Ochrana sprcháču pred vodným kameňom

tomasko1990
2. jan 2025

Čaute všetci,

Bývame v Petržalke a tam je strašne tvrdá voda, čiže sklo na sprchovom kúte máme stále od vodného kameňa. Videl som rôzne reklamy na FB, Insta atď že nastriekate sklo nejakou ochranou a nebude sa to robiť, alebo sa to výrazne zlepší.

Viem, že najlepšie by bolo po každom použití to sklo zotrieť, ale často na to zabúdame.

Čo používate? Máte nejaké tipy a triky, na zlepšenie?

viestta
2. jan 2025

Puzivaju sa aj tekute stierace, podmienka aby to fungovalo je dokladne odvapnenie skla. Ale tak ci tak najlepsie je pouzivat stierku a pravidelne sprchac cistit, aby sa tam nerobili zbytocne hrube vrstvy

betulinka1
2. jan 2025

@tomasko1990 tie ochrany som skusala na nerez ale nic nepomohlo. Jedine com som neskusala boli tie na sklo, lebo neviem aky typ. U nas sa osvedcilo proste spôsob, posledny v sprche utrie sklo a batériu. Potom raz do tyzdna pouzivam z Dm. Nastriekam, utriet hubkou, necham pôsobiť a umyjem a vytriem do sucha.

dorotka62
2. jan 2025

Mne trošku pomohlo leštidlo do umývačky. Odstránim vodný kameň, umyjem a následne to ešte pretriem leštidlom do umývačky. Nečakaj zázraky, ale vydrží to proste trochu dlhšie krajšie.

ahhola
2. jan 2025

V sprchaci mat zvnutra este gumeny zaves, aby voda necakala na sklo😂
Joj to mi napadla mudrost🗽

axve
2. jan 2025

@ahhola ale prosim ta, to by si mohol uz odrazu pred sprchovanim povyberat skla aby sa na nich nerobil vodny kamen 😃

bielasovicka
2. jan 2025

@ahhola dobrý napad👍

gr
2. jan 2025

Ahoj, pouzivam Ravak anticalc conditioner a cleaner a za mna zatial asi najlepsi vysledok.

moonlight1210
3. jan 2025

@axve 🤣