Posledná minúta na práčke trvá o dosť dlhšie

2. jan 2024

Aku tu tak už hodnú chvíľu stojím, keďže ostáva už “len minúta”, mám otázku 😄 prečo posledná minúta na práčke trvá 10 minút?

elenatomasova
2. jan 2024

Aj na našej práčke tiež a to nechápem..

minenkak
2. jan 2024

Pretože posledná minúta na práčke je tá najdlhšia minúta na svete

pukina
2. jan 2024

@minenkak nie, najdlhsia je ta, pocas ktorej robis plank

minenkak
2. jan 2024

@pukina haha tak je nekonečná

autor
2. jan 2024

No, stopla som to. 12 min 32s 😄

minenkak
2. jan 2024

Aspoň vieš a máš dôkaz ,že čas je relatívny pojem,pre práčku minúta, pre teba povysavana obývačka

deti95060810
2. jan 2024

pri práčke to tak nemám, ale pri sušičke určite...

aliziana
2. jan 2024

Už to tu nedávno bolo... https://www.modrykonik.sk/forum/pranie-pracie-a-cistiace-prostriedky/preco-posledna-minuta-na-pracke-trva-aj-10-minut/
Ja mám skúsenosť, že ani nie pračka, skôr sušička mi to robí - ešteže ju viem vypnúť, kedy chcem...

stellarstar
2. jan 2024

Mať také problémy 😂 nad týmto som sa nikdy nepozastavovala 😂😂

mirage
2. jan 2024

@stellarstar ber to s nadhľadom, aj otázku.

zuzubb007
2. jan 2024

Ano podobe mam posledna minuta az kym mozem otvorit pracku trva minimalne 10 minut

mmonika
2. jan 2024

a to iste robi aj umyvačka riadu😅

dskjhfdlkdjhl
2. jan 2024

A preco pri tej pracke stojis? Ved ona ked skonci, tak zahra svoju melodiu a potom idem a otvorim ju.

jaga18
2. jan 2024

Ja som si dnes tiež tak uvedomila, že pre každého plynie čas inak. Práčka má svoj vlastný a robotníci / majstri detto. Ten mesiac od začiatku októbra, co cakame stolára trvá fakt nejak dlho, či 2 týždne, do kedy sa mali ozvať okenari boli tiež v nejak inej časomiere definovaný...

terezka2911
2. jan 2024

Podľa mňa nevie vyžmýkať pradlo.

drake122
2. jan 2024

Minúta na modernej práčke je naozaj minùta. Ak to trvá dlhšie, nevládze vyžmýkať. Buď je preťažená objemom prádla, alebo je ucpatý odtok, zalomenà hadička odtoku. Skús otvoriť na spodku aj odtokový filter, často sa tam zasekne vreckovca, ponožka, zabudnuté mince z vrecka a podobne a potom to viazne.

mandzula
2. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl lebo si to vypocitam tak, ze vyberiem bielizen a niekam odchadzam - rodina uz caka vo verande a ja pri pracke pri 10-minutovej minute.🙂

mandzula
2. jan 2024

@terezka2911 ono praveze bielizen uz vyzmykana je, pracka cusi a na displeji 10 minut svieti minuta, kym sa pracka odomkne.

temperity
2. jan 2024

Toto iste som mala aj ja pri pracke Bosch. Vzdy som si pozrela cas na pranie, vychystala sa von (predsa nenecham mokre veci niekolko hodin v bubne) ze vyvesim (este nebola susicka len pracka) povedzme o 60 min… a uz nachystana von som musela dalsich 15 min cakat na skoncenie poslednej minuty. Neviem preco sa to robilo, nervy som mala na to… Neskor som kupila pracku Beko a ta posledna minuta je naozaj len minuta.
Pri susicke Beko sa mi stava, ze ukazuje posledne 3min, pridem o 5 min a ukazuje 20 min 🤪

pauli222
2. jan 2024

@drake122 je to zle vyváženie prádla, práčka sa snaží otočiť dvierkami smerom k otvoru a pre zle rozložené prádlo to stále skúša.. riešenie je dat si vymeniť závažia na bubne práčky..je to úkon asi na 3min..robia to ľahké syntetické veci spolu s ťažšími vacsimi bavlnenými napr. ľahké dámske tričká a k tomu pánske rifle..a potom skáču min navyše..

drake122
3. jan 2024

@pauli222 "snaží otočiť dvierkami k otvoru" ... toto nie je problém, nie každá práčka sa plní z hora, resp spôsobom, že obsah je dostupný len pri určitej orientácii.

pauli222
3. jan 2024

@drake122 práčka otáča sama dvierka k otvoru a keď jej vadí prádlo, tak to stále polohuje a posúva sa tým čas.. teda odblokovanie zámku, doprane je dávno..