Oprala som kabát a ostal vyťahaný

27. jan 2024

Ahojte. Som blbka.. nechcelo sa mi odniesť kabát to čistiarne, tak som.ho.dala vyprať. Samozrejme som si nepozrela na aky program dať práčku. Príde mi taký jak vyťahany. Hlavne podšívka. Ak ho vezmem do čistiarne , tam.by to vedeli dať dokopy? Alebo z toho kabáta už nič? ..

daniela2202
27. jan 2024

Možno si poradia , vyhladia ho nad parou

martinka13
27. jan 2024

Odnes a uvidíš. Podľa mňa z toho už nič nebude. Pokiaľ bol kabat z kvalitného materiálu.

autor
27. jan 2024

Dufam že sa to bude ešte dat nejak dokopy. Škoda kabáta.
Na štítku píše 70% vlna, 20% nylon, 10% kašmír. Podšívka 100% polyester.

lukbe
27. jan 2024

Vlnené kabáty sa asi neperú, mal tam štítok, že sa môže prať? Podobne kašmír. Asi sa zrazil.

autor
27. jan 2024

@lukbe som si blba nepozrela. Až po praní som videla štítok že sa nemá prať.

lukbe
27. jan 2024

Tak to je tým, vlna a kasmír sa prať nemoze, aj svetre z pravej vlny radšej periem v rukach, hoci dnes maju na to pracky programy. Škoda takého kabáta,bol asi kvalitný.

autor
27. jan 2024

@lukbe skúsim odniesť, uvidime čo mi na to povedia. :(

viestta
27. jan 2024

A uz si ho skusila vyzehlit? Lebo aj v cistiarni po vycisteni odevy zehlia alebo naparuju

bimbina
27. jan 2024

Mám známu v čistiarni. Keď som sa jej dušovala ohľadne kabátov, tak mi povedala jednu zásadnú veci -“ myslíš si, ze my tie kabáty perieme ručne alebo nejak špeciálne ? Tak isto ako ty v práčke “. Len rozdiel je to žehlenie no. Ja všetko periem a na najjemnejšom programe 😀

autor
27. jan 2024

@viestta je to ešte mokre. Zavesila som na dvere na vešiaku. Ponaťahovala som ho, ale výšivka strči spod kabáta, takže ju budem musieť nejak uchytiť aby ju nebolo vidno. Skúsim ešte tu čistiareň, ak nič tak nevadí. Nositeľny je ale tak...

aurelia2000
28. jan 2024

Podšívka trčí, lebo tá vlnena látka sa zrazila. Vlna sa dá prať v práčke na špeciálnom programe. Nesmie prísť do styku s veľmi studenou vodou, ale ani veľmi teplou. To zabezpečuje ten špeciálny program. Vtedy sa nezrazi. No a ešte tam musí byť jemné zmykanie, aby sa nepolamala vystuha, ktorou je látka podlepena. Tvoj kabát je zrazený, zničený. Škoda ☹️ mal vynikajúce zloženie materiálu.

martina2001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
28. jan 2024

Tak sa ti kabat zrazil, kto vie, ci sa do neho po vysuseni vobec vojdes. A ked vlna splstnatela, tak mu nepomoze ani svatena voda, bude zrazeny

laurika999
28. jan 2024

Podľa zložia, čo píšeš, to vyzeralo byť na kvalitný kabát. Len nabudúce treba čítať štítky na oblečení. Lebo na takýchto kabátoch býva väčšinou, že neprať, ale chemicky čistiť.
Podľa toho ako to opisuješ, že trčí podšívka sa ten vrchný materiál vlna+kašmír zrazili. Tam už asi ťažko pomôcť.
Ale skús odniesť do čistiarne, tam skúsené pracovníčky možno budú vedieť rozžehliť. Len nie je to isté.