Prach na oblečení

kikadada
28. dec 2024

Dobrý deň prajem, aj vám sa stáva keď kúpite nové oblečenie je strašne zaprášené aj keď dáte prať a po vypraní je stále zaprášené? ( lebo dievčatá dostali pod stromček oblečenie a mám takýto prípad) 🙈 Tak chcem sa opýtať že či by sa to mohlo dať prať na program ,,Detská parní péče '' že či ten prach z toho oblečenia odstráni? Ten prach je z toho všade a jednu vec tri hodiny sa mi nechce prášiť 😄 Predtým som oblečenia tiež takto dlho prášila keď eom kupila nové. Neviem čo mám robiť a sušičku si nemôžem dovoliť, ďakujem za odpovede. 🙂

doriiis
28. dec 2024

Nasporiť na sušičku.A tento problém zanikne

kikadada
autor
28. dec 2024

@doriiis veľmi ste mi nepomohli ale ďakujem

jaskolka
28. dec 2024

@kikadada nie,nikdy sa mi nestalo, že by bolo oblečenie zaprášené,to prvý krát počujem. Kde nakupuješ,že je to také plné prachu?
A keď teda už to je zaprášené,tak ako je možné,že ani práčka to neodstráni?

doriiis
28. dec 2024

@jaskolka ....to zbadas až,keď začneš používať sušičku a po každom sušeni vyberas prach,vlasy,zmolky a iné z filtra.

kikadada
autor
28. dec 2024

@jaskolka z pepca alebo v lidl...neviem ako.to je možné práčku často nastavím na čistenie bubna,

jaskolka
28. dec 2024

@doriiis mám sušičku a áno,potom čistim filter,ale aby som reálne voľným okom videla prach na novom kúpenom oblečení? A ešte aj po vyprati?
Lebo autorka píše,že sušičku nemá,takže to oblečenie je asi viditeľne zaprášené hneď "na oko " a s tým som sa teda fakt nestretla.

kikadada
autor
28. dec 2024

@jaskolka áno je strašne viditeľné, a prádlo som dala prať na jemne prádlo na 30 stupňov

doriiis
28. dec 2024

@jaskolka .....ja to vidím aj na oblečení,ktoré nie je sušené v sušičke.Tvrde,zasedle,prašné.Skus nejaké tričko nikdy nesusene v sušičke vytriast proti svetlu a uvidíš koľko prachu z neho pôjde.Alebo si pozri,koľko prachu býva pod susiakmi,keď sa suši pradlo

jaskolka
28. dec 2024

@kikadada neviem,lebo fakt toto sa mi nikdy nestalo a bežne kupujem aj v Lidli aj v Pepcu. Jedine prať na dlhsom programe alebo vyššiu teplotu

januska12323
28. dec 2024

Ešte sa mi nestalo aby práčka neodstránila viditeľný prach. Na to netreba sušičku.

kikadada
autor
28. dec 2024

@januska12323 keby ste to videli aj vy by ste sa chytali za hlavu

jaskolka
28. dec 2024

@doriiis ok,ale nové kúpené a pritom voľným okom veľmi viditeľne zaprášené veci? Veď to je dačo iné,ako keď nájdeš potom plný filter alebo prach pod susiakom.
Proste voľnym okom ten prach ja neregistrujem.

mandzula
28. dec 2024

Som uz teda stara paka, ale zaprasene oblecenie som este nikdy nemala - ci uz kedysi bez susicky, alebo teraz s nou. Bude to zrejme chyba tych konkretnych nepodarenych kusov.

kikadada
autor
28. dec 2024

@mandzula čo mám urobiť? Môžem to dat podľa vás prať na parné pranie? Program na ,, Detská péče pre alergikov?''

mandzula
28. dec 2024

@kikadada netusim, mam obycajnu pracku, s parnou skusenost nemam.💁‍♂️

andrejka1974
28. dec 2024

@kikadada tak oper ba 60 stupňov ináč tiež nechápem nikdy som nemala zaprášené nové veci nemala si to náhodou v nejakom prašnom prostredí skús dať fotku

kikadada
autor
28. dec 2024

@andrejka1974 ahoj akú fotku? Čoho? A keď kupujem oblečenie v pepcu alebo v lidl sú tam stále zaprášené oblečenie, preto sa pýtam či to parné pranie odstráni?

andrejka1974
28. dec 2024

@kikadada mäsom tu fotku oblečenia ja bežne pre dcéru kupujem tam oblečenie a nikdy nebolo zaprášené

kikadada
autor
28. dec 2024

@andrejka1974 strašne veľa prachu z oblečenia ide

mandzula
28. dec 2024

@kikadada ved odfot to konkretne, z ktoreho ten prach ide.

kikadada
autor
28. dec 2024
mandzula
28. dec 2024

A je to prach alebo take tie chlpy, co byvaju zvnutra oblecenia a co sa vedia donekonecna sypat? Lacnejsie oblecenie to tak mava, s tym skusenost mam, to rovno vyhadzujem.

kikadada
autor
28. dec 2024

@mandzula prach a aj tie chĺpky ....podľa vás to odstráni to parné pranie?

mandzula
28. dec 2024

@kikadada ved som ti pisala, ze netusim, lebo nemam parnu pracku.

kikadada
autor
28. dec 2024

@mandzula jaaaj sorry zabudla som

dceramamababka
28. dec 2024

@doriiis mám sušičku už pár rokov, vo filtri nie je prach z oblečenia, filter je po praní vždy zanesený jemnými vlaknami z bielizne aj keď vec sušíš 1000 krát.

ajkovja
29. dec 2024

@kikadada to nie je prach ale umelé vlákna z oblečenia

lauricka
29. dec 2024

@kikadada to čo je za oblečenie? Možno tak do koša s ním, či? Nemáte foto? To je nové, či zdedené po roku niekde z povaly?

ibatanecnica
29. dec 2024

@jaskolka ani mne sa to nestalo

kikadada
autor
29. dec 2024

@lauricka je to nové, istotne by som nedala svojím deťom pod stromček použité oblečenie a nedám do koša veď to sú nové a pekné oblecenia (pepco a lidl)