Periete spodné prádlo samostatne?

simcucik
10. okt 2024

Ahojte zaujima ma ci tu su nejake zeny ktore si peru spodne pradlo zvlast popripade rucne mam pocit ze koli tomu ze periem vsetko spolu moje tam dole nieje stale spokojne. Viete odporucit nejaky najlepsi praci gel nato? Pozerala som v dm maju sensitiv ale najprv sa spytam vas aky pouzivate. A ked periete tak v pračke či ručne. Ja sa bojim toho ze ked vyperiem rucne nebudem dostatocne spokojna a budem mat pocit ze to je stale spinave bojim sa ze to nedokazem vyprat tak jak pracka 😄 dakujem za pomoc

fido69
10. okt 2024

@simcucik Ručne vyperieš lepšie než tá najlepšia práčka, ale je to makačka. 😉

bert22
10. okt 2024

periem zvlast na syntetike a na 60tke. pokial si tam dole citlivejsia tak by som pouzila nejaky detsky a ziadnu avivaz.

nevenka
10. okt 2024

Ja by som toho kolko musela mat, aby sa mo to nazbieralo do pracky osobitne 😅. Mame pracku na 11 kg 🤣

gejb
10. okt 2024

@simcucik na 60ke a hlavne bez avivaze!

la_dolce_vita
10. okt 2024

Pocula som, ze by sa malo prat zvlast a nedavat avivaz. Ja sa priznam, ze to davam spolu s ostatnym pradlom, ale vzdy pred tym namocim v kryst.sode.

simcucik
autor
10. okt 2024

A davate ich uplne zvlast do pracky? Ci s uterakmi sa moze alebo s dacim kedze ja vacsinou periem na 30 (denne pranie) okrem uterakov, obliecok a podobne

janickacrazy
10. okt 2024

@simcucik určite to s tým nesúvisí a za mňa prať akékoľvek prádlo na 30 je blbosť, veď to je studená voda, ja periem všetko okrem uterákov a posteľnej bielizne na 40, aj spodné prádlo a všetko je ok, ale musím nosiť bavlnené, tie umeliny mi robili problém

simcucik
autor
10. okt 2024

@janickacrazy bohuzial len ten stiham mam to najrychlejsi program a pokial pridem z prace hodim tam vsetko co sme mali na sebe rychlo sa vyperie a mam inak mi pracka perie viac jak 2 hodinky :(

gejb
10. okt 2024

@simcucik v tvojom prípade by som to dávala asi zvlášť. A nemôže to súvisieť aj s umyvacim gélom ak používaš?

simcucik
autor
10. okt 2024

@gejb mam intimny sensitivny

liaka
10. okt 2024

@simcucik periem na 40 stupnov 2 hodiny. Rychlo pranie pouzivam len na cierne veci take ze len raz oblecene a nie moc spinave. Biele pradlo plus spodne pradlo vratane ponoziek 40 stupnov. Ved to sa musi preprat..

betulinka1
10. okt 2024

@simcucik zvlast periem iba menštruačné nohavicky. Skor ako problem v prášku moze byt v avivazi. Alebo zníž davku prášku.

derdia
10. okt 2024

@simcucik v 30 to je otras prat.. Ani sa nečuduj ze mas problémy... To je studená voda... 🙈Prášok sa dobre nerozpustí....atd.
Absolutne nehygienicke....

gejb
10. okt 2024

@simcucik ešte skus obmedziť sladké...zmeň umývací gél alebo úplne prestaň používať, používaj len bavlnené spodné prádlo a per to samostatne na 60ke...držím palce.

hipuska
10. okt 2024

V prvom rade, kvalitné prádlo, vzdušné sukne a a nohavice, doma chodiť na ostro. Rifle môžu byť problém. Ja periem osobitne na 40 a ostatné prádlo na 30.

janickacrazy
10. okt 2024

@simcucik mne tiež práčka perie 2 hodiny, akože ja v tom problém nevidím, skôr tebe to môže robiť tie problémy, lebo tie krátke programy to prádlo poriadne nevyplachaju, tým pádom tam môžu zostať nejaké zvyšky toho pracieho gélu a robí to to problém. To máte tak málo vecí na oblečenie, že musíš tak prať?

simcucik
autor
10. okt 2024

@janickacrazy ano byvame dvaja 😄

mimikarol
10. okt 2024

Nie. Periem to normálne s ostatným prádlom. Všetko pravam na 60C + sušička

gejb
10. okt 2024

A ešte by som pridala extra plakanie...
Ja dávam cyklus maximálne 1,5hodiny.. tie práčky aj tak na zvolenej vysokej teplote peru len určitý čas a väčšina cyklu prebieha pri nižšej.
Na 30 nedavam nic...no maximálne jemne vlnené svetre.

janickacrazy
10. okt 2024

@simcucik No a čo keď bývate dvaja, tak per len 2-krat za týždeň a poriadne, minimálne na tej 40. Kúpte si viac oblečenia, aby si mala na týždeň.

simcucik
autor
10. okt 2024

@janickacrazy takto ja vacsinou periem koli obleceniu co mame do prace kedze je kazdodenne pouzivanie a neni spinave len trosku spotene cize to chcem preprat aby sa to rychlo ususilo potom tam hodim uz vsetko je to zlozvyk no

janickacrazy
10. okt 2024

@simcucik tak snáď máte viac kusov do práce a nemusíš to každý deň prať, nie? Môj muž mi dovlecie z práce oblečenie vždy v piatok z celého týždňa a tu som 😉

januska12323
10. okt 2024

@simcucik to každý deň dáš do práčky čo ste v ten deň mali na sebe? Dvaja určite nenaplnia práčku. Spodné prádlo periem na 60 s práškom a nemám žiadny problém. Na 30 idú len umeliny, ktoré viac teploty neprežijú.

simcucik
autor
10. okt 2024

@janickacrazy mame dve tricka tak to ma kazdy zadelene nie v kazdej praci dostanete viac bohuzial moj ocino ma tiez cez 20 triciek z prace u nas sa neda som rada ze mam tie dva

simcucik
autor
10. okt 2024

@januska12323 pracka nieje naplnena do plna ale vyprat to musim 😉

victoriab
10. okt 2024

@simcucik neperiem, periem vsetko spolu. Hlavne ziadne pracie gely, polovia oblecenia mi ostala flakat z toho, avivaz nepouzivam, max dezinfekciu na pradlo, pripadne ocot. Na 40 periem len muzove veci, lebo ten ma paniku z toho, ze sa mu veci zmensuju 😁😁😁 spodne pradlo a uteraky minimalne na 60, neviem si predstavit prat na 30, pri mojich vytokoch by to v zivote nevypralo.

gejb
10. okt 2024

@simcucik to pracovné oblečenie chápem...ale nohavičky k tomu nehadž. Tých máš isto viac ako 2 ks 😉

januska12323
10. okt 2024

@simcucik ale každý deň?

janickacrazy
10. okt 2024

@simcucik tak potom spodné prádlo per cez víkend samostatne, inak to fakt nevidím 😅

snehulak77
10. okt 2024

Uteráky, utierky, vechtíky a spodné prádlo /tmavé a biele rozdelené/ periem spolu na 60stupnov, používam dezinfekciu na prádlo z dm, je sensitive a plní aj úlohu aviváže, ale nie je to také dráždivé.