Pomoc pri čistení mixéra

filipjohns
22. aug 2024

Ahojte. Chcel by som sa poradiť ohľadom čistenia mixéra. Nedarí sa mi vyčistiť tesnenie mixovacích nožov, ťa guma vnútri mixéra čo je. Začalo mi to černať a neviem to nejako odstrániť. Nejaké rady? Vďaka....Pekný deň.

egonsk
22. aug 2024

cernota ie bud od hlinika, alebo plesne. Ak plesen, cvrkni savo a ochvilku bude pekne. Ak hlinik, tam to moc neries, kov je kov, len pretri, aby nepadalo do jedla, kedze hlinik neni zdravy.

filipjohns
autor
22. aug 2024

@egonsk savo však sa z toho otravim keď to tam znovu dám a budem mixovať😂

egonsk
22. aug 2024

@filipjohns no ked to potom oplachnes, tak sa samozrejme neotravis. 😅😅😅

pinkgirl
22. aug 2024

@filipjohns savo neodporúčam, môže ti "vyžrať" to tesnenie a zničí ho. Pozri si návod čo píše výrobca o údržbe spotrebiča, mali by tam byť odporúčania.

patus_2
22. aug 2024

@filipjohns nedá sa to celé vybrať a dať do umývačky? Ak nie, tak napustiť teplú vodu so saponatom, nechať odstáť a potom mechanicky očistiť

filipjohns
autor
22. aug 2024

@patus_2 takto to vyzerá ono to nejde ani umyť ako keby to tam bolo zaschnute v gume

pinkgirl
22. aug 2024

@filipjohns daj ho do umývačky riadu, ale tie tmavé fľaky ani zrejme nevyjdu, lebo je to už vsiaknuté do toho silikónu. Kúp si nové tesnenie a hotovo.

filipjohns
autor
22. aug 2024

@pinkgirl Neviem práveže u nás taký zohnať. No veru to už je vsiaknute. Chcel som to ešte používať ale neviem či to nejak telu neuškodia pri mixovani. Či sa ten odpad nedostane do jedla.

pinkgirl
22. aug 2024

@filipjohns silikónové tesnenie sa zafarbí aj zo surovín a také zafarbenie nie je zdraviu škosdlivé. Ja by som toto tesnenie umyté v umývačke ďalej používala.

filipjohns
autor
22. aug 2024

@pinkgirl No je to z potravín mne sa stalo že aj 3-4 dní sa neumyl mixér a zostal tak a to viackrát len potom také niečo zanechava. A nedá sa to umyť

rozculena
22. aug 2024

@filipjohns necháš zadrbaný mixér a potom sa čuduješ....