Ahojte potrebovala by som radu skusenejsich 🙂
Priatel pracuje vo fabrike, kde ma rozne emulzie a mastne prostredie. Ako periete taketo monterky? Snazim sa ich najprv cez noc macat vo vedre s pracim gelom, jarou na odmastenie a pripravkom na skvrny, no ani po tom co styri x vymenim vodu a zmykam tak to nepomaha a stale ide skoro sivocierna voda, bojim sa aby sa po tom nespinilo pradlo, ktore dam oprat potom. Praci program mam na ne na 60stupnov, dlhy a pridavam praci a antibakterialny gel. Nejake rad mozno co by som este mala pridat do prania alebo do vody ked ich odmacam? Dakujem vam 🙂 cistiaren bohuzial vo firme nemaju a klasicka cistiaren by nas asi zruinovala po case.
V predajni farby/laky si kúp perchloretylen alebo tetrachloretylen. Rozpúšťajú mastnotu po technických mazivách. Nanesieš na handru, fľaky na montérkach s ňou vyšúchaš a montérky dáš vyprať tak ako bežne perieš.
Skús dať do prania k prášku aj tabletu do umývačky.
Zozen si Monteracek prasok na pranie, ten je na monterky najlepsi. S ten staci dat do predpierky aj do prania a mastnota pusti
@viestta ďakujem ti, myslis ze sa bude dat zohnat v drogerii alebo len cez internet?
v beznej drogerii som ho nevidela, skor v obchodoch s farbami
Ja som videla v drogérii, ale sranda, že aj v Nay maju
Pozri si na FB stranku Dodova domacnost
Pridávala som aj kryštalicku sódu. Ale sko tuná píše jedna, najlepšie kúpiť klasicku pračku a vytočiť monterky v nej. V automatickej sa mi pri napustení vody prveho plákania zrazila v záhyboch mastnota. Plákala som to ručne nanovo
Dakujem zeny 🙂
macaj to v pracej sode noc pred pranim
Ja dávam tabletku do umývačky. Zatiaľ som spokojná, od trávy, od oleja, to keď sa motka manzel doma v dielnicke. V práci je našťastie v rifliach a košeli.
Kúp lacnú práčku a per to tam. Ja by som nikdy do práčky montérky nedala. Nemala by som odvahu.