Ahojte...mate nejaký overený tip...ako odstrániť nálepky zo stolíka?
odhadujem, ze ta horna dyha/folia pod nalepkami uz nebude v tip-top stave, lebo niektore lepidla nalepiek narusaju povrch. Najlahsie riesenie je obrus, alebo plexisklo ;) Al ak to ozaj chces risknut s odstranovanim, mozes jarovou vlaznou vodou a hubkou opatrne co pojde a to co uz nie, tak izopropanolom 99% ;)
@zuzanitka87 ja by som nalepky skusila.dat dole rucne (zoskrabat) a to lepidlo z.nalepiek co zostane by som skusila odlakovacom (alebo niecim kde je aceton).
Tiež používam odlakovač na nechty, na odstraňovanie lepidla od nálepiek.
ja na tie lepkave zvysky pouzivam olej, ale tiez z leskleho nabytku som docistovala kedysi lepky odlakovacom :DD ale inak su na to aj speci pripravky, kupovala som myslim vo farby laky...treba vyskusat co bude fungovat najlepsie...
tu je par sposobov tiez: https://lepsiebyvanie.pluska.sk/vyrobte-si/nale...
podla mna zalezi aj na podklade
Ostatky po všetkých nálepkách odstraňujem metanolom, no v tomto prípade to pôjde ťažšie, škrabkou by som najskôr odstránila čo sa dá a potom nechala mokré utierky nasiaknuté metanolom rozmočiť zvyšok
Čisty alkohol.. to zmyje lepidlo...
olejom odstranujem nalepky, len teda neviem, aky mas stolik, ked tak skus na jednej co to spravi s povrchom
@zuzanitka87 buď olej alebo aceton. Niektoré lepidlo rozpustí jedno, na iné funguje iné. Najjednoduchšie ide lepidlo na báze škrobu, to ide vodou, stačí nechať odmočiť.
@zuzanitka87 dá sa kúpiť taký prípravok na odstránenie nálepiek. https://www.alza.sk/maxi/hg-odstranovac-nalepie... . Používali sme tento a krásne vždy idú všetky dole.
kuchynsky olej, alebo aj dezinfekcia alebo technicky lieh
zahrej fénom. horúci vzduch roztopí lepidlo a ľahko sa odlepia
Technickým benzínom ti to zíde bez peoblemov
@zuzanitka87 parnym mopom a odlakovacom, ale prv treba odlepit nalepku, uf pri tomto stoliku by dom to vobec nerobila, nekonečna robota 😂
@zuzanitka87 Stolík vyhoď kúp si nový
🌹.
Nerentabilné.
Čas- práca - prostriedky.
✌️
@zuzanitka87 super, gratulujem. kto umi, ten umi ... kto neumi, ten cumi 😄
@hara_vara niekto aj ekologicky mysli, nie trochu namahy? tak vyhodit... :DD
Sak to...nemám rada zbytočne vyhadzovanie veci...už som sa veľakrát presvedčila...ze 90% veci sa dá krásne vycistit a užívať ešte dlhý čas...len treba na to správne rady a prostriedky. Ešte raz ďakujem za rady...svojou som prispela a želám krásny uprsany deň 😃
Baby a mate nejaky typ ako dať dole nalepky zo skla- okna ?
@simca06022011 môže to ekologicky spáliť.👍
Chemické prostriedky ktoré na to použije je ekológia ✌️
@hara_vara ekologicky to určite nespali :D
No. Tu bude asi najlepšie odstrániť stolík :D