Tento prostriedok som nahodne našla, používate ho? Nikdy ma nenapadlo, ze nieco take existuje...
Umývam všetko len v sóde s vodou.
Kde su tie casy, ked sme oberali a jedli ceresne priamo zo stromu...
Nie. Niekedy len utrem do tricka
@madeincssr Napríklad posledné leto 🙂
no.... popravde... pouzivam na jablka teraz, hocico, co na dreze najdem :DDD Ale nie, ovocie nedezinfikujem, nenamacam, nedrhnem... mame ale domace jablka, ktore chytaju na vosk, take cierne mapy, a to mi ide umyt pekne, len hubkou + nicim. Alebo teplou vodou 🙂 Inak ostatne oplachnem a jeme. Sodu a ocot pouzivam na citurusy, ktore idu do pecenia atd
zasypem vapnom, necham par dni postat, potom prestriekam nejakym roztokom kyseliny, opalim plamenometom a potom sa uvidi, co dalej...
kks, dnes je tu festival sialenych tem 😀 😀 😀
uz su prazdniny ??
Ja to používam, pre príklad, z obchodu jablko nie je to, čo z vlastnej záhrady, ľudia sa tam prehrabujú atď atď.
Čože?Aký prostriedok?Vlastné ovocie-hrušky,jablká,jeme priamo zo stromu.Nikdy nám nebolo nič.A kupované poriadne umyjem pod obyčajnou,vlažnou vodou.
Zatiaľ mi stačila voda.
Nepouzivam nic akurat ppd vodou oplachnem a rovno chrumem.jablka aspon tie kupovane zasadne šúpem.nenavidom tu voskovu šupu neprejde mi krkom..
Len vodou... So stromu obtriem o tričko a jem
@madeincssr a najlepsia jahoda bola priamo z kricka, aj ked trosku hlina medzi zubami skripala 😅
Používam len na riad, ja v tom cítim chémiu po umytí, z tohto pripravku
Pamätám časy, kedy sa tu dezinfikovali celé nákupy a nechali mrznúť na balkóne niekoľko dní... Umývanie jablka saponatom mi príde menej šialené...
Nie, všetko umývam len vodou. Ale ovocie a zeleninu ktorú ideme jesť aj so šupou, kupujeme výlučne v bio kvalite. Ostatné ošúpem.
Inak, predstava, že môžem v pohode jesť neumyté ovocie a zeleninu, lebo je domáca-je dosť naivná, toxoplasmozu a iné fajn veci nájdete aj na domácom. Tričko to dole nedá.
@michaela329 ani cista voda ti nezabije a nezmyje bakterie. Mysliet si ze oplachnem jablko a je super ciste je dost naivna. Asi sme nechutni ale hocikedy si aj v lete vonku kupime nektarinku, marhulu a zjeme rovno vonku utrete max do obruska
@really8 čistou tečúcou vodou určite viac ako pekne tie vajíčka zasuchat tričkom do ten supky. Ale však kľudne, potom lepšie po infekčnom behať.
@michaela329 hm este som v zivote na infekcnom nebola.
Umývať chemiou? 🤔
@rebeka7501 Chémiu chémiou? Prečo nie, ak to ešte umyješ vodou. Lebo, ak by to mal v rukách nejaký z tých "čistotejších" tak čistá voda asi nestačí, či?
Toto konkretne mam stale doma na riad a umyjem tym len jablka ak maju ten film na sebe.
sa čudujem,že ešte žijem.......
@nyusika Perfektne si to vystihla. Ake starosti? Riadne umyjem vodou a pouzijem skrabku. V zivote by mi nenapadlo pouzit na zeleninu a ovocie pripravok, ktory sa pouzivsa aj na umyvanie riadu!
Dnes su ludia posadnuti starostami z ohrozenia, nechapem. Ako dieta som zo zahonu vytyiahla mladu mrkvicku, osuchala o teplaky a šup do ust.
A som tu, stara, zdrava so spokojnou myslou.
A ako na potvoru, furt sa dozivame viac a viac rokov a dochodkove systemy nam kolabuju 🤔. Jedzte neumyte!
Nie, poriadne umyjem pod tečúcou vodou a zvyknem nechať 15-30minut (podľa toho, či zabudnem 😅) v miske s vodou a octom. Ocot dobre ničí baktérie. Niekto dáva sódu.