Ploštice v paneláku

10. mar 2024

Má niekto skúsenosť s plosticami, keď iný sused nechce sprístupniť byt? Bývame v podnájme. Už 2x bola v bytovom dome na viacerých poschodiach na našu žiadosť vykonaná dezinsekcia, pretože sme si našli zopár jedincov. U nás hniezdo nebolo. Vraj môžu chodiť aj cez stupačky. Bolo všetko fajn pár mesiacov a zase sa to vrátilo. Oznámili sme správcovi, že je to tu opäť, no ten to už riešiť veľmi nechce, resp. nehýbe sa to nikam ani po opakovaných našich naliehaniach. Deratizér nám už vtedy povedal, že nie každý umožnil sprístupniť byt. Odvtedy to takto stálo.

Mne je z toho tak nepríjemne, že som v noci spala naobliekaná. No tá sviňucha ma uštipla na ruke a potom pri pere. Zobudila som sa na to, že mi napuchla na tom mieste, bolelo to riadne a našla som hneď 2 ploštice. Sme už z toho poriadne zúfalí. Dnes sme sa rozhodli nájsť si len ubytko na mesiac, dočasné, lebo nový podnájom, ktorý máme mať, je dostupný až od apríla. V tomto byte nám už končí zmluva, našťastie. Je to všetko veľmi drahé, keď človek na rýchlo musel zohnať iný byt, no ja už tu odmietam ostať po dnešku. Prečo sa ale pýtam na to, čo s tým, ak sused nechce byt sprístupniť je to, aby toto nezažívali aj iní nájomníci.

simsalabim
10. mar 2024

Hlavne davaj pozor na to, aby ste sa s nimi neprestahovali. Velmi lahko sa to moze stat, skus si zisti, ako tomu zabranit. Lebo ak ta v noci stipu, urcite du vselikde zalezene aj u vas.

autor
10. mar 2024

@simsalabim samozrejme, to si ošetríme poriadne. Bohužiaľ situácia je pre nás taká, že sme sa dohodli s majiteľom nechať tu naše deky, vankúše, periny, plachty... Do tohto bytu ešte prídu urobiť ďalšiu desinsekciu. No aj predtým tu ploštice neboli a opäť tu sú. Nevieme ani, odkiaľ idú.

nikpa
10. mar 2024

Tiež je u nás jeden problémovy byť odkiaľ idú plostice. Po prvýkrát keď neotvorili počas deratizacie sme si na schôdzi odsúhlasili, že ten kto nespristupni nabudúce byt, bude znášať výdaje na deratizaciu ostatných bytov. Normálne im to z bytového bude poslane do vyúčtovania. Boli o tom upovedomeni a pri ďalšej deratizacii byt už sprístupnili. Nam teda dosť pomohlo bytové družstvo ale ako by to bolo keby naozaj nespristupnili byt, s tým vymáhaním neviem. Našťastie sme sa až tam nedostali. Inak máš šťastie, že si len v podnájme. Keď tak sa presťahujes ale pozor aby ste si plostice nevzali so sebou.