny po 20-25 praniach sú košele v hroznom stave

svetlonos
10. apr 2024

A tak to aj bude. Muzovi fireme kosele menili ked bolo treba. Nemas velmi inu moznost ako to co uz robíš. Teda rada sa necham poucit o nejakom zazracnom prostriedku ak niekto taky pozna.

pinkgirl
10. apr 2024

Jedine asi zmeniť farbu košieľ. Na tmavšiu - sivú napríklad. Čiernu nie, lebo tá sa skoro sperie. Samozrejme ak mu to firma dovolí.
Ak musí mať tú bielu predpísanú košeľu, tak nech si ju pri vstupe do dielní prezlečie alebo prekryje oblečením, ktoré ju ochráni pred uspinenim.

saxana000
11. apr 2024

Skus pridat prekarbonat alebo na noc namocit s Jasom/Vanishom prat zasadne na vysokej teplote a dlhom programe so silnym prachom mne sa twraz velmi paci Savo.a uz ozaj ked budu kosele znicene nech pyta nove..

autor
11. apr 2024

@pinkgirl
@saxana000
Nie je možnosť výberu farby, keď nepracuje vo svojej kancelárii pracuje pod holým nebom,prístreškom. Keď sedí teraz v kancli v košeli ak ide von má firemnú bundu sveter, ale nie je to módna prehliadka že bude golier zakrývať šálom.Majú pridelené 2+2 košele kr dh rukáv a dosť.Už som aj do kupovala za vlastné a dala došiť logo. Periem na tak vysokej teplote ako sa dá, Mám program na košele trvá asi 3,5h

luccija
11. apr 2024

V DM kupujem tento prášok a všetko je krásne biele

luccija
11. apr 2024
autor
11. apr 2024

@luccija dakujem skúsim

saxana000
11. apr 2024

A co pridavas do prania?ak mate tvrdu vodu kosele zasednu. aj z tych dlhych horucich programov sa mozu znicit. namacas pradlo? Soda bikarbona? Na golier zlvove mydlo kefou posuchat a za odmerku vybielovaca do.pracky prat na 60ku na bavlnu aj 2 hodiny bude dost.. ja kupujem takyto oxi power .ale od savo.

pinkgirl
11. apr 2024

Tak potom skús fintu čo používala moja mama kedysy. Kúp obyčajný šampón dixi žihľavový a pred praním nanes vrstvu šampónu na golier a časti košele ktoré sa mu najviac špinia. Potom košeľu vyper na 40stC s práškom na bielu bielizeň. Ja používam DenkMit z DM drogérie na bielu bielizeň. A ešte môžeš k praniu pridať 1-2 polievkové lyžica kryštalickej sódy na pranie.

autor
11. apr 2024

@saxana000 použivam žlčové mydlo a a ešte prostriedok na fľaky z DM.Tu naokolí je všade tvrdá voda, nič tým nenarobím

pkgirl30
11. apr 2024

Miele práci prášok, je perfektný, zatiaľ som vyprala všetky fľaky a zažltnutie

kacenka_m
11. apr 2024

Ja tiež odporúčam ten pekarbonat..topka. Objednávam čistý, používam na biele, aj na utierky,
na škvrny. Keď sú veľké fľaky, namočím cez noc do vody, zasypem a na druhy deň operiem.

cacianka
11. apr 2024

na mastné fľaky aj na golier saponát (jar), naliať, pošúchať, nechať pôsobiť, a riadne oprať. bolo dostať Monteráček, pozri v obyčajnej drogérii.

autor
11. apr 2024

@kacenka_m píšu že je to bielidlo. Nevybieli to potom modré firemné logo?

kacenka_m
11. apr 2024

Ja to dávam aj na farebné veci, keď mám od niečoho fľak. Treba vyskúšať na jednej košeli..

dadis
14. apr 2024

To dlhe pranie na minimalne 60st je zaklad..aspon 2 hodinky by sa ti malo prat. Kedysi som mala inu pracu a biele mi pralo hodinu a zistila som, ze odkedy periem na takom dlhom programe nenam ziadne skvrny - ani na utierkach, chnapkach, trickach. Na mastne skus tu Jar.

autor
14. apr 2024

@dadis Periem na tak vysokej teplote ako sa dá, Mám program na košele trvá asi 3,5h

cacianka
14. apr 2024

Mám najviac 2.3h, na 90°C, a to periem výnimočne, už aj to je zbytočne dlhý program.
Dnesne prášky deklarujú vysokú praciu schopnosť, tak preboha jemne košele zničim za chvíľu, po pár praniach.

mclissa
14. apr 2024

Vanish White Gold na biele do kazdeho prania. Ja aj manzel nosime denne biele kosele do prace. Kosele su biele. Na flaky pouzivam Oxy active stain removal, nastriekam z oboch stran a normalne dam oprat. Periem na 40, white cotton.
A celkovo pouzivam Persil Non Bio prach na pranie a s tym zojde aj nemozne. Taky aky syn chodi domov zo skolky a vzdy vsetko zojde.