Na vankúši som našla plošticu

28. mar 2024

Ahojte. Našla som jednu plošticu za bieleho dňa na vankúši. Manžel má pravidelne štípance, ja s dcérou nie. Kúpili sme novú postel a matrace nedávno a odvtedy sa mu objavujú. Mala som podozrenie ale nechcela som si to pripustiť. Som z toho totálne vykolajena čo mám preboha robiť 😭😭😭 firma príde aj na diaľku 100km napríklad ? Alebo hľadať niekoho bližšie? Treba ohlásiť domovnikovi? Bývame v paneláku s 12 poschodiami. Ešte mi napadlo že cca pred rokom ich mali aj na 10tom. A neohlásili to.

autor
28. mar 2024

Myslím si že je to 100% ona

blondinka95
28. mar 2024

Áno toto je plastica.
Určite nahlásiť aj domovnikovi.

akinomel
28. mar 2024

Kým poriešiš firmu, kúp biolit, poriadne povysávaj a vystriekaj všetko, aj každú škáru, štrbiny. Vyper lôžkoviny, deky... poriešiš neboj, nepokaz si dni. Veľa trpezlivosti prajem.

katarinaba
28. mar 2024

Pozor, nic nestriekaj. Akurat ich odozenies sa schovat uplne mimo postel. Volaj specialnu firmu a oni ti povedia, co mas a nemas robit.
Mna vyslovene upozornovali na striekanie - nerobit.

autor
28. mar 2024

@katarinaba pravdepodobne sú prioritne v sedačke 😭 ale tiež som čítala že sa rozženú všade do okolia keď vystriekam

barborachors
28. mar 2024

samozrejme nahlasit na bytovu spravu a nech to rieši domovnik inak sa tej pliagy nezbavite

chrobak7
28. mar 2024

Pozri si toto video. Je tam pekne ukázané, čo na ploštice funguje a čo sú len mýty.

https://www.youtube.com/watch?v=2JAOTJxYqh8

Na ploštice jednoznačne najlepšie funguje teplo. Ploštice okamžite skapíňajú pri teplote nad 50 °C, takže posteľnú bielizeň a šaty prať minimálne na 60 °C a na posteľ použiť naparovací stroj. Ak sú v matraci, tak vymeniť matrace.

Samozrejme, ak to je v bytovke, tak je to problém, lebo sa môžu objaviť znovu.

pavol1944
28. mar 2024

Nemyslim si, ze je to z noveho nabytku. Skor to priliezlo niekde od susedov, co to neoznamili. Takze oznamit domovnikovi a nech sa to riesi plosne. Inac to bude lozit od susedov k susedom

Inac treba si davat hlavne pozor v ubytovaniach. Skontrolovat izbu poriadne pred ubytovanim, navodov na nete je spusta. Siria sa hlavne z hotelov a ubytovacich zariadeni. Ja vzdy skontrolujem aj ked sa mi nechce. Lepsie obetovat 15 minut zivota skutocne max a parkrat do roka ako riesit tuto pliagu ...

lakebabe
28. mar 2024

Nahlas co najskor domovnikovi a pošlú vám deratizatora vystriekat byty a vchod . Sama nestriekaj

marcellka32
28. mar 2024

@pavol1944 čo všetko treba skontrolovať v hotelovej izbe? Dik

autor
28. mar 2024

Matrace sme kupovali nové pred 2 mesiacmi. Postel tiež. A mam pocit ze vtedy to začalo :( firma príde až v utorok kvôli sviatkom. No a vraj budú chodiť po susedných sa pýtať ale keď si ich dobrovoľne nepustia tak nič nezmozu

autor
28. mar 2024

A čo s vecami ktoré sa nemôžu prať? Vyhodiť ?

kylitom2811
28. mar 2024

Ja som si ich doniesla minulý rok z cesty na Ukrajine.V ziadnom pripade nepouzivat nic volne dostupne v drogeriach.Priznam sa,ze som nenahlasovala domovnikovi ale u mna sa stipance objavili uz 6 dni po navrate z cesty a hned som volala firmu.Chalan vsetko vystriekal,popozeraj,poprevracal nabytok,hniezdo nikde nenasiel.3 tyzdne som nesmela umyvat podlahu,a bolo potrebne aby sme neprestali spavat v spalni aby sa za nami nerozlozili po celom byte.Za 2izbovy byt som zaplatila okolo 250eur.A musim si poklepat odvtedy mame pokoj.Zelam vela šťastia

kylitom2811
28. mar 2024

Dva mesiace su dost dlha doba.Rychlo sa to množí. Skor ste nezvazovali zavolat niekoho na postrek?

kylitom2811
28. mar 2024

@marcellka32 v hotely pozriet matrace,plachty,rosty,nozicky nabytku,ich vykali su take cierne zrniecka podobne maku.Ak po nich prejdete mokrym prstom zafarbia sa na cevneno.veci nevybalovat a kufor nedavat na postel kym vsetko dokladne nepozriete.Ja som neverila,ze 21 storoci je toto bezne a potom mi nebolo vsetko jedno ked som uprostred leta chodila dostipana.Stipance sa hoja aj niekolko tyzdnov,vzdy ich je 3-4 pri sebe a neskutocne svrbia

autor
28. mar 2024

@kylitom2811 pozrite manžel ako reaguje na ne 😪

88lienka
28. mar 2024

Ja si pravidene pprinesiem asi blchu skor z prace.. Nikdy som ju nenasla ale prve co som robila zehlicka a vyzehlila vsetko matrac koberec presla nad postelou s parou, vyprala komplet vsetko vystriekala biolitom na svaby a vzdy bol hned pokoj.. Drzim palce ja ked vidim stipance som zufala vzdy

autor
28. mar 2024

@88lienka je to strašne veru, neviem ako to vydržím do utorka 😭

lakebabe
28. mar 2024

U mojej mamy v paneláku to minulý rok riešili niekto na inom poschodí si našiel plostice prišiel ten co to postrekuje vystriekal spolocne priestory a ktoré byty chceli len polovica bytov odmietla vystriekanie lebo sa bali kvôli psom aby im to neuškodilo u nich to chvalabohu zmizlo po chvíli ani sa to nerozsirilo do ďalších bytov. Z nového nábytku to mat nebudes ani z matracov. Skôr odniekiaľ donesene alebo od susedov

kylitom2811
28. mar 2024

To je velmi skareda reakcia,mozno by som skusila fenistil pripadne zodac na zmiernenie reakcie.Moj priatel tiez reagoval citlivejsie ako ja,mal to opuchnute ale nie az takto.Hlavne si to neskrabte zostavaju potom velmi vyrazne tie stipance.

jagreja
28. mar 2024

Aj my to teraz riesime. Prišlo to z bytu pod nami. Boli to vystriekat u nas aj u susedov a teraz čakáme, ci sa ešte objavia. Vsetko periem na 60 a kupila som si sušičku (to co nemôžem dat na 60tku, tak sa zohreje tam). Kopu veci som vyhodila a akurát riešim dilemu co s knihami, co boli v posteli :/ .

kylitom2811
28. mar 2024

A skor ako v utorok neboli ochtny?Mne ten pan vravel,ze mu mozem kedykolvek zavolat.Skusali ste viacerých?

autor
28. mar 2024

@kylitom2811 správca vybral firmu a cez sviatky nepracuju

autor
28. mar 2024

@kylitom2811 nebola som si istá že je to ono lebo manžel nemal stále stipance, len z času na čas a ja s dcérou nemám vobec. Nešlo mi to do hlavy aj kvôli novej posteli ale dnes keď som našla živú tak sa mi to potvrdilo a hneď som to riešila

autor
28. mar 2024

@jagreja ja mam kopu veci ktoré sa nemôžu prať vôbec a sušičku nemám tak neviem čo robiť

acquavino
28. mar 2024

NIČ NESTRIEKAJ ŽIADNE BLUDY Z DROGERKY NEKUPOVAT ALEBO Z INTERNETU NEJAKE VECI NA PLOŠTICE AKO SU SPREJE ČI DYMOVNICE.ZBYTOČNE SI LEN BUDY ZVYKAT NA DANE JEDY A BUDU ODOLNE.JEDINE.ZAVOLAT DERATIZERA A VYBAVENE.NAJLEBSIE KEBY CELY VCHOD CI BYTOVKA.TIE SVINE VAM PREJDU CEZ STUPACKY CEZ OKNA CEZ ZASUVKY. NAJLEPSIE KONAT RYCHLO.V PRVOM RADE POPRATAT BYT A VYUMYVAŤ HO ALE TO HLAVNE S TOHO DVOVODU ŽE KED VAM DERATIZER NASTRIEKA BYT TAK ABY STE NECHALI JED KTORG VAM NEŠKODI POSOBIT AJ DLHSIU DOBU AJ VIAC NEZ MESIAC POTOM LEN POZAMETAT A TAK.ZABALIT LEN POTRAVINY ALE ZVYSOK SKRINE NECHAT POTVARANE KED PRIDE POLICE A ŠUFLIKY.V BYTE SA MOŽTE RIADNE POHYBOVAT A RIADNE SPAŤ.SPAŤ BY STE AJ MALI ABY PLOSTICA ZACITILA VAŠE VYDYCHY A VYBRALA SA KVAM K POSTELI ALE UZ BY NEDOŠLA😀.STYM ČO STRIEKAJU DERATIZERI SA DA AJ OBJEDNAT ALE MOMENTALNE MI NEPRIDE NAZOV TEJ AKOZE CHEMIE.ALE STOJI NIEČO KOLO 120EUR SA MI ZDA ALE CEČŠIE BALENIE ČIŽE BY TO MALI VIACERI A UŠETRILI BY.HLAVNE PORIADNE VYSTRIEKAŤ SKRINE ,PODLAHY HLAVNE PLAVAJUCE OKNA RAMI ZASUVKY POSTEL MATRAZE ATD..AK SU NANESENE VAJIČKA TAK ZOPAKOVAT O DVA TYZDNE VSETKO ZNOVA VYSTRIEKAŤ.NA KONTROLU SU DOBRE TIE NALEPKY NA ODCHYT PLOSTIC POD POSTEL TO SU LACNE ASI 2E 4KS V BALENI TIE JE DOBRE POUZIT PO POSTRIEKANI ŽE CI SA VAM TAM NIECO CHYTI TAK BUDETE VEDIET CI TO ESTE BEHA A NECHAT POD POSTELOV PRI NOŽKACH AJ MESIAC KED NEZAVADZA.HLAVNE NEBAT SA NESKODI TO CLOVEKU ,OBLECENIA V SKRINI TIEZ POSTIREKAT A FUNGOVAT NORMALNE.KED SA ICH ZBAVITE TAK MOZTE NORMALNE ŽIŤ DALEJ VSETKO VYPUCOVAT.DERATERIZER JE DRAHA VEC ALE AK SI HO NECHA CELA BYTOVKA .DERAZITER SUKROMNE ZOBERE AJ 200EUR ALE DA SA AJ LACNEJSIE KED SU VIACERI.PLOSTICE NEMATE ZO ŠPINY ALE PRINESENU ČI Z MHD ČI ZO ZAHRANICIA CI Z DOVOLENKY ATD.PRITAHUJE JU DUSIK CO VYDYCHUJETE A KRV POTREBUJE NA ZNAŠANIE VAJIČOK.PLOŠTICA VYDRŽI DLHO BEZ JEDLA PRETO JE DOBRE PO POSTRIEKANI RIADNE ŽIT DOMA A SPAT NA POSTELI TO JU VYTIAHNE A HNED ZABIJE.ZNAMI TK MAL DOMA ALE UZ JE O.K.VIEME NAZOV PRIPRAVKU CO SA NA TO POUZIVATAKZE NABUDUCE SA TO BUDE RIESIT TAKTO ZE SI SAM CLOVEK NASTRIEKA A KEDY CHCE A KEDY MA BLBY POCIT.ŠKODA ŽE NEVIEM NAZOV ZAVESIL BY SOM HO TU.

acquavino
28. mar 2024

@kylitom2811
@acquavino a neriešit pranie po vysokych teplotach riadne oprat pred striekanim a nechat latku aj mesiac a viac nech posoby na veciach a v byte

autor
29. mar 2024

Ďakujem vám za všetky rady. Správca vybavil firmu na utorok ráno. Majú dobré recenzie a keď som s nimi volala boli veľmi milí ochotní a všetko vysvetlili. Prvý postrek pôjde z fondu a ďalší ak budeme chcieť tak si musime už zaplatiť my.

zabkalilly
29. mar 2024

Od kial ste?prídu aj na diaľku áno niektoré firmy,nám robili tiež a môžem len odporúčať firma:Dekontaminex,robia aj cez sviatky skúste.
Je to pohroma v dome,tiež sme si tým prešli 😱 nemusíte mať štípance,aj keď ste poštípaní🫣,nie každý človek je alergický na ich stipnutie,ja som mala vždy a moji nemali,vysvetlili mi to

autor
29. mar 2024

@zabkalilly musela by som to platiť zo svojho keby zavolám niekoho iného takže to musím pretrpieť ale neviem v kľude spat ani sedieť vkuse sa škriabem a neviem to vypustiť z hlavy. Vypratávam zatiaľ úložné priestory a periem na 60. Potom schovam do vriec a vyložím až keď bude pokoj