Odporučte čistiace prostriedky

sisa159
9. júl 2024

Ahojte, prosím, nevysmejte ma, ale potrebujem odporučiť čistiace prostriedky. Vraciame sa po dlhých rokoch na Slovensko zo zahraničia kvôli rodine, myslela som si, že nejaké prostriedky si v drogérii vyberiem, ale produkty, čo som našla v drogériách vôbec nepoznám a to, na čo som bola zvyknutá ešte z detstva z domu je teraz nedostatočné, pretože budeme bývať v byte, kde e veľmi tvrdá voda a k tomu tam predtým bývala rodina s dvomi malými deťmi. Takže ma čaká veľa práce 🙂
Potrebujem odporučiť čistiace prostriedky na nasledujúce veci:
1. plastové rámy okien a parapetné dosky. Rámy sú klasické plastové, trochu lesklé, biele, ale parapety sú plastové, také drsné, pórovité a biele
2.čistič na podlahu- na dlažbu a na laminátovú podlahu
3.čistič na kachličky na WC a v kúpeľni
4.vnútro skríň-sú to drevené skrine robené na mieru
5.čistič drevenej kuchynskej dosky
Ďakujem vám veľmi pekne za rady a prajem krásny deň 🙂

veklipo
9. júl 2024

Odporúčam DM Drogerie.
Maju vlastnú radu DenkMit a maju takmer všetko.
Pomer cena - kvalita je dobrý

sisa159
autor
9. júl 2024

@veklipo Bola som v DM, priamo som sa tam pýtala jednej slečny nech mi vyberie nejaké produkty na tých 5 veci čo potrebujem a nedopadlo to veľmi slávne 🙄 mohla by si mi prosím napísať, konkrétne produkty?

veklipo
9. júl 2024

@sisa159 určite.
Stiahni si najprv ich appku, zaregistruj sa a zbieraj cash back. Oplatí sa.
Potom ti poslem foto produktov

butterflyeffect
9. júl 2024

My sme sa stahovali do domceka po starsej pani co okna neumyvala par rokov plus sme prerabali a na ramy a parapety plastovych okien sa mi osvedcil cistic na kuchyne z kauflandu k-clasic v takom ruzovom obale. Aj mama co mi pomahala bola prekvapena ze ako dobre to a tym slo, hned na to si aj ona domov kupovala…

lilian183
9. júl 2024

@sisa159 ja som tiež za DM. Tú ružovú pastu som ešte nemala, ale je na veľa vecí. Tou prvou som včera čistila špary medzi obkladačkami v sprchovom kúte a som veľmi spokojná. Tiež má viac využití

jana121212
9. júl 2024

1. cif a potom ho umyť jarovou vodou
https://www.mojadm.sk/cif-cistiaci-prostriedok-...
https://www.mojadm.sk/jar-prostriedok-na-umyvan...
na okna okena clin (poznam len modru ale tu som nenasla v dmke na stranke) https://www.mojadm.sk/clin-cistiaci-prostriedok...
2. neviem co ocakavas od cistica na podlahy, ja pouzivam jarovu vodu alebo Ajax https://cistice-podlah.heureka.sk/f:26239:18734...
3. https://www.mojadm.sk/denkmit-cistiaci-prostrie... toto odstranuje dobre vodny kamen, niektore veci umyvam cifom (link hore) plus na stuple od vane zospodu pouzivam https://www.mojadm.sk/savo-sprej-proti-plesniam...

4. a 5. sa neviem vyjadit.

na mastnotu a pripecene veci je najlepsi well done ale treba si dat pozor aby si neposkodila citlive povrchy https://cistiace-prostriedky-do-kupelne-a-kuchy...

sisa159
autor
9. júl 2024

@butterflyeffect ďakujem pozriem teda aj kaufland 🙂

@lilian183 Ďakujem tú pastu vyskušam na kachličky 🙂 tú pastu stačí len zotrieť mokrou utierkou, či riadne zmyť vodou? inak teraz mi napadlo, že kachličky sú také pórovité, je to dobré aj na to?

@jana121212 od čističa na podlahy očakávam aby napr. očistil škvrny čo sa občas vyskytnú na podlahe v kuchyni, keď tam niečo kvapne pri varení, v chodbe zase nech vie zmyť prípadnú špinu z topánok. V kúpeľni nech to zmyje aj vodný kameň. Ale už som pochopila, že na to musím kúpiť 2 rôzne produkty 🙂 doteraz som mala na všetky podlahy len jeden. Well-done kupodivu poznám 😀 ten na tu linku nebude vhodný, to mi poškodí to drevo, ale do rúry môže byť super

viestta
9. júl 2024

Ak su skrine drevene, z masivu alebo dyhovane, tak musis zohladnit aj ich povrchovu upravu. Lebo voskovane drevo sa osetruje inac ako drevo lakovane. Na lakovane drevo staci dobre vyzmykana vlhka handra, netreba ti ziaden speci pripravok, na voskovane alebo olejovnane drevo potrebujes nieco co obsahuje vcely vosk. Napriklad tato Diava
https://www.drmax.sk/diava-sprej-na-nabytok-s-v...
Na drevene pracovne dosky neporadim

