Ahojte.. Včera som oprala na 30srupniv plus dala do sušičky paperovu bundu.. po vybratí som bola zhrozená, všetko paperie je zbite do hrc 😱😔 dá sa tomu ešte nejak pomôcť ?
@petushqa2710 jasne,daj znova prať s loptičkami.A treba používať špeciálny prostriedok na pranie peria a najnižšie otáčky. Ten prostriedok je super,perie má tuk a ak dáš normálny gel,odmastí a to perie sa zlepuje aj ničí. Sušiť sa má prirodzene a natriasat pri tom
@kubkovamama včera som práveže kúpila špeciálny prostriedok na na perie a jemné vlákna, prala som na 30 a 400 otáčok, najnižšie čo mám na práčke.. skúsim to ešte nechať a budem natriasat inak 150€ za bundu vyhodených zbytočne 😫
Ja mám bundu za 400 a už teraz trpnem ako ju operiem.dam tie loptičky do vreciek
400otaciek, to muselo ist riadne mokre do susicky, ako dlho si ju susila? Podla mna to nemas vo vnutri uplne suche tak sa perie drzi v guči. Hod to znova susit a daj tie lopticky
@petushqa2710 no veru, ak sa to zmykalo len na 400, teda sa to poriadne nevyzmykalo a preto sa to perie mokre drzi pokope..skusila by som este niekolkokrat tu susicku a aj s tymi loptickami (neviem ci mas nejake, daju sa kupit bud plastove alebo vlnene, pouzivam tie take vlnene, su aj dost velke, musi sa to poriadne popretriasat a presusit. https://www.mojadm.sk/allnature-vlnene-gule-do-...
mas na susicke aj program na perie?/bundy?
@20erika07 v sušičke bola 3 hodiny
Periem páperovú bundu odjakživa v obyčajnej práčke, odstredujem na 1000 otáčkach a suším voľne na sušiaku s tým, že raz za hodinu ju popretriasam. Nikdy problém nebol.
Ja sušičku nemám, ale periem vždy s tenisovými loptičkami.
@petushqa2710 no pokial mas susicku s tepelnym cerpadlom tak je to bezna doba na susenie pradla... ale ja davam systematicky ku vsetkemu tie vlnene gule do susicky
@petushqa2710 nwboj, to sa da do poriadku, bezne periem paperove bundy, a vzdy vyzeraju po vyprati takto hrozne.
@petushqa2710 400 je zas príliš málinko, ja dávam na 800 a rozprestriem na sušiak a stále natriasat,obracať,za 3 dni natriasania je ako nová 😂 ako narobis sa,ale 150€ stojí za to
@majlo1234 ďakujem budem skúšať natriasat ešte :(
@kubkovamama ďakujem skúsim natriasat,ja to mám zatiaľ od včera ale hrce sú riadne hlavne cez stred bundy
@petushqa2710 toto by som dala do susicky na nejaky jemny ale dlhy program spolu s tymi gulami do susicky
treba to dat do susicky, bud iba teply vzduch alebo jemne pradlo a kludne aj 2-3x za sebou a s loptami... to perie je neskutocne mokre a treba ho rozfukat (hlavne ak to das iba na 400otacok, je to proste mokre. .aj cely den to budes susit). Mne toto z pracky urobi aj vankus, aj bundy a potom su v pohode... :D
Ou, mne sa stalo to isté, mužovi novú drahú bundu som tak šupla do práčky na 30-tku...ja by som už doma neriskovala nič, smer čistiareň, mne tú bundu tam zachránili 😁
@petushqa2710 aka susicka, aky program?
ja periem paperove bundy v gelovom persil prostriedku na setrnom programe v pracke-rucne prnie, 30 stupnov, kde davam odstredenie na 1200 ot, pracka aeg-tie otacky su prisposobene tomu programu, netrvaju tolko ako pri programe bavlna....
potom sup do susicky , ziadne lopty, program pre perove budy susicka aeg, a su tak krasne nadychane....
mala som aj inu susicku, tam som to davala na jemne susenie...
vyper bundu ete raz v gele, bez avivaze, poriadne ju odstred, a vysus ako je vyssie pisane, prostriedok na pranie peria sa odporuca pouzit pri kazdom 3-4 prani...medzi tym staci gel, vyzera to tak, ze sa pobili prostriedky, perie este mas napustene povodnym tukom, a teraz si ho omastila dalsim...
@petushqa2710 ja mám perovku Montane za 250eur periem vo funkčnom prášku z DMka skúsim beznlopticiek trikrát za zimu,už tretí rok a bunda je ako nova. Neverím že tam máš pierka ak si to roala v na perie urcenom prášku.
@petushqa2710 veľmi málo si to vyzmykala ja zmykam na 1500otackavhba za hodinu jenv sušičky suchá (a to mám 2v1)bundy obe moja aj mužov a je po tých rokoch ako nova
@veronicka88 ano ak sa mi 1200 ot nezda, dam dodatocne odstred. na 1500 ot, a bundy su roky ako nove...
@petushqa2710 jA peroem. Packe bundu gel z dm na funkcne pradlo..peri bidlu na 60tke zmykSne 1000 ka viac mi nejde ma pracke potom susicka bosh program perie susi to cez 3hodiny. Aj vyberiem. Nezda sa mi dam este dodusit ns 20 minut na teply program. Vsetk ke krasne nadychane aj bez lopticiek
Znova do susicky, ak mas tenisove lopticky, pridaj k tomu