Ženy poraďte! Lebo som už zúfala. V domácnosti mám pleseň. Ale asi že všade. Na stene, na oknách, škárach. V kúpelni, kuchyni, spálni. Nonstop behám so savom stále niečo savujem striekam. Vetrám, umývam, máme aj odvlhčovač vzduchu a ajtak sa toho neviem zbaviť. Chapem že jediný spôsob je oškrabať omietky a nanovo všetko vymaľovať aleje to finančne náročnéa momentalne nezrealizovateľné.
Prosím Vás bojujete aj vy doma s plesňou či to len ja sa s tým trápim jakmagor. A čo vám pomohlo?
Ďakujem.
Odstahovat sa do sucheho
V prvom rade musis zistit pricinu vlhnutia, takto riesis len symptomy. U nas je pricinou absentujuca vodorovna izolacia, rozmyslame nad injektazou stien, co by mohlo aspon ciastocne pomoct.
Nemám vlastnú skúsenosť, ale skúsila by som toto:
https://ekologicke-cistiace-prostriedky.heureka...
@viestta a vieš aj tip na nejaký bezchlorovy? Značku?
napriklad plesnistop, ale fungicidov je na trhu viac. Hladaj to co ma v popise fungicid
Robia sa vam plesne aj v lete alebo iba v zime?
@suzy2508 co si pouzila ktory konkretny prostriedok?? Dakujem
Kup si merač vlhkosti. Ked je doma nad 60, mám hisaky.
@slavomira236 Primalex Vnútorný maliarsky náter proti plesniam Mykostop biely 1 l. Jedna stena dostala náter 2x a potom všetky rohy tiež. Odvtedy mám pokoj. Skúšala som aj savo, samozrejme neúspešne, ako už aj hore písala. Pomohlo na pár dní. Od vymaľovania mám pokoj a špajza je bez plesne.
No nam pomohlo - podrezavanie domu...dom ale este nieje zatepleny a su miesta kde musime byt opatrny, cize neumiestnovat tam nabytok, nic co by viedlo ku zrazaniu..nastastie je to o 98% lepsie ako to bolo..ale teda my sme dali novy beton,steny,stropy, kurenie,okna atd
Ak mate dostatocne vykonny odvlhcovac a aj tak mate vysoku vlhkost treba hladat pricinu. Ak vam zateka do murov, ak nie su dostatocne izolovane, ak vam vzlina voda zo zakladov tak vam ani oskrabanie omietok nepomoze. Treba najst pricinu a tu odstranit.
No a savo je na hladke povrchy, ktore mozes umyt. Na porovitych povrchoch narobi viac skody ako uzitku, pretoze len povrchovo dezinfikuje viditene prejavy, po odpereni chlozu ostavaju soli na omietke a posobia hygroskopicky, teda este viac tahaju vlhkost do stien. Na steny su urcene bezchlorove fungicidy, ktore prenikaju do struktur, svojim posobenim likviduju plesne aj v hlbke, neriesia len povrchove prejavy ako chlorove pripravky.