Dobrý večer. Prosím Vás chcem dcére oprať bundu Moncler, je pravá, len na štítku výrobca neodporúča prať ani sušiť. Chcem sa spýtať či predsa len tu nemá niekto s tým skúsenosť.
Sušičku mám, iné bundy suším ale pri tejto som dosť opatrná.
Aby sa lesklý povrch nepopraskal. Alebo lepšie ju dať do čistiarne ?
ja by som veru tiez neriskovala
Ja len zo zvedavosti že aké prednosti ma tak hriešne drahá bunda a či má nejaké superschopnosti. Ďakujem
Toto by som urcite doma neprala a nedavala by som ju ani do hocijakej cistiarne. Existuju cistiarne len na tieto drahe veci, kde rucia za to, ze vedia pracovat s tym materialom a nehodia to niekde do pracky, ako slovenske rychlokvasne cistiarne.
@noami12 Tak mne znicili velmi drahu bundu v cistiarni. Poleptali tu latku nejakou chemiou, mala na sebe, ze len chemicky vistit. Zial ako bola v obale, dala som do skrine a prisla na to az na jesen. Odvtedy periem vsetko doma. Od paperovych bund, cez potah na kresla so znackou chemicke cistenie, az po vlnene kabaty. Zaklopem si, ale zatial sa nic neznicilo.
Kvoli tomu povrchu daj do cistiarne. (“Obycajny” monclear prezije) mame doma sice par drahych bund ale nakolko maju “klasicky povrch” tak isli do pracky a susicky… prezili. @rutyruth niektore hriesne drahe bundy preziju 15 + rokov lebo su nadcasove a kvalitne (ak mas stastie prezije to aj bunda v normalnej cene ale je to menej pravdepodobne) ale raz zaplatis xxxx sumu a ked to vydelis ca 15 rokmi tak to na rok nie je vela a nemusis nic zhanat ak kupovat a si spokojna x rokov
@rutyruth ide o kvalitu, že vydrží, nemá ju na jednu sezónu a je fakt teplá. Ja mam mayo chix perovku a každý rok už 3 roky kupujem novú, čo odtiaľ perie vypadáva. Takže keď si zoberieš že mňa bunda vyjde cca okolo 120-150 euro každý rok, tak už na budúci rok do bundy investujem aj na seba. 🙂
Ostatným babám ďakujem, nájdem si čistiareň ktorá vie čo robí ❤️
@noami12 chápem...možno nebudem sama ale ja by som 1 bundu nenosia 15 rokov už kvôli trendom ale zas nemusím mať každý rok najnovšiu módu a zas nepotrebujem super funkčnú keďže nestravim 48 hodín v mrazoch...nic v zlom len nahlas uvažujem a snažím sa (ne)presvedčiť samu seba prečo by som potrebovala 1500 eurovu bundu 🤣
@rutyruth tak 15 rokov není nikde napísané že ju nosiť budem 😀 ale tiež si nepotrpím na tom že každý jeden rok musím kupovať novú 😀 ale moncler má pekné kúsky ktoré nebudú ani za rok ani za dva otrepané z módy. A keď ma omrzí tak ju stále viem posunúť ďalej. 😀 ja teplú aj dlhšiu potrebujem, lebo som dosť aj náchylná na zapal ciest, mam jednu obličku a musím byť stále v teple 🙂 tak aj to je dôvod prečo som ochotná investovať do bundy. 😀
Už iba kvôli lesklemu povrchu by som radšej dala do čistiarne 🙂 my sme aj klasickú Moncler bez nejakého špeciálneho povrchu dali do čistiarne pre istotu 🙂
@noami12 ja som moju vyprala, nemala som to robiť,zničila som ju. Nohavice po lyžovačke periem bežne a sú v pohode
Takuto drahu bundu by som doma neriskovala prat