Nočná mora - ploštice

7. jan 2025

Ahojte.
Takto pred rokom som našla plosticu , derstizer vzal identifikoval ju ako vtáčiu, od vtedy sme našli ešte pár ks , vždy som ich poslala derstizerovi na kontrolu.
Teraz po dlhom čase, mala som otvorené okno a zrazu pozriem na zem a plostica, tak som mu poslala fotku, dnes mi volal, že tie tykadla sa mu nezdajú, tak som mu ju poslala nech ju hodí pod mikroskop, mňa ide normálne jebnut , toto je nočná mora , viem , že je toho strašne veľa, ľudia cestujú migrujú ale brrr až zle mi je keď si pomýlil žeby sme mali ploštice posteľné celý byt hore nohami.. máte s nimi skúsenosti? Istotne viem , že toto pôjde len cestou derstizerov.

natalis1998
7. jan 2025

My s tým akurát bojujeme.. som z toho zúfalá, doniesli sme si to z návštevy… 5 dni dozadu bol u nás deratizér a ja sa len modlim aby sme ráno nemali štípance. Práčka ide u nás non stop a čaká nás život vo vreciach ešte nasledujúce 3 týždne.. hrozné niečo..

autor
7. jan 2025

@natalis1998 ako vieš že z návštevy? Malo ste štipance?

macatt
7. jan 2025

Treba upratať prach okolo postele, všetky rohy, lišty a zavolať deratizéra.. nič z bytu nevyhadzovať, aby to nepreliezlo zo spoločných priestorov, kontajnerov k ostatným, lebo čím viac domácností to bude mať, o to horšie sa toho zbavíte, bude sa to množiť u tých, ktorý nebudú mať napr financie na postrek, alebo to zanedbajú a bude to nočná mora na dlhé roky..
Držím palce..

natalis1998
7. jan 2025

No už ich ak návšteva mala a my tiež, objavili sa par dni na to ako sme sa vrátili. Takze sme hneď konali a volali deratizéra. My sme reálne plostice ani nenašli. Ale je to fakt nočná mora od štvrtku púšťam 6 práčok denne a stále je viac ako polovica predomnou.. pred tým ako prišiel deratizer sme všetok textil dali do vriec a postupne to periem a oprate dávam do vákuových vriec.. neviem do kedy budeme fungovať vo vreciach.. o 3 týždne prídu zopakovat postrek.