Ahojte prosím potrebujem oprat 2svetre.. nič extra oba z new yorkera
Na ktorom stupni by ste oprali? A môžem použiť aj prášok na pranie či je lepšie tekutý?
Bavlna 40
Bavlna 40, prášok ,či gél je jedno
Snad vlna, nie? Teda aspon ja periem na Vlne / Rucne pranie svetre, podla znecistenia bud na 30° alebo 40°, ale na 40° periem s vedomim rizika, ze stratia jemnost, pocit novosti atd. Len zas pri 30 st. neverim, ze sa dobre vyperu.
A periem s praskom, po nom pradlo krasne vonia, nie som fanynka gelov, po nich mam pocit, ze pradlo nie je dobre vyprate + smrdi stuchlinou.
Autorka: pozri si pls zlozenie svetrov 🙂 ale i tak by som sla na Vlna
vlna, alebo jemné pranie...
Ručne pranie, nikdy nie na 40 🤦♀️ veď sa zničia. A ja dávam 800 otáčok, nikdy nie viac 🙂
Vlna, max 30 stupnov, prostriedok na vlnu.
@pe_mi neblazni, ved to pleteny sveter uplne znici, hlavne ak je naozaj z vlny, angory ci kasmiru...
@simsalabim autorka píše ,že má svetre z New yorkeru, to nie je materiál ako kašmír.jasne,že to vydrží bavlnu 40.tieto lacnejšie periem týmto štýlom roky, dokonca ešte aj do sušičky dávam.
@pe_mi ok, to som si nevsimla... ale aj tak by som pleteny sveter neprala na 40. Ozaj, co je napisane na stitku tych svetrov?
Dala by som bavlna a skôr na 30 ak sa dá, ale prežije aj 40.
Prala by som na tom čo je napísané na štítku oblečenia
Ručné pranie, alebo vlna. A dala by som praci prášok na vlnu, aspoň ja tak robím
Ženy, sú to svetre z new yorkeru, tie nevideli vlnu ani na obrázku. Autorka, peries prvykrat?
na štítku je predsa napísané,ako to treba prať
Na tom na com ostatne pradlo vsetky su ok. Take klasiky svetre
Mix denne alebo syntetika max na 40
Dnes je na každom štítku pranie na 30, mám taký pocit. Či sa jedna o tričko, mikinu, blúzku.
Na 30° a program je jedno, new yorker bude umelina, to prežije všetko. Keby šlo o iný druh, znížim otáčky a dám jemný program, gél na jemné prádlo, nedávam do sušičky. Ale ako píšem, pri kvalite new Yorkeru to bude jedno, to prežije..
Jemné ručne pranie a tekutý. A nízke otáčky pri odstredeni.
Nie viac ako 40 oC a hlavne nízke otáčky lebo ti svetre môže poradne roztahať. Napr som mala rolak z lamy a ten som prišla bez zmykania. Vyzmykala som až ručne.
na rucnom prani by som dala