Aku tu tak už hodnú chvíľu stojím, keďže ostáva už “len minúta”, mám otázku 😄 prečo posledná minúta na práčke trvá 10 minút?
Pretože posledná minúta na práčke je tá najdlhšia minúta na svete
No, stopla som to. 12 min 32s 😄
Aspoň vieš a máš dôkaz ,že čas je relatívny pojem,pre práčku minúta, pre teba povysavana obývačka
pri práčke to tak nemám, ale pri sušičke určite...
Už to tu nedávno bolo... https://www.modrykonik.sk/forum/pranie-pracie-a-cistiace-prostriedky/preco-posledna-minuta-na-pracke-trva-aj-10-minut/
Ja mám skúsenosť, že ani nie pračka, skôr sušička mi to robí - ešteže ju viem vypnúť, kedy chcem...
Mať také problémy 😂 nad týmto som sa nikdy nepozastavovala 😂😂
@stellarstar ber to s nadhľadom, aj otázku.
Ano podobe mam posledna minuta az kym mozem otvorit pracku trva minimalne 10 minut
a to iste robi aj umyvačka riadu😅
A preco pri tej pracke stojis? Ved ona ked skonci, tak zahra svoju melodiu a potom idem a otvorim ju.
Ja som si dnes tiež tak uvedomila, že pre každého plynie čas inak. Práčka má svoj vlastný a robotníci / majstri detto. Ten mesiac od začiatku októbra, co cakame stolára trvá fakt nejak dlho, či 2 týždne, do kedy sa mali ozvať okenari boli tiež v nejak inej časomiere definovaný...
Podľa mňa nevie vyžmýkať pradlo.
Minúta na modernej práčke je naozaj minùta. Ak to trvá dlhšie, nevládze vyžmýkať. Buď je preťažená objemom prádla, alebo je ucpatý odtok, zalomenà hadička odtoku. Skús otvoriť na spodku aj odtokový filter, často sa tam zasekne vreckovca, ponožka, zabudnuté mince z vrecka a podobne a potom to viazne.
@dskjhfdlkdjhl lebo si to vypocitam tak, ze vyberiem bielizen a niekam odchadzam - rodina uz caka vo verande a ja pri pracke pri 10-minutovej minute.🙂
@terezka2911 ono praveze bielizen uz vyzmykana je, pracka cusi a na displeji 10 minut svieti minuta, kym sa pracka odomkne.
Toto iste som mala aj ja pri pracke Bosch. Vzdy som si pozrela cas na pranie, vychystala sa von (predsa nenecham mokre veci niekolko hodin v bubne) ze vyvesim (este nebola susicka len pracka) povedzme o 60 min… a uz nachystana von som musela dalsich 15 min cakat na skoncenie poslednej minuty. Neviem preco sa to robilo, nervy som mala na to… Neskor som kupila pracku Beko a ta posledna minuta je naozaj len minuta.
Pri susicke Beko sa mi stava, ze ukazuje posledne 3min, pridem o 5 min a ukazuje 20 min 🤪
@drake122 je to zle vyváženie prádla, práčka sa snaží otočiť dvierkami smerom k otvoru a pre zle rozložené prádlo to stále skúša.. riešenie je dat si vymeniť závažia na bubne práčky..je to úkon asi na 3min..robia to ľahké syntetické veci spolu s ťažšími vacsimi bavlnenými napr. ľahké dámske tričká a k tomu pánske rifle..a potom skáču min navyše..
Aj na našej práčke tiež a to nechápem..