Ahojte. Chcel by som sa poradiť ohľadom čistenia mixéra. Nedarí sa mi vyčistiť tesnenie mixovacích nožov, ťa guma vnútri mixéra čo je. Začalo mi to černať a neviem to nejako odstrániť. Nejaké rady? Vďaka....Pekný deň.
@egonsk savo však sa z toho otravim keď to tam znovu dám a budem mixovať😂
@filipjohns no ked to potom oplachnes, tak sa samozrejme neotravis. 😅😅😅
@filipjohns savo neodporúčam, môže ti "vyžrať" to tesnenie a zničí ho. Pozri si návod čo píše výrobca o údržbe spotrebiča, mali by tam byť odporúčania.
@filipjohns nedá sa to celé vybrať a dať do umývačky? Ak nie, tak napustiť teplú vodu so saponatom, nechať odstáť a potom mechanicky očistiť
@patus_2 takto to vyzerá ono to nejde ani umyť ako keby to tam bolo zaschnute v gume
@filipjohns daj ho do umývačky riadu, ale tie tmavé fľaky ani zrejme nevyjdu, lebo je to už vsiaknuté do toho silikónu. Kúp si nové tesnenie a hotovo.
@pinkgirl Neviem práveže u nás taký zohnať. No veru to už je vsiaknute. Chcel som to ešte používať ale neviem či to nejak telu neuškodia pri mixovani. Či sa ten odpad nedostane do jedla.
@filipjohns silikónové tesnenie sa zafarbí aj zo surovín a také zafarbenie nie je zdraviu škosdlivé. Ja by som toto tesnenie umyté v umývačke ďalej používala.
@pinkgirl No je to z potravín mne sa stalo že aj 3-4 dní sa neumyl mixér a zostal tak a to viackrát len potom také niečo zanechava. A nedá sa to umyť
@filipjohns necháš zadrbaný mixér a potom sa čuduješ....
cernota ie bud od hlinika, alebo plesne. Ak plesen, cvrkni savo a ochvilku bude pekne. Ak hlinik, tam to moc neries, kov je kov, len pretri, aby nepadalo do jedla, kedze hlinik neni zdravy.