Dobry vecer, mate nejake rady ako ucinne odstranit vodny kamen zo sprchoveho kuta z rurky na ruzicu? Je tam pomerne velka usadenina, skusala som nechat prevareny ocot, ale vsetko to stecie dolu, takze nema ako posobit.
Nepoznate nejaky gel alebo nejaku pastu, pripadne co pouzivate vy?
Dakujem.
Cilit bang
Puralapid
Ja používam super čistiaci na vodný kameň. Stačí že to nastriekam, nechám chvíľku zapôsobiť a potom spongiou zotriem. Je to z firmy Mihi a stojí 4,50€
Daj prípravok do kýbla a nechaj tam namočenú ruzicu
Pulirapid, bezkonkurenčny.
prevareny ocot?
no riadne pulirapid/ale v podstate aj ine na kamen u nas funguju/, ak treba su na to take baloniky, co sa na rurkku nastrcia, aby to ostalo namocene, alebo teda sprchovaciu hlavicu ja zvyknem odmonotvat a cele to namocim do vedra, aj s hadicou (koncom) ak treba.
Je to na spoji ako ide rurka na velku ruzicu a kolma rurka, ktora sluzi na regulovanie teploty a prepinanie medzi velkou a malou ruzicou. Vyskusam pulirapid, vacsinou necham odmocit v prevarenej vode s octom len tu nie je ta moznost.
Durgol. Kameň pôjde dole sám.
Ja používam Supergel na hrdzu a vodný kameň od firmy Eurona. Vieš ho aplikovať kde potrebuješ a ja ho niekedy zafixujem potravinovou fóliou, aby držal kde treba. Ak chceš ísť viac zdravšou cestou, tak toto odporúčam. Obsahuje iba prírodné zložky. Viac tipov na upratovanie domácnosti nájdeš v mojej FB skupine Upratuj hravo a zdravo 😉
Namoc servitku alebo nejaku handricku do octu a omotaj, kam potrebujes.
Zaberá hociaky gél na wc, fixinela, pullrapid, domestos, a iné. Nastriekaj , prípadne priloz kus wc papiera aby pôsobil potom špongia, stará zubná kefka a ideš. Opláchnuť a ak treba opakovať.
.