Ploštice v byte

31. dec 2024

Ahojte,

Boli sme v dome, kde mali plostice a zistili sme to až po tom čo sme tam spali jednu noc. Všetky veci som dala do vriec a vybrali sme to na 60 ale aj tak ich mame v našom byte. Dnes ráno som si našla na nohách 6 stipancov a muž tiež. Je to novostavba a bývame tu pár mesiac a som zúfalá že sme sem toto dovliekli.. vedeli by ste mk poradiť nejakú firmu fakt dobrú firmu ktorý vás zbavili ploštíc na západnom Slovensku? Ďakujem
Tiež tie čo máte s tým skúsenosti čo robiť s vecami do príchodu firmy. Mám to všetko oprat a dať do vriec? Vôbec neviem čo mam robiť :/ ďakujem…

eeffka
31. dec 2024

Zavolat spravcu domu zariadi dezinsekciu bytu.ale rie stipance mozete mat este z toho domu, nemusia byt uz u vas.

autor
31. dec 2024

@eeffka vrátili sme sa v nedeľu :/ a našla som si to dnes ráno.. neviem či môže byt taká dlha doba. Chcem to riešiť čím skôr tým že je to novostavba a nechceme tým ohroziť susedov keďže to je naša chyba. Správcu samozrejme informujeme.

eeffka
31. dec 2024

Tak to je uz dlho, tak volat, mozno dobehnu hned,ku nam prisli do 30min, boli na sidlisku, ze je toho teraz vela aj v cistych domacnostiach.

eeffka
31. dec 2024

Mali by ste mat ako dom zazmluvnenu firmu na to, ja som zistovala postrek 2x 350e 3izb byt, cez domovnika 2x120

autor
31. dec 2024

@eeffka no štvrtok príde firma už to mame dohodnuté:/ a musíme všetko nachystat.. otázka nemáme sušičku len práčku myslite že keby kúpime sušičku tak môžem len tie veci do susicky dať? Či by nám to uľahčilo celu likvidáciu? Rozmýšľame s mužom že ju kúpime.. síce sme ju chceli neskôr až keď budeme mat dieťa ale tak situácia sa otočila

eeffka
31. dec 2024

Nuz neviem ci len susicka pomoze, ja som prala aj susila ale mam susicku davno.

hiro
31. dec 2024

Píšu že prežije 49 stupňov takže sušička ich zabije

mistymay33
31. dec 2024

Staci vyprať na 60 stupnov, to ich pozabíja. Ak nemas susicku, nevadi. My sme davali vsetky veci do igelitových vriec, a potom sme postupne vsetko prali na 60 stupnov. Firma nam vsetko vystriekala, potom o par dni to zopakovali. Oprali sme vsetky zaclony, zavesy, rozobrali sme aj elektricke zasuvky. Nakoniec sme zostili, ze aj pod obrazom na stene boli nejake kusy ploštíc.

autor
31. dec 2024

@mistymay33 ďakujem za odpoved. A takto sa opýtam volali ste firmu až keď ste reálne našli plosticu? Lebo my sme nič nenašli len sme ráno mali štípance.
A mame vypratať len spálňu alebo aj obývačku s kuchyňou? Pre mna to začína byt nočná mora že to všetko mame vypratať :/

mistymay33
31. dec 2024

My prenajímame apartmany. Takze ked prisla za mnou najomnicka ze ma štípance, tak som vedela ze je zle. Oni uz aj videli ze maju ploštíc, lebo ich bolo vidiet aj fyzicky. Problem bol ten, ze oni ich pravdepodbne priniesli v kufri, ktory mali pod posteľou. A bolo to tam uz asi dlhsie. Osoba ktora doniesla kufor ale dovtedy nemala ziadne štípance, lenze prisla k nej kamarátka a ta po prvej noci vyzerala ako keby ju dobodali osy. Ona mala brutalnu reakciu na tie štípance. Takze ked sme volali firmu, tak uz boli tie chrobáky fakt vsade. Ten pan hľadal ploštíce vsade, oni tam uz boli vo viacerých štádiách, od dospelych az po vajíčka. Najviac bolo v tom kufri. Potom boli v okrajoch matracov, a velmi vela bolo v ohyboch závesov. Niektore vajíčka boli pod krytom zásuviek. Ked ich demontoval tak to bolo vidiet. Pan nam kázal vsetky veci dat do tych vriec, a vsetko oprat min na 6o stuonov. Ale vsetko co sa dalo sme prali na 90 stupnov. Nastastie to bola iba garsonka, takze vsetko bolo v jednej miestnosti. Bol to boj, ale myslim ze sa nam to podarilo zlikvidovať. Len bolo potrebných viac návštev toho pana, co to striekal.
Plostice sa vedia dost daleko premiestňovať, takze v ramci bytu mozu ist kamkoľvek… ale treba to podchytiť skoro, potom to ide rýchlejšie. Oni vlastne vedia migrovať aj mimo bytov, medzi poschodiami, takze je to fakt horor.
Zatial vizuálne skontrolujte veci ktore ste malina sebe na navsteve, tie oper. Skontroluj kufor a tasky ktore ste tam mali.

mimikarol
31. dec 2024

Napíš mi IP ak chceš, pošlem ti číslo deratizéra. Hlavne nechoďte inde spat, napr do obývačky.

autor
1. jan 2025

@mistymay33 ďakujem Vám za odpoved. My to už chystáme na zajtra na dezinsekciu. Pán nám povedal že kuchyňu a obývačku nemusíme vypratávať len spalen a že v obývačke stačí úložný priestor v gauči. Ale mám otázku keď ste aj všetko dali do vriec a postupne prali tak to neoprate ste nechali normálne v miestnosti aj po postreku? A tie opraté veci ste kde dávali? My mame síce celu spalen nabalení vo vrscisch ale zajtra sa tam nepohnu takze to budem musieť dať aj do obývačky.. tak rozmýšľam že vtedy tie vrecia úplne uzavriem..

mistymay33
1. jan 2025

Veci dali do vriec a tie sa zavreli. Postupne z nich vyberali veci a tie sa prali, Ano vrecia boli zavrete v apartmáne aj po postreku. Rano prisiel pan z firmy postriekať, a poobede sa vratila najomnicka do apartmánu a postupne dala veci prat. Po vyplatí davali veci na susiak a po vysušení do skrine. Po vypratí su veci uz ok. Pranie na 60 plostice zabijú.
Vyprali sme aj zavesy a zaclony. Najskor to pan vystriekal, a potom sme ich prali. Tam boli tie plostice aj fyzicky vidiet. Myslim ze po tyzdni sa pan s postrekov vratil a znova vykonal postrek.

soonya
1. jan 2025

Mali sme tiez tento problem, doniesli nam plostice do bytu hostia. Za mna - susicka super vec pri boji s plosticami (kym sme nemali vlastnu zobrali sme vsetok textil z bytu do vriec a do verejnej pracovne, kde su obrovske susicky a tam to slo dost rychlo) vsetko co sa da treba dat do susicky na hodku minimalne na 60 stupnov, zo susiciek rovno do igelitovych vriec a cca mesiac sme fungovali tak, ze sme sa obliekali z vreca (vrecia sme vzdy uzatvarali). Postreky sme museli dat nakoniec az 3 a to sme nemali ani velmi rozsirene, boli len v posteli, ale vzdy sa nam aj tak po dvoch tyzdnoch objavili nove stipance, az po tom poslednom podtreku nie. Tym ze to mate cerstvo podchytene by vam mohol stacit ten jeden postrek a ked budete priebezne vsetko davat do susicky a nejaky cas mat v tych vreciach tak by ste sa ich mohli zbavit rychlo. Inac na zapdnom slovensku funguje aj sluzba so psikmi, ktore vedia vynuchat a lokalizovat tie plostice, len tie treba volat pred postrekom, lebo ten psikom nerobi dobre https://fullprofi.sk/sluzby/specialne-vycvicene...

luxus10
Včera o 10:47

susicku je vhodne mat aj kym nie su deti...hlavne na bavlnene veci-uteraky, obliecky postelne, plachty, rifle...prosto vsetko, co dlho schne....ona ked len stoji a nesusi, papat nepyta...rozhodnutie kedy ju pouzijete je na vas...ked dlhsie prsi, je vonku vlhko...ale je to nakazliva vec, nesusit doma na susiakoch...🙂

luxus10
Včera o 10:48

@soonya ano byvaju psiky, co vedia vynuchat hniezda, loziska....

autor
Včera o 12:35

@luxus10 áno je to super vec. Mame ju od včera a bolo to najlepšie rozhodnutie. Síce kým teraz všetko vyperiem a vysuším tak prejdú aj 2 týždne ale bez tej susicky by to išlo velmi ťažko.