Stretli ste sa niektorá s takýmto problémom? Oprala som osusky a nemajú klasicky tvar obdĺžnika ale na jednom konci sú akoby niťou zosite na užšie 😃neviem ako to správne popisat . Najskôr som si to všimla na utierke na riad že je nejaká kríva a teraz pozerám že aj osusky ( osusky periem samostatne bez oblečenia)
Na oblečení som si to nevšimla musím lepšie pozrieť aj sa bojim..
Nepíšte mi ako ich treba prať lebo periem už dlhé roky a tento problém nikdy nebol, teraz mám novú pracku asi rok a až teraz som si toto všimla
Takze skôr ma zaujíma či to nie je nejaká chyba v práčke že na určitom mieste alebo čo toto spraví
@elenka.k periem ich vždy na 40ke
@elenka.k niekedy aj na 60 ale prevažne na 40
Zrazila sa nit. Dnes sa uz vsetko sije polyesterom a tie nite vysoke teploty neznasaju
Ja periem osušky vždy na 60. Nedávam nejaké extra dlhé programy - čo si práčka navolí, väčšinou tak do 1,5 hodiny to je. Podľa mňa, ako sa píše vyššie, to bude niťou alebo nekvaliným materiálom, ktorý po čase proste "pustí".
Zlý materiál, práčka je v tom nevinne.
aj mne sa to stalo, to su sproste uteraky. Normalne to chyt, a natiahni.
fu, neviem 40 - 60 nie je až tak veľa žeby sa zrazila, myslíte že áno?
možno sa niť dostala do odpadu vody / ako keď sa vypára niečo / a stiahla ďalšie nite, tak, že sa to postláčalo 😀
@elenka.k urcite odpad vody nema taky tah aby z uteraka vytiahlo nite.. ;) a hlavne ten je az niekde za filtrami... ;) nie toto je uplne klasicka vec, robili mi to vsetky uteraky co mali napr. take satenove lemy pred koncom uteraka, alebo vysivania rozne..
@simca06022011 aha, to aby sme ešte pri kupovaní museli dávať pozor, aké kupujeme uteráky, osušky 😀
@viestta len to sú práveže staré osusky čo mám už dlho ešte starú pracku som mala a nestalo sa to nikdy až teraz ..aj z pracky keď ich vytahujen su pomaly prilepené v práčke , alebo by to mohlo byt vysokými otáčkami ?
@januska12323 to by som bola len rada 😃ale sú to staré uteraky predtým sa mi to nestavalo
vysoke otacky mas nastavene v pracke... ked su tak vyzmykane, ze su prilepene v pracke ;)
Mokre zober, natiahni. Ak je tam pruzny stah, tak to nite vydrzia, ak nie tak popraskaju
@simca06022011 možno bude toto ten dôvod skúsim dať menšie, na starej som takéto vysoké nemala a tu periem všetko na nich
@viestta všimla som si to až pri suchých 😃 najbližšie dám nižšie otáčky a skontrolujem hneď pri mokrých
na aký stupeň si prala?