Po nájomníkoch ostal sprchový kút v hroznom stave

3. okt 2023

Ženy, po nájomníkoch ostal sprchový kút v hroznom stabe....skoro vsetko som odrhla ale toto v spojoch nejde...skúšala som ocot, pulirapid, fixinelu...poradíte daco? Ďakujem🙂

nikpa
3. okt 2023

A nie je tam už zlezena farba? Keď nie tak handru treba poriadne namočiť do octu, priložiť na dané miesta aj na niekoľko hodín a potom odrhnut. Ja som takto opakovaním odstranila ozaj hnusný niekoľko rokov hrubý kameň.

autor
3. okt 2023

@nikpa nie nie je je to nanos, je to nános, ďakujem skúsim teda nechať dlhšie posobit ocot

patus_2
4. okt 2023

Ak je to nános vodného kameňa, tak potrebuješ kyslý prípravok, napr. fixinela antikalk, kyselinu octovu, alebo hociktorý iný prípravok na vodný kameň. Nastriekaj ráno, nechaj pôsobiť celý deň, zotri a večer nastriekaj ešte raz a nechaj pôsobiť cez noc. Takto som odstránila fakt veľký nános vodného kameňa. Ale keď je to zoškrabané tak tam už nepomôže nič.

aliaray1
4. okt 2023

Prevar vodu s kys.citronovou v kanvici a pomaly oblievaj, medzitym suruj plastovou kefkou na riad a na zaver dolesti bielou spongiou z dm:
https://www.mojadm.sk/profissimo-hubka-na-necis...

kobz
4. okt 2023

A odporúčam čistiť so starou zubnou kefkou, dobre sa dostane k tomu spoju 😊

dominyca9
4. okt 2023

Mne sa podarilo vodný kameň z vane a umývadla odstrániť čiernym domestosom na wc. Vyliala som to kde bolo treba, nechala dlho pôsobiť, opláchla a potom ešte drhla kým nezišlo úplne dole.

jakubkoanjelik
4. okt 2023

Toto je skvelá vec na vodný kameň . Síce je to drahšie a treba to objednať, ale je to bomba. Stačí trochu naliať a po chvíľke opláchnuť a po kameni nebude ani stopa .

kitycat
4. okt 2023

No, hrozny stav vyzera inac...uzivali to a usadil sa kamen

alickapusinka
4. okt 2023

@jakubkoanjelik kde sa dá objednať ten prípravok a koľko stojí.