Parný mop a šmuhy na vinylovej podlahe

bellovag
7. júl 2023

Ahojte, prvý krát som umyla vinylovú podlahu parným mopom Vileda (nelepená ,ale položená ako plávajúca podlaha) a ostali na nej poriadne šumy. Predtým som ju povysávala a umytá bola klasicky mopom minulú sobotu, čiže podlaha nebola extra špinavá...Taktiež som vymenila na parnom mope počas umývania 4 navleky...neviem v čom je problém...máte niekto s tým skúsenosť? Ďakujem za radu

akab
7. júl 2023

Ak máte reguláciu pary, skúste otočiť na menší príkon pary a pri umývaní skúste otvoriť okno. Ja nestriedam návleky a nemám náznak umývania. Hneď po prejdení vidím ako sa voda odparuje. Mali ste dostatočne zohriatu vodu v mope? Nič iné mi nenapadá.

banderaska29
7. júl 2023

@bellovag ahoj, mám presne ten istý a som spokojna 🙂 nepoužívaš donho dúfam prípravky ? lebo ja som raz bola tak premotivovaná a chcela som, aby podlahy aj voňali ( 😀 ) že som do nádržky na vodu dala aj prípravok na dlážky a začal robit presne to, plus nejak čudne chrčať takže už to nerobím 😀 skus ako hovorí pani nad mojim komentom, možno znížit paru

bellovag
autor
9. júl 2023

Ďakujem za rady...dala som len čistú vodu, je pravda, že som dala na najsilnejšiu paru a dosť dlho trvalo kým podlaha vyschla...Zľakla som sa či som nejak nepoškodila tou horúcou parou povrch podlahy, ale všade čítam, že vinyl je možné takto čistiť...