noami12
9. júl 2024

@sisa159 ja na podlahu používam modrého propra alebo sanytol na podlahy. Niekedy zasa ocot a trochu avivaže
Okná umývam vanilkovým pudingovým práškom ( viem ze si sa pýtala na rám ale naozaj sklo odporúčam aj zrkadlá tým praškom)
Co sa týka batérií drezu a kupelne a tak pulirapid
A inak prach utieram sanytolom

sisa159
autor
9. júl 2024

@noami12 vanilkový prášok? to som ešte nepočula 🙂

sisa159
autor
9. júl 2024

baby ešte so zabudla dopísať, manžel neznáša zápach octu a cíti ho aj keď s ním niečo umývam ráno a príde večer, hoci vetram celý deň, teraz má citlivý čuch, odkedy berie lieky na alergiu 😀 vedeli by ste odporučiť niečo čo je rovnako účinne, len nemá taký zápach? Ja som ocot používala bežne na čistenie niektorých vecí a hľadám alternatívu

vierkainka
9. júl 2024

@noami12 vanilkovú prášok pudingový?To je nejaký fór?Nikdy som o tom nepočula.🙈

vierkainka
9. júl 2024

@sisa159 aj mna to prekvapilo 🙈🙈🙈

vierkainka
9. júl 2024

@sisa159 ajax je výborný taký citrón+ sóda... Výborne čistí a vonia tak pekne citronovo a tá sodova zložka čistí veľmi dobre.Tak skús 🥰Verim ze si vyberieš z mnozstva komentárov niečo dobré 🌻🙂

starlessbunny
9. júl 2024

Za mňa je na čistenie kúpeľne najlepšie Toro pasta. Skúšala som max powe cif na tvrdú vodu a aj planetpure čistiaca pasta čo máte hore a obstál najlepšie. Za mňa najmenej drhnutia a to sme sa sťahovali do domu po rodičoch kde už nikto nevládal upratovať roky. Na podlahy odporúčam Sanytol dezinfekcie čistič podlahy a plochy bez chlóru - krásne vie odstrániť aj zápach moču z dlážky... Na kuchyne fixinela perfekt kuchyne - doslova rozpustí mastnotu. Na záchod používam buď domestos extra Power alebo fixinela wx gel extra silný a na drevený nábytok pronto extra care leštenie a čistenie dreveného nábytku... Okná buď clean alebo steamer na okná - skvelá vec ;)

lilian183
10. júl 2024

@sisa159 pridaná je k nemu hubka, tu som namočila a dala na ňu pastu. Ňou sa dajú čistiť aj umývadlá, tenisky, okenné parapety, plast...

noami12
10. júl 2024

@sisa159 ja som to raz počula na europe2 a skúsila to a naozaj ani čmuhy nemám a nemusím leštiť o dušu odvtedy rada umývam okná 🤣

noami12
10. júl 2024

@vierkainka ja som to na Európe 2 počula a skúsila to a odvtedy umývam iba tým okná, žiadne čmuhy a to iste aj zrkadlá. 🙂

sisa159
autor
11. júl 2024

@starlessbunny Ďakujem krásne, to je veľmi pekný prehľad produktov 🙂

@lilian183 to skúsim na tie parapety teda, ďakujem 🙂

@noami12 niekedy v tom rádiu aj dobré veci povedia 😀 tak to vyskúšam tiež

sisa159
autor
11. júl 2024

a inak dievčatá, ešte potrebujem niečo čo dezinfikuje a môžem použiť na drevo, nejaké tipy?

noami12
11. júl 2024

Používam sanytol ( akurat pijem kavu a mam ho predsebou 😅 )aj na drevo aj na nabytok, klučky, ramy atd. je univerzálny 🙂 ale v kúpeľni a WC používam klasické savo, pulirapid a pod 🙂
Super ak si spomenieš daj vedieť ako si s tým umývaním okien pudingom spokojná 🙂 ja 10/10 bodov ✌️

sisa159
autor
11. júl 2024

@noami12 nezanecháva škvrny resp. nepoškodzuje? lebo musím vydenzinfikovať kuchynskú dosku a ešte vnutro jednej skrinky, pretože boli na nich podozrivo vyzerajúce fľaky 😖 obe sú z dreva, bez nejakej extra úpravy
okná bude umývať manžel, už som mu hovorila, takže ak si spomenie umyje to tým, takže potom dám recenziu 😀

noami12
11. júl 2024

@sisa159 nie ja s nim denno denne novú linku utieram, dokonca máme tmavú linku antracit a žiadna stopa po sanytole mame otvárací systém na stlačenie dvierok takže tapance každý deň odstranujem 😀 nikdy na žiadnom povrchu nezostala žiadna škvrna alebo nejaké poškodenie z toho sanytolu, aj linku co sme mali predtouto 3 roky som ju dennodenne utierala sanytolom a za tie 3 roky naozaj nič jej nebolo, este som ju aj predala :D 🙂 to máš dobrého manžela, keď aj okná umýva 😀 dávam tak pol sáčku vanilkoveho pudingu do lavora zriedim to s vodou takou vlažnou - nie teplou 🙂

sisa159
autor
17. júl 2024

@noami12 ďakujem za info, vysklúšam 🙂 no a manžel tie okná umyje raz za rok, určite nie častejšie, ale poteší aj to 🙂