Na akej teplote periete oblečenie pre bábätko?

terka512
7. apr 2024

Ahojte maminky,
prosím, na akej teplote periete oblečenie pre vášho drobca (novorodenca, kojenca)?
Rešpektuje, keď je na štítku 40 stupňov, alebo aj tieto veci periete na 60ke?
Mám podedené nejaké oblečenie od detičiek kamarátok a iba na Lindex oblečení je uvedené že sa môže prať na 60. Máte skúsenosť že 60ku prežijú aj veci z Nextu, H&M, Reserved, Sinsay, Pepca apod?
Alebo stačí 40 a dobre prežehliť?

Ďakujem vám

svetlonos
7. apr 2024

@terka512
nie, tie ostatne 60 nepreziju. Pepko urcite nie, odskusane, jednorazovka, po 60tke nepouzitelne.
Peruem ako je na stitku. Hm sa mi podarili na 60tke - body s dlhym rukavom biele pruzkovane. Tie prezili v pohode, mozno este z ca skus na 69. Viem, ze v niektorych porodniciach v AT ich maju a peru na 60tke. Veci boli pekne. Ale tie lacne ako kik, nkd, pepko si sperjes na vysokych teplotach urcite.

saxana000
7. apr 2024

Farebne mix syntetika 40-50
Biele zasadne bavlna 60
Stitok vobec neriesim. Vsetko ide smer susicka..prezehlila som teraz len 50 a 56 zavinovacky bavlnene plienky osusky len pre svoj dobry pocit lebo som to dostala od kamosky a neviem kde to bolo skladovane a ako dlho..pri dalsom.prani uz len susicka na hygienicky a.ziadne zehlenie
Sprat.to.nesperies.lebo to otocis tak cca 2-3x a uz to bude male..

ropucha6
7. apr 2024

Vsetko na 40 a susicka.

monicatko20
7. apr 2024

@terka512 malého obliekam zväčša v H&M keďže je silnejší od narodenia..periem veci len na 60tke a nikdy sa mi nič nepototo 😊 krásne dražiť tvar ah farba, dokonca aj obrázkové bodynka ustáli, nič nepopraskalo 🙏 nosil vyše roka 86tku a všetko som krásne ešte odložila pre druhé mimi 😊