Ahojte, dnes som prisla z prace a v byte pri kazdom okne asi 20 much, dokopy asi 60. Kde sa tam zjavili? Ako to, ze tak vela? Mohli sa naliahnut? Ak ano, kde? Ako to, ze som to nevidela? Dakujem za rady.
@thirstymonk ale toto su velke muchy. Tie normalne, co capnes mucholapkou.
jasné že mohli. ani nevieš ako kľudne prinesieš s jedlom z obchodu alebo na oblečení. dakde to zalezie a potom sa to okotí 😖
mozes si povedat, ze vzdy lepsie su vyliah ute muchy ako plostice 😋😉 ... na muchy zabere raz-dva sprej proti lietajucemu hmyzu a spravis masovy uhyn.
@thirstymonk
presne toto sa nám stalo 2 roky po sebe aj v byte. Od vtedy ich radšej nemám, zvlášť pri detoch. Smutné síce ale počkám kým budú väčší a potom znova risknem aj kvety 🙂
Byvas v byte? Jedna baba sem raz pisala, ze mali zrazu vela much v byte a po asi tyzdni vysvytlo preco. Sused vo vedlajsom byte sa po smrti rozkladal :( Ze muchy boli skor, ako smrad.
Mne sa stalo to iste, zabila som ich asi 20 v priebehu 2 dni😁 pomohlo ist vysypat smeti😆
Áno stalo sa nám to vylietali spod kuchynskej linky. Boli tam larvy. Stalo sa nám to 2x počas leta
Nevsimla som si minuly rok, ze niekto asi tresol smetnym kosom na bioodpad a ten naspodu praskol. Kedze sa pretrhol aj sacok v nom, cez prasklinu vytieklo nieco stavy z odpadu pod kos. Sice ho vysypame casto, ale vdaka horucemu letu uplne stacili tie cca 4 dni, a ked som ho vybrala, ze ho idem vysypat, bolo pod nim hadam 60 skoro dospelych musich lariev. Jedna na druhej sa valali v tej mlacke. Fuj.
Takze staci daka hnijuca malickost niekde a mucha tam behom chvilky nakladie vajicka a uz to ide. Na vyvoj od vajicka po dospelca im staci 7-14 dni podla tepla.
Otvor okna, daj im sancu vyletiet. Je dost mozne, ze uz sa to teraz nezopakuje, lebo “varka” sa uz vyliahla a zdroj, na ktorom larvy pred zakuklenim zili, je spotrebovany, ale kludne prehladaj kuchynu, skladovane potraviny. Najradsej maju skazene maso, ci stavu z neho, ale aj hnijuci zemiak vo vrecku postaci.
Ale mohli. Vyliahnut. Napriklad v ramoch okien a podovne
Prepanajana, to su hororove pribehy niektore. Smeti vysypavam casto, inak smrdia. Mam ak starsiu susedu. Maso volne nemam. Uvidim, ci sa zjavia zase. No este som take daco nevidela. Neboli male, normalne riadne velke.
Jasne že hej a mohli sa naliahnuť hocikedy. A napr. v kvetináčoch, alebo v koši. Kúpil som univerzalny substrat, posadil kvietky a Ďalši deň bolo tisic malych mušiek.