Pes a zapáchajúce podlahy

hankab
14. aug 2023

Ahojte, viete mi poradit prosim aky pristriedok pouzit na umyvanie podlah, aby mi nesmrdeli od psika? Pes ma 100% hygienicke navyky, potrebu robi vylucne vonku a pravidelne ho kupam, aj castejsie nez je odporucane, lebo po 2-3 tyzdnoch uz zapacha. Mame ho na striedacku vonku aj vo vnutri, kym sme v praci je vonku na krytej terase s pristupom na dvor, vecer je s nami v dome. Nie je nejaky bordelar, ze by sa valal v blate, ked ma aj mokre labky tak mu ich vzdy utieram, ked vchadza dni.
Upratujem pravidelne, podlahy vysavam a zmyvam 2x do tyzdna, no vzdy hlavne po umyti velmi citit jeho pach, podlahy smrdia doslova ako zmoknuty pes. Kazdu izbu umyvam zvlast, vzdy si dobre vyzmycham mop v sprche a dam savo/sanytol na podlahy, no bezprostredne po umyti je ten pach velmi citit. Ked uschu, uz je to ok, no aj po viacnasobnom dokladnom pretreti ten puch stale citit za mokra.
Dakujem za kazdu radu.

ivkav5
14. aug 2023

@hankab prajem pekný deň, vyskúšajte:
https://www.parfemydoprania.sk/cistiaci-prostri...
Alebo ešte mám odskúšaný ružový:
https://www.parfemydoprania.sk/cistiaci-prostri...

Objednávam pravidelne aj multifunkčně čističe a aj tieto prostriedky na podlahu a milujem ich 🙂 Psíka síce nemáme, ale prevonia to neuveriteľne celý byt a dom 🙂

vanilkovazmrzka
14. aug 2023

No neviem ci je pre toho psa dobre tak casto ho kupat… pokial to nie je zrovna ta jedna rasa, ktora vodu znasa a miluje 🤷‍♀️

gejb
14. aug 2023

@hankab mne to skôr znie ze mate zatuchnuty mop. Keď psovi umývate labky nie je mozne ze vám smrdia podlahy aj po umytí 2x do tyzdna...
tiež mame psa a takýto problém nemám, a kupem ho menej.
Môj pes nenávidí vodu, preto keď sa mi zdá ze mu smrdí srsť prejdem len zvrchu handričkou so psím mydlom a potom ešte raz už len cistou mokrou. Akonáhle uschne je už voňavy. Kompletne kúpanie namokro robíme len raz za čas

hankab
autor
14. aug 2023

@vanilkovazmrzka viem to, vela som o tom citala, no neviem to inak riesit, lebo chodi aj na gauc a smrdia mi z neho aj ruky, ked ho hladkam. Riesim by bolo jedine mat ho stale vo vnutri, ale knucal a stekal by cely cas, kym sme v praci. Vonku je kludny.

vanilkovazmrzka
14. aug 2023

Alebo mate drevene podlahy? Mokre drevo ma svoj pach bez ohladu na psa. Treba potom vymenit podlahy za dlazbu a neexist, aby to smrdelo.

hankab
autor
14. aug 2023

@gejb mop pravidelne periem, striedam 2, po 2 umytiach podlahy vzdy ide do pracky aj s ostatnymi psimi vecami (deky a pod).

simca06022011
14. aug 2023

@hankab v prvom rade psa menej kupat alebo ho proste nepustat hore dole aziadny gauc. Pes tym ze sa casto umyva, vonku navlhne, vyvala sa v trave, nasmradne ale umyvanim tak ako clovek, ked to prehana s uymvanim vlasov, potrebuje len castjesie umyvat a smrdi...
v druhom k podlahe: zalezi aj na type podlahy (je to velmi dolezite, vela podlah smrdi zo zlej udrzby, nevhodnej a nie zo psa), napr v nemocke u nas umyvali plavacku a aj drevene parkety na mokro savom, to bol taky strany smrad, ta podlaha uz sama smrdela, d okonca tam kde to nechali mokre bola skoro az lepkava. Presne ma hned napadol ten smrad "zmoknuty pes", ked pises, ze po umyti to smrdi... to nemusi byt "zo psa". U nas ho maju aj susedia v panelaku, aj ked umyva dlzaku na chodbe.
Treba ti riadny mop, vyprat ho pravidelne - kludne aj vyvarit alebo kupit novy, potom vyhodit haraburdy sanitol a spol. Najst cistic, ktory to riadne vycisti a nie len sposobom "co je mokre, to je ciste" a potom len prevonat, proste ot bude asi aj podlahou.
Mozno ak chces, vyskusaj nejaku izbu umyt rucne, inou handrou, riadne vyzmykat... a tiez odporucam z firiem ktore predavaju parfuy do prania, moja mama p ouziva Oslo univerzalny na podlahy, mne to bolo velmi silne ale jej z toho vonia cely dom vzdy. Cize napr ja pouzivam alkoholove cistice na podlahu hladku/lesklu. Na drevo zase mydlove s olejmi. Nezmacat si plavacky/drevo zbytocne, lebo ti to nasmradne.
A mop sa neperie so psimi vecami.

hankab
autor
14. aug 2023

@vanilkovazmrzka praveze nam smrdi aj dlazba na chodbe a v kuchyni 🙈 ale ano, laminat smrdi viac.

vanilkovazmrzka
14. aug 2023

Tak ale aj s vlasmi je to tak, ze cim castejsie umyvas, tym rychlejsie sa mastia. Mozno aj psia srst reaguje podobne, cim visc ju namacas a samponunes, tym viac narusas nejaku jej prirodzenu ochrannu vrstvu a reakciou na to je ten zapach.

Ked mate dvor, preco potom nebyva vonku? A len nejako v krutej zime ci v dazdi ho vziat dnu, a nedat mu pristup do celeho domu.

hankab
autor
14. aug 2023

@vanilkovazmrzka je to jazvecik, nie nejaky velky pes s podsadou a dlhou srstou. Chceli sme psa aj do vnutra, nie len na dvor. Navyse ked sme doma a nechame ho vonku, tak knuci ako blazon, ale tak sme si ho naucili, lebo sme z neho nechceli mat vonkajseho psa.

hankab
autor
14. aug 2023

Podlahy planujeme menit buduci rok, to mi ani nenapadlo ze by mohli tak zapachat aj mimo psa. Vzdy som mala laminat v byte, aj v dome a nikdy sme tento problem nemali, preto som si myslela ze “na vine” je pes.

vanilkovazmrzka
14. aug 2023

@hankab tak potom nechapem, ako taky maly psicek moze tak velmi smrdiet. My sme mali velkostou podobny typ psa, s dlhou srstou, a nikdy nesmrdel (pokial neotvoril pusu 🫢) a to ani nebol laminat, ale original dubove drevo na podlahach.

gejb
14. aug 2023

@hankab tie mopy per zvlášť, a nechaj dobre uschnut. Samca ti dala dosť vycerpavajucu odpived a súhlasím, že len potrebuješ umývať tie podlahy správne.
Psa toľko nemacaj, smrdí mu len vrchná srsť

vanilkovazmrzka
14. aug 2023

Tak uz ti tu dobre poradili s podlahami 🙂 a psika nekup tolko, pokial sa nevala v bahne, staci oplachnut labky, ked je sucho, podla mna postaci aj utriet vlhkou handrickou.

simca06022011
14. aug 2023

@hankab no nie je na vine pes :D urcite ti zo psa nebude celoplosne smrdiet podlaha v celom dome. Tiez mam psa ako vy, raz dnu a raz von (viszla), ale nic mi nesmrdi, mne dokonca nesmrid ani ten pes a to ho fakt kupem 2x do roka, a par krat skonci v potoku v lete, alebo sa vykupe v jazere.
Na plavackach je problem aj podla typu, naozaj ta voda ti natecie do spar, treba to riadne zmykat a co najmenej mokrit. Ale ak to uz smrdi, podla mna to neprestane len tak. Skus nieco taketo: https://www.vonavydomov.eu/porto-1000ml (nemyslim konkretne toto jedno, ale taketo parfumovane veci predavaju aj univerzalne, docasne mozno pomoze :D aspon ten smrad ked je mokro...) alebo do cisticov na plavacku, mozes dat esencialne oleje (ja mam drevo, tak pouzivam nejaky alex? s pomarancovym olejom? a to perfektne vonia podla mna)

mandzula
14. aug 2023

My mame ratlika, cize velkost a srst cca rovnaka, podlahu aj dubovu, aj laminatovu, no smrad ziadny. Pises, ze handry na podlahu peries spolu so psimi vecami - to je podla mna chyba, pretoze aj ked ich dam na predpanie, pridam dezinfekciu, aj tak po dni, dvoch proste citit, ze smrdia psom. Ked takuto vec namocis a roztries ten puch po dome, problem je na svete.

poopsie
14. aug 2023

Ak bol šteniatko a nacikal na laminát, teraz to môže robiť neplechu... Ako keď naciká na koberec, koberec skončil... My máme všade dlažbu ani neupratujem toľko čo ty, ani psa nekúpeme toľko čo ty a nesmrdí nám nič... Ešte možno sa opýtať veterinára či nemá nejakú poruchu, keď tak smrdí, že aj ruky ti smrdia 🤷‍♀️

hankab
autor
14. aug 2023

@mandzula
@simca06022011
Dakujem za rady baby, budem mopy prat oddelene a skusim pridat esencialny olej pri umyvani 👍🏻
Podlahy moc nemokrim, nechcem aby zbytocne dlho schli, no domcek sme kupili uz prerobeny aj s podlahami. V obyvacke mame lino a to vobec necitit, len niektore laminaty v izbach su v sparach vydute po 5 rokoch pouzivania, netusim teda ako sa o ne starali. Prekvapilo ma ale hlavne ze smrdia aj dlazdice, to bude asi tym mopom. Budem na tu udrzbu a pranie mopov davat vacsi pozor.

mk1111111111
14. aug 2023

Skus octovou vodou, to pomaha najviac a aj do prania nalej, aj na mopy, aj na pelechy