Potravinové mole

9. apr 2024

Uz som zufala, byvame v starsom prenajatom byte uz vyse 3 rokov a od druheho roku sa nam tu objavuju mole ked sa otepli. Nemam ziadne velke zasoby jedla, vsetko sa mina priebezne, v podstate v jedle som ziadne larvy nikdy nenasla. Skor ked uz tak najdem na stene dospelu alebo zakuklenu. Netusim kde tu maju nejake hniezdo alebo odkial sa stale beru, co sa dalo som prezrela. Pouzivam tie lepive pasce ktore lakaju samcekov, tam sa cez leto vzdy chytali, ale ocividne to problem neriesi. Mozno sa tu dostavaju od susedov, neviem. Podarilo sa vam nejako nad nimi vyhrat?

ms_green
9. apr 2024

Tiež sme dlho bojovali. Do každej jednej skrinky som dala tú lepivú pascu a pozerala, kde sa ich chytí najviac. Tam som všetky vyhádzala bez ohľadu na to, či tam boli alebo neboli. Potom sme sa ich na čas zbavili. Keď sa objavili znova, ten istý postup. Nakoniec sme ich našli prosím pekne v sušených hríboch.

victory7897
9. apr 2024

Všetko mám v dozach, koreniny v sklenených fľaštičkach a hlavne nekupujem čaje bylinné a keď už treba pri chorobe len len tie čo nemajú obyčajne čajové sáčky priesvitné ale papierové,.. zatiaľ klopem je to ok.. naposledy som ich našla v dobrotach pre psa

stellarstar
9. apr 2024

Tiež môj problém. Bývame už skoro rok v novom, tu bývame bližšie k Dunaju v starom byte som takéto problémy nemala. Pred mesiacom dvoma som sa potrápila s šatovými moľami tie som už dala a teraz potravinové. Všetko som prezrela, umyla, vyhodila, kúpila nové dózy lebo doteraz som mala všetko vo fľašiach od kávy a nalepené pásky kde sa už zbieraju.

dada_99
9. apr 2024

sme na tom podobne, uz som vyhodila uplne vsetko, v com by realne mohli byt a stale z casu na cas nachadzam larvy, mole, proste hnus. a netusim, ze z coho sa to tvori, vsetko som prebrala.

autor
9. apr 2024

Tiez mam veci v dozach, idealne ale nakupujem tak, aby sa to zjedlo behom tyzdna - cestoviny, ryzu, muku, nech to neostava dlho otvorene. Aj tak sa ich vsak neviem zbavit. Pritom v skrinkach s jedlom som nasla za tie roky asi len jednu dospelu, najviac sa ich chytilo v chodbe, kuchyni, par som zabila v kupelni. Tym ze to je starsia budova aj byt tak lišty okolo steny maju par mm medzery, su tu nejake menej dostupne miesta ktore sa nedaju skontrolovat. Mam chut sa kvoli nim prestahovat, aj sa mi hnusi tu cokolvek varit kvoli tomu pocitu ze ich tu mame